Traian Băsescu

Idealul românilor din toate timpurile, ideea principală la români, nu e trădarea ci dorinţa nebună de a se văluri cu orice preț, oriunde ar fi, oricând ar fi, oricum ar fi. Şi asta vine direct din oralitatea noastră spumoasă, drăcoasă, ostoită şi muncită la gardul nostru public, rural, îngeresc şi drăcesc.

Drept care mă sună Traian Băsescu în carne și oase. Chiar vreau să stau de vorbă cu tine. Ne întâlnim în colț la benzinărie, el cu doi SPP-iști după el, eu de capul meu, săracul de mine. Ne salutăm ca doi marinari încercați care suntem.

Traian Băsescu este relaxat. Sau așa mi se pare mie. Dacă mă uit mai atent la el, nu e relaxat. El se uită la mine, mi-ar zice multe, simt eu că are ceva pe suflet. Zice niște chestii acolo, generale, despre Guvern, despre Parlament, despre Președinție. Și zice, tot zice, să mă pufnească râsul. Adică eu chiar am văzut un OZN la Sulina precum am scris zilele trecute.

Păi dacă vine Președintele României și zice că așa e, atunci așa e. Mergem așa, de ici, colea. SPP-iștii după noi. Traian Băsescu îmi șoptește. Fă tu o chestie din aia de-a ta, science fiction, și scapă-ne de ăștia doi. Păi cam așa fac. În rândurile care urmează, SPP-iștii nu mai apar. Suntem într-o altfel de scenă ficțională. În această scenă eu tocmai hoinăresc pe un țărm de ocean iluzoriu. Traian Băsescu se luptă cu valurile.

Iahtul lui a fost împins de furtună până în apropierea stâncilor după ce a fost aruncat dincoace de bariera de corali. Soarele e vișiniu. Așa e soarele, vișiniu, tocmai în această scenă. Traian Băsescu e singur pe puntea iahtului. Toți ceilalți s-au scufundat în valuri. Îl strig. Nu mă aude de prima dată. Mai strig o dată. Îi fac semn. Spre dreapta, mult spre dreapta. Acolo e o plajă mică. Să îndrepte iahtul într-acolo.

Ajung și eu în câteva minute, îi arunc o parâmă, Traian Băsescu o prinde cu ultimele sale puteri, îl scot pe țărm. Traian Băsescu gâfâie, s-a luptat ceva cu valurile. Soarele e acum verde. Așa e soarele, e verde în această secvență ficțională. Ne tragem sufletul. E cald, e bine. Traian Băsescu a tras o sperietură zdravănă. Nu-l întreb mai nimic. Nu-l iau la rost. Îi întind o nucă de cocos. El bea laptele cu poftă. Valurile s-au mai liniștit.

Ce zici, PMP, are vreo șansă? Ce să zic eu? PMP are toate șansele pe care le are, nu altele. Aș putea să-i mai zic lui Traian Băsescu tot felul de vorbe, să dau un pronostic, să vorbesc despre deruta României, despre necazurile oamenilor, despre potlogăriile politicienilor, mă rog, subiecte incitante. Într-un ceas vine un elicopter de la paza de coastă să-l ducă la aeroport. Cam asta e întâmplarea.

Știu ce o să zică unii alții, l-ai avut în mână pe Traian Băsescu și nu l-ai tras la răspundere, nu l-ai luat la șuturi, nu l-ai certat, nu l-ai dojenit. Uite că n-am făcut asta. Traian Băsescu se preumblă acum de colo, colo, îngândurat. Dumnezeu i-a făcut bucata. Adică trebuie să înțeleagă el ceva din toată povestea asta. Elicopterul vine îndată, coboară o scară de frânghie, Traian Băsescu se urcă cu greu, ne luăm rămas bun. Elicopterul se pierde în înaltul cerului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

5 Comentarii

  1. Regele Mihai german tradeaza Germania.
    Johanis german tradeaza pe germanul Trump. In ambele cazuri ROMANII sunt de vina ca niste nemtzi s-au tradat intre ei. Voi rusii ba BUFNITZA sunteti tradatori. Romanii v-au scapat din mana turcilor la Rovine si voi ati anexat Basarabia sa nu plecati cu mana goala.

  2. Elbasescu n-are ce căuta in politică, N-are ce căuta la bruxelles, n-are treabă decât eventual cu pușcăria. Românu e atât de prost de nu vede cum că acest om a făcut mai multe rele decât iliescu. De romania a apucat pe drumul corupției masive, a clanurilor, a mitei și a infracționalități generalizate, a unei justiții și procuraturi care desființează statul de drept,..vinovatul principal e băse și camarila lui.

  3. Don Buffy,Basescu si altii ca el, fac parte din Comoara Nationala!
    Asa cum se stie/se cunoaste, incredibilul tezaur „Cloșca cu puii de aur” a fost descoperit la Pietroasele in 1837’jud Buzau. Tezaurul „Cloșca cu puii de aur”a fost considerat timp de aproape 80 de ani, până la descoperirea mormântului lui Tutankamon, cel mai mare tezaur din lume,furat de bolsevicii rusi in 1917 odata cu Tezaurul Romaniei si inapoiat partial comuistilor in 1956..
    Trecand in planul Science Fiction closca asta de aur „inapoiata”de URSS si numita azi Sekuritatea are niste pui de aur,printre care Basescu,tariceanu,Orban,Ponta ,etc) bagati in fata noastra zilnic,de 30 de ani,care ranjiti,care acri,dar caricaturi umane una si una..
    De astia nu mai scapam nici cu COVID,fac parte din Comoara Nationala:)))
    Cu stima maxima!

  4. Petrov le-a avut mereu cu parcarile. Tot intr-o parcare s-a intalnit noaptea cu Vantu. Vezi ca nu-i i-ai trecut in pomelnicul sekurist pe Marele Trantor si pe Mandolina. Si chiar pe Borno si Ciolosh.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.