Tăriceanu: „Gravă încălcare a libertății religioase a românilor”

Călin Popescu Tăriceanu acuză miercuri că interzicerea pelerinajului de la Iaşi la Sf. Cuvioasă Parascheva reprezintă o gravă încălcare a libertăţii religioase a românilor.

„Astăzi (miercuri – nr.) ar fi trebuit să fie pelerinajul de la Iași cu ocazia Sfintei Cuvioase Parascheva. Guvernul Orban a hotărât, peste noapte, că anul acesta pelerinajul nu se ține. În opinia mea este o gravă încălcare a libertății religioase a românilor. Văd că a devenit o obișnuință ca Iohannis și Orban să intervină în viața credincioșilor, în special a celor ortodocși.
Nu pot să nu compar felul în care Guvernul PNL ia asemenea decizii și felul în care alte guverne își anunță credincioșii de anularea unor asemenea evenimente majore. Luați de exemplu cazul celui mai mare pelerinaj musulman, cel de la Mecca. Milioane de musulmani străbat mii de kilometri ca să ajungă acolo. Credeți că guvernul saudit le-a spus de pe azi pe mâine că pelerinajul nu se mai ține? Nu! Le-au spus cu luni de zile în avans tocmai pentru ca oamenii să știe. La fel este cazul pelerinajului hindus de pe malurile Gangelui.
Asta înseamnă respect pentru oameni, pentru credința lor. Asta înseamnă să-ți pese mai mult de ei decât de voturile lor. Nu uitați că de Paște dl Iohannis ne-a spus să stăm în case sau după sărbătorile pascale vor fi înmormântări! Pe scurt, Iohannis și Orban ne spun așa: pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!
Este anul în care nu sunt la Iași alături de credincioșii ortodocși, dar asta nu înseamnă că nu mă gândesc la ei. Fie ca Sfânta Cuvioasă Parascheva să ne ocrotească și să ne călăuzească în vremurile acestea grele!”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

17 Comentarii

  1. Eu am o intrebare pentru acest domn. Cine a dat jos guvernul psd si a votat guvernul orban? Daca imi explica de ce a facut asta poate ii mai acord atentie, dar cer ceva ce politicul nu are. Sinceritate.

  2. Tariceanu este cam singurul care mai arata ca imparatul este gol.. Iohanis, Orban, Arafat, Armand, Fritz..si randurile lor se ingroasa.

  3. Clovnul cu cinşpe neveste şi-a adus aminte subit ce mare credincios este. Niciodată nu s-a implicat în chestiuni religioase. Dar după ce primeşti telefonul de la Moscova, devii peste noapte apărătorul drepturilor omului de a se infecta fericiţi.

  4. Unde era marele crestin Tariceanu! Tocmai este la a cincea nevasta, cu actele facute in Ungaria, caci la noi ai dreptul doar de patru ori sa iti schimbi nevasta!Are pacate cam multe si iar face bine un pelerinaj la Iasi!

  5. Sa ajunga Fritz-USR presedinte ‘crescut’ de Soros si serviciile germane merkeliste, atunci libertate religioasa mai ceva cand era Stalin in putere.

  6. Tariceanu e de „confesiune” CATOLIC, el cand are vreo treaba (inca o nunta,inca un ceva)se duce la catedrala Sf Iosif!
    Vedeti mizeria morala in care se zbate(vorba poetului) acesasta lichea poolitica..
    Vorba Arhiepiscopului Tomisului: Este mare păcat să te rogi într-o biserică catolică….
    Cred ca Tariceanu e un crestin catolic de circumstanta,sa ii mearga Loja mai din plin,dar care nu are habar de catolicism,intrebati-l de „subsidiaritate”

  7. Ce sa vezi, nu mai aflam parerile Liderului ALDE CP Tariceanu, ci aflam parerile comentatorului pe teme de libertate religioasa Tariceanu. Acum e lider la libertatea religioasa, normal, are si experienta. A calcat in picioare de mult religia catolica.

  8. Tsriceanu-le, voi i-ati sustinut si ii sustineti bazandu-va pe interesele comune! Daca nu era asa, cum de ati parasit guvernarea in urma votului masiv cetatenesc?! Voi acceptati tacit pe ascuns toate mizeriile si la vedere, aruncati precum clanul becali-behaitorii, vinovatii si orice! Dispari naibii din prima linie publica!

  9. Musteste credinta si in asta. Poate mai pacaleste vreun prostovan,doi.

  10. Liderul libertatii religioase, Tariceanu, vrea ca la musulmani. Caline, poate vrei si un harem !

  11. Cetatene Tariceanu – te-am mai rugat sa ne mai scutesti! Dumneata esti cel responsabil pentru uzurparea guverarii de catre ciuma johanita! Cum am putea sa uitam ca dumitale iti datoram mizeria actuala??? Asa ca du-te si te scunde pe sub fustele sotiei si lasa-ne sa te uitam!

  12. „În opinia mea este o gravă încălcare a libertății religioase a românilor”

    Are foarte mare dreptate…EU lasam toti credinciosi unul langa altul dar sa traca printr-un filtru de jandarmi unde sa lase o copie de buletin. Sa stie medicii, in caz ca apare unul din turma infectat cu COVID, sa il lase SA MOARA! Pentru CA MERITA!

  13. Este musai ca ramolitul grecotei Tariceanu sa-si bage nasul si in probleme bisericesti. Bai nene Tariceanu, tu nu stii oare ca trufia este pacat mare? Cas lipsa de empatie fata de semeni este iarasi un pacat? Cum sa nu-ti pese de soarta altora si sa refuzi purtarea mastii de protectie care impiedica raspandirea bolii printre semenii tai? Nu este asta un semn de egoism feroce, de trufie si egocentrism? Un adevatrat crestin se gandeste ce poate sa faca pentru a-i proteja pe semenii sai in caz ca fara stirea si voia lui ar putea fi bolnav de Covid 19 si atunci isi pune masca pentru ca nu imprastie eventualul virus si semenilor sai. Dar multi in egoismul lor, racnesc ca daca pe ei personal purtatul mastii nu-i protejeaza, atunci de ce sa protejeze ei pe altii pentru ca li se rapeste din libertate. Care libertate, aceea de a imbolnavi alti oameni nevinovati? Asta este cinism, egoism si trufie, nu are nimic in comun cu credinta crestina.

  14. @Camizy: Ce tupeu pe tine! Tu vrei sa reduci pensiile mizere ale pensionarilor si sa-i lasi sa cerseasca pe strada, dar ai tupeul sa ne dai lectii despre altruism? E clar, o asemenea nesimtire poate veni numai de la un USR-ist.

    Daca vrei sa opresti raspandirea virsului, inchide metro-ul si scolile. Nu veni cu jumatati de masura si cu reguli partiale.

  15. Un cal bun, o gloaba propagandistica, hai sa ne urcam repede pe el poate mai prostim o data prostii. Romanii nu uita ce le-ai făcut. Pensie ușoară, adică ușoară pe card sau la poștașul pe care îl aștepți încălțat cu șosetele de lână și cu papuci de molton.

  16. @Sfantul Asteapta
    Vezi ca ti-au plecat mintile prin targ cu sorcova. Unde am sustinut eu ca trebuiesc reduse pensiile? Nu esti intreg la minte, hulpavule, nu va mai satura Dumnezeu, umbli cu tot felul de diversiuni si minciuni.

  17. Taricene,totuși, sărbătoarea sf parascheva de Iasi nu este sarbatoarea crestinatatii,precum Mecca ptr musulmani. Nu se compara,nu insist,n-are rost.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.