Trump nu renunță la zidul de la graniţa cu Mexic

Preşedintele american Donald Trump a transmis că refuză să facă compromisuri în ceea ce priveşte construirea zidului de la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite, din cauza căruia Administraţia federală a SUA este blocată parţial de trei săptămâni, relatează BBC.

Donald Trump a declarat că nu consideră necesar să reducă suma cerută pentru finanţarea construirii zidului şi a ameninţat din nou cu decretarea unei urgenţe naţionale. Mick Mulvaney, şeful interimar al cancelariei de la Casa Albă, a anunţat că se aşteaptă ca blocajul parţial să dureze mult mai mult.

Democraţii refuză să finanţeze construirea zidului, considerând dorinţa preşedintelui „imorală”.

„Trebuie să construim zidul. Este vorba de siguranţă, este vorba de securitatea ţării noastre. Nu avem de ales, este important să câştigăm această bătălie”, a declarat Donald Trump.

„Blocajul se poate termina mâine sau poate dura foarte mult timp. Depinde de democraţi”, a declarat Trump, adăugând că cel mai probabil democraţii „doresc un acord”.

Legat de posibilitatea de a decreta o urgenţă naţională, Trump a anunţat că problema „depinde de ce se întâmplă în următoarele câteva zile”.

Preşedintele Donald Trump a anunţat că în urma discuţiilor purtate sâmbătă privind blocarea parţială a activităţii Administraţiei federale a SUA s-au înregistrat „puţine semne de progres”, Casa Albă precizând că democraţii şi reprezentanţii Administraţiei SUA se vor întâlni din nou duminică.

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de trei săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Donald Trump cere cinci miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016. Peste 800.000 de angajaţi federali nu şi-au primit salariile sau sunt în concediu fără plată din data de 22 decembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. O fi ïmorala”solutia cu Zidul,dar s-au vazut recent miile imigranti ilegali care fortau intrarea in SUA! Cum spunea un african de pe un vaporas de imigranti neinvitati,carora nici Malta nu le permite acostarea :”De ce sa nu ne primeasca in Europa ?Asta e rasism”!

  2. @Comentator : si-n plus, Democratii americani si presa mainstream intoxica nerusinat, fiindca zidul deja exista, a tot fost construit în ultimele zeci de ani, de Obama, inclusiv. Trump nu vrea, în realitate, decât sa-l termine.
    ps. Cea mai buna solutie ar fi fost sa faca un zid cu porti, din loc în loc, si pe granita sa se fi dislocat detasamente militare, care sa le ceara actele aspirantilor la viata-n SUA si-ntoarce din drum pe ilegali. Mai ales ca escaladarile zidului sunt, la fel valurilor migrantilor din Asia-Africa-n Europa, premeditate si organizate (privind Europa, navele, între care odiosul „Aquarius” îi selectioneaza, prin ONG-uri corupte, pe aspirantii care, de altfel, îsi achita calatoria, pe aspirantii la … ghetto-urile europene. ONG-urile si Aquarius se ocupa, asadar, cu traficul de persoane, sclavia „moderna”).

  3. Mie mi se pare corect ce face Trump. Responsabilitatea sa este in fata cetatenilor USA, nu in fata mexicanilor sau altor latino-americani. Acestia au liderii lor, ei sa se ingrijeasca de bunastarea propriilor cetateni, nu Trump. O invazie a mexicanilor, columbienilor, venezuelenilor e tot ce poate fi mai rau pentru USA, invazia asta trebuie stavilita fie si cu un Mare zid American vizibil de pe Luna. Zidul acesta poate deveni chiar obiectiv turistic, Marele Zid American.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.