Tăriceanu: Sunt axați pe defăimarea României

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a susținut, sâmbătă, că e dezamăgit de faptul că mulți politicieni, printre care și președintele Klaus Iohannis, sunt axați pe „defăimarea” și „denigrarea” României, precizând că el a fost felicitat pentru prestația țării noastre la președinția rotativă a Consiliului UE.

„Toți parlamentarrii noștri vor merge la Bruxelles cu un gând precis, anume să apere și să susțină interesele României și ale românilor. Să facem în așa fel încât România să fie o țară respectată, iar românii care lucrează în Europa să fie tratați pe picior de egalitate, nu așa cum am văzut că se întâmplă din păcate în unele țări. Sunt foarte dezamagit când văd din păcate foarte mulți politicieni români al căror discurs este axat în principal pe defăimarea, denigrarea României, începând de la președinte și coborând la nivelul Parlamentului foarte mulți practică acest discurs în Parlamentul European și în țară. Am avut în această săptămână satisfacția ca în cursul în cursul evenimentelor pe care le-am avut la București, la diferitele manifestări organizate în cadrul președinției rotative a Consiliului UE în dimensiunea parlamentară să primesc aprecieri pentru performanța foarte bună pe care o arată România în exercitarea președinției rotative”, a declarat Tăriceanu, la Bacău.

„Am fost joi la Bruxelles la întâlnirea liderilor ALDE, unde au fost prim-miniștri, comisari-europeni, președinți de partide și același lucru au fost câțiva dintre colegi care au venit în special să mă felicie pentru modul în care România e prezintă. Aprecierile lor pentru mine înseamnă foarte mult și înseamnă că în pofida criticilor făcute de președinte și de alții, iată că lucrurile nu stau așa. Cred că ar trebui să avem încredere în noi și în România”, a a mai povestit Tăriceanu.

Despre USR și Cioloș

Călin Popescu Tăriceanu a mai susținut, sâmbătă, la Bacău, că liderii USR sunt ”urmașii securiștilor de pe vremea lui Ceaușescu, reîncarnați” și despre Dacian Cioloș că vrea ”să facă politică cu niște neterminați care nu au o carte de vizită profesională”.

”În privința USR am să spun ceva – am văzut o postare a dlui Cioloș acum o zi-două. Vorbea de onestitate, de responsabilitate, de nu știu mai ce în ceea ce privește oferta politică a dânșilor… Dar de legăturile cu Securitatea nu ne spune nimic?! Pentru că mie Uniunea Salvați România nu-mi spune decât un singur lucru – că ăștia sunt urmașii securiștilor de pe vremea lui Ceaușescu, reîncarnați. Sunt trași din spate de diferite sfori de cei care au făcut parte înainte de vechile structuri de securitate și evident că nu pot să am încredere și cred că mulți români își dau seama de acest lucru”, a declarat Tăriceanu.

El a vorbit și despre ”traznăile politice pe care le debitează” cei din jurul lui Dacian Cioloș.

”Membrii mai vechi sau mai noi ai formațiunii, începând cu dna Prună, ministru al Justiției, care spunea că drepturile și libertățile ale românilor sunt un moft, cu fătuca aia care a fost o perioadă ministru al Finanțelor, care spunea că românii trebuie să muncească pe doi lei, cu fătuca asta care mai de curând, acum o săptămână, vorbea despre proprietate, spunând că nu avem nevoie de proprietate. Văd că ăștia nu scapă o săptămână să nu vină cu câte-o prostie de asta imensă și lumea se mire. Dar eu vă spun ceva – nu are lumea de ce să se mire. Dacă vrei să faci politică cu niște neterminați care nu au o carte de vizită profesională, care nu au pic de experiență politică, nu au sensibilitatea factorului de responsabilitate socială, în momentul în care intri în politică o să vedem în continuare același gen de poziționări și de declarații, care-i descalifică”, a adăugat liderul ALDE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

16 Comentarii

  1. Simplu, defăimare!Genocid, pensionarii și „prietenii”, condamnați la moarte acolo unde interesele materiale, mosteniri si afaceri imobiliare, asigură siguranță celor care au putere! Cine sunt aceștia? Ofițerii cu legitimații si grade, cu acces la informatii, angajați în primarii si servicii!

  2. Tariceanu e ruda cu Dancila? Ca am impresia ca ei inteleg intotdeauna pe dos.”Dai in mine, dai in fabrici si uzine …”

  3. alooo, nenea moliceanu, cand te ocupi mai mult de altii si defilezi de ani de zile cu chitoii penali,cu sinistrul barbalata daniel, finul zavoranu, viceprimarul de 6 zile, dana varga si lyly bulaesi mincă- gură mică, partidul ramane +5-6%. ai beut apă după livahe, fara intelectuali, fara valori si elite, doar cu tânărul de la externe, primarul de la moinesti, gratie gratiela -mediul sanatos cu padurile smulse, energicul anton beton???ce aripă mai esti dupa ce grupul daniel constatin, cimpeanu, durbacă, etc te-au parasit sătui de ipocrizie, aroganță(n-ai invatat nimic de la nastase, petre roman, crin antonescu???), interese personale, moralist cu 5 neveste????

  4. Tariceanu e in luna a opta,de aici vertijuri,greturi,dezechilibre!Kuki Ginoidul,cu alte cuvinte…

  5. Mai bine s-o defaimeze decat sa-i fure resursele si sa le vanda in folos propriu strainilor care vor sa ne fure tara. Astia pe de o parte vand in folos propriu orice activ economic al tarii si pe de alta parte mint cu tupeu rumanasii ca ei sunt patriotii si-i apara pe rumanasii „educati” de perfizii occidentali.

  6. Ma asteptam la un comentariu mai elegant din partea lui, totusi il votez.

  7. CTP: Tariceanu? O nulitate cu staif !
    O caracterzare perfecta,in cateva vorbe.

  8. Tariceanu este o piesa forte in randul politicienilor romani. Are in spate o lunga cariera politica, a suportat cu greu mojicia lui Basescu, cand a fost seful guvernului si s-a descurcat onorabil in functiile politice detinute..Este un om civilizat caruia nu pot sa-i dea lectii, nimeni in drum, de la USR si de la Ciolos.Partidul lui nu este sponsorizat de mafia interna si externa cum se intampla cu USR si Ciolos. Viitoarele alegeri vor duce la clarificarea scenei politice unde romanii adevarati nu vor vota partidele de stransura din tara si din afara.

  9. Tariceanu confunda borcanele : Johannis nu poate fi „securist” ori „urmas al securistilor” din bunul motiv al mediocritatii tipului. Ce sa le fi spus? cum facea afaceri? cum îsi cumpara case din … banii de „meditatii”? cum se revendica de la organizatii naziste? asa ceva trebuie sa fi stiut si securistii. Ca plagiaza? ca instiga la rasturnarea unui guvern legitim (de stânga, si legitim), cu lait-motivul Soros-Macovei „România fara guvernul meu nu-i frecventabila”? Când se stia ca tipul numai la tara nu-i era si nu-i e gândul. „Nu cunosc prefect eu” din Caragiale devenind, în cazul lui Johannis, „nu cunosc cinstea, nunul-simt, eu”. „Îi cunosc numai pe Soros si clica Macovei, cu ramificatii-n GDS-Memorialul durerii al apucatei de legionari Hossu-Longin”. Cine l-a adus la Cotroceni? eu? nu. Mahalaua politica l-a adus. „Presedinte” penal si semidoct al unei mahalale politice semidocte si delincvente si ea, asta-i Johannis.

  10. Votul pe liste o mare escrocherie! Votezi lista ,nu poti alege din lista. Derbedeii din toate partidele se pun pe primele locuri din lista,apoi striga;ba pe mine m-a ales poporul. Hai sictir nesimtitilor!Eu cred ca trebuie sa plece acasa toti „batranii”! Varfurile corupte din psd in frunte cu Dragnea,Iohannis,Orban,Blaga si ai lor,Basescu si gasca lui.
    Toti au contribuit la ruinarea Romaniei! Unii foarte mullt,altii putin.

    • Oana: Jumatate din cei de pe liste la europarlamentare sunt acoperiti SIE/SRI, restul sunt obligatii/rapandule/curveturi de partid,care vor cotiza tot mandatul ,lunar,la cei care le-au trimis!Oricum votam in orb,ofiteri acoperiti si curve politice

  11. Pe scurt vreau sa insinuez ideea ca mai bine nu mergi la vot daca tot nu votezi PSD-ALDE.

    • mai lasa latrinele Varanului si incearca sa judeci cu creierul daca mai ai vreun neuron pe acolo.
      aici nu te adresezi electoratului PSD care din pacate nu are nici o legatura cu internetul ci numai cu saracia.
      va e frica de vot,toata lumea stie.
      dar acum toti au vazut cee nenorocire iese daca nu margi la vot
      o sa aveti surprize mari
      romanii nu uita si nu iarta

  12. Corect. USR are un discurs politic fals, plin de minciuni care dau apă la moara invidioşilor şi a celor care nu au habar cum se face politica, a celor care cred că luarea deciziilor în politică este ceva de la sine înțeles! Un astfel de discurs prost poziționat politic, deşi poate părea corect sau de dorit, va da naştere la ură, la separatisme şi la intensificarea aspectului mediatic de show,ca să nu zic circ politic, ceea ce dăunează grav politicii pro-româneşti, luării deciziilor benefice nouă, Românilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.