Terasele s-ar putea deschide pe 1 iunie, iar litoralul pe 15 iunie

Terasele vor fi redeschise pe 1 iunie iar pe 15 iunie românii vor putea să meargă pe litoral pentru că se vor deschide hotelurile, restaurantele și plajele. În cazul în care numărul de infectări cu coronavirus nu va creștere, pe 1 iulie turismul românesc va fi redeschis. Acestea sunt principalele concluzii ale întâlnirii pe care premierul Ludovic Orban a avut-o cu reprezentanții industriei Horeca. În ultimele zile, în România s-a consemnat o scădere a cazurilor de îmbolnăvire, a pacienților la ATI iar în ultimele 24 de ore nu s-a anunțat niciun deces.

În cadrul webinarului ”Horeca Manager 2.0 | Ospitalitatea – Punct și de la capăt!” Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei și responsabil cu industria de turism, a declarat că atât el, cât şi colegii săi trebuie să fie atenţi cum vor scrie şi implementa restricţiile de funcţionare ale localurilor din ospitalitate în viitorul apropiat, pentru a evita riscul ca acestea să se îndepărteze de la scopul fundamental al ospitalității, respectiv starea de bine a clientului. Acesta a menţionat însă că o parte a Guvernului îşi exprimă constant temerea de revenire a unui al doilea val de îmbolnăviri după perioada de relaxare a restricţiilor, ce a început cu data de 15 mai.

„Noi am trimis către asociaţiile profesionale un set al normelor de funcţionare în aceste condiţii, dar cred că este esenţial ca mediul privat să aibă ultimul cuvânt, cu atât mai mult cu cât nu ne dorim să îngrădim modul de operare sau să oprim experienţa pe care o poate avea cineva într-un restaurant sau într-un hotel”, a spus Pîrjol.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4555 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Prostii astia asteapta sa vada ce fac altii ca apoi sa aiba si ei „initiative”. Vai de caputul lor! Ai nostri guvernanti asteapta valul doi de covrig cum asteapta si evreii pe Mesia de doua mii de ani. Asteptati-l ba dar asteptati-l grupati singuri, nu mai incurcati lumea!

  2. E incredibil cum unii au destula forta si putere(bisericile+popii) si altii(turismul) se milogesc la porcovanii scaunari care scot flacari imbibate de ura si dezbinare! Stiti ce ma gandesc, pentru ca tot sunteti acuzati de orice, va dau o idee geniala si anume: NU MAI SPONSORIZATI POLITICUL SI PLATITI TAXELE DIRECT IN BUGETUL STATULUI SA NU MAI ARUNCE NICIUNII CU INVECTIVE SPRE VOI! Ce ziceti, incepeti actiunea? Hai, incepeti ca nu e nicio problema la voi, tot cetatenii sunt partenerii vostri loiali, in niciun caz scaunarii politici sau marii capi!

  3. Tineti totul ferecat. In sfarsit vom pleca in vacata in strainatate pt ca Romania nu mai exista decat ca loc de adunat bolnavii din Europa. Ati deschis granitele pt sparaghelezi ca sa se imbolnaveasca si acum i-ati primit ca sa tortureze poporul. Noi sa purtam masca, sa avem totul inchis, pt ca minoritatea celor care se vantura prin Europa/lume sa faca dupa cum ii taie capul ei cu drepturi noi cu restrictii de circulatie, de munca si pericol sa fim contaminati de tulpinile europene. Daca in februarie se inchideau granitele si erau tinuti in Carantina toti azi eram un popor liber cu o economie stabila fara Covidul european.

  4. „În cazul în care numărul de infectări cu coronavirus nu va crește…”.
    Pai, oricand, ei pot sa scoata din palarie o crestere a numarului de infectari. Ce!?… vi se pare imposibil!?… in lumea asta plina de minciuna si de hoti!?

    Ei bine, aceasta chestie poate fi o parghie foarte periculoasa in mana unor eventuale forte straine si ostile infiltrate pana la varful statului roman, care forte ostile, actionand in retea (pentru ca nu e vorba de unu, doi oameni), ar putea sa puna complet la pamant Romania, in primul rand economic.

    Aceasta criza medicala, deci, reprezinta o mare si incredibil de complexa amenintare la adresa sigurantei nationale pentru Romania. Pentru ca, repet, daca la varf se afla cumva… cocotata o gasca de: fie niste imbecili incompetenti si fara caracter, fie, de-a dreptul niste adversari bine camuflati, atunci Romania si poporul roman se afla realmente intr-un razboi pe viata si pe moarte. Si nu intr-un razboi cu „un virus”, ci in razboi cu niste inamici clasici, adica oameni, niste oameni extrem de perversi, de vicleni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.