Trump își schimbă reședința

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că va face din proprietatea sa din Palm Beach, Florida, reşedinţa sa permanentă, în locul apartamentului său din Trump Tower din New York, relatează Reuters, citată de Agrepres.

Trump deţine proprietatea din Mar-a-Lago, Palm Beach, din 1985 şi a petrecut mai mult timp aici decât în apartamentul său de pe bulevardul Fifth Avenue din New York.

„Familia mea şi cu mine vom face din Palm Beach, Florida, reşedinţa noastră permanentă”, a scris Trump pe Twitter.

„În pofida faptului că plătesc milioane de dolari în oraş, în taxe locale şi pentru stat în fiecare an, am fost tratat foarte prost de liderii politici atât ai oraşului, cât şi ai statului”, a precizat el, referindu-se la New York.

Newyorkez întreaga sa viaţă, Trump a fost crescut în cartierul Queens iar mai târziu s-a mutat în Manhattan. Trump Tower serveşte atât ca reşedinţă, cât şi ca sediu central al Organizaţiei Trump, compania sa imobiliară.

„Ca preşedinte, voi fi mereu aici pentru a ajuta New York-ul şi pe oamenii minunaţi din New York. Va avea mereu un loc special în inima mea!”, a mai afirmat Trump.

Trump, un republican, a avut dispute cu primarul metropolei, Bill de Blasio, şi guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, ambii democraţi.

„Drum bun şi cale bătută. Nu e ca şi cum @realDonaldTrump plătea taxe aici oricum. Este al tău, Florida”, a postat Cuomo pe Twitter.

„Ai grijă să nu te lovească uşa când ieşi”, a postat pe Twitter la rândul lui Bill de Blasio.

Trump a depus o cerere pentru a-şi schimba reşedinţa la sfârşitul lui septembrie la tribunalul competent din comitatul Palm Beach, a relatat New York Times.

Donald Trump candidează pentru un nou mandat de preşedinte în noiembrie 2020 şi, dacă va fi reales, va locui la Casa Albă până în ianuarie 2025.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Aha, in Florida deci … si ia ziceti, o sa fie „gard in gard” cu Iohannis ? Ca parca-l si vad pe dom’ profesor, cind o juca golf si da la gaura nr. 10, cum se duce la gard si incepe sa strige : „Dom’ presedinte, dati-mi si mie mingea, ca a cazut la dvs in curte !”

  2. Probabil ca, dupa ce i-a dat cu bombardeaua ciuhapului de l-a facut pe ăla sa intilneasca putin anticipat cele 70 de fecioare, ii e cam tîrşeală sa mai locuiasca „la bloc”, la New York ….

  3. Pai si ce face ? Daca doamna Melania prefera sa ramina (pentru shopping si iesit cu fetele la un Starbucks) in New York, o sa faca saptaminal naveta, ca Klaunus pe Valea Oltului ?

  4. Democratii astia care guverneaza New York-ul au, asadar, drept de sedere acolo pe viata, si Trump, nu? E-orasul lor? l-au cumparat? CUM ÎSI PERMIT? si CUM ÎSI PERMIT MESAJE IMBECILE? în ce epoca traiesc? în sclavagism, proprietari pe-un oras si locuitorii lui?

  5. Oricum, New York-ul a devenit de mult timp un fel de Gotham City („Batman”) … va recomand in acest sens fantasticul film „Joker”, cu un Joaquin Phoenix genial …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.