Tudorel Toader îl înțeapă pe Iohannis

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a acuzat, luni, pe președintele Klaus Iohannis că nu se documentează referitor la procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, că întâi își anunță decizia, apoi se documentează. Toader a invocat în acest caz Constituția.

„Nimic nou sub soare! De fiecare dată preşedintele ne-a obişnuit – m-ar fi surprins contrariul – preşedintele ne-a obişnuit să spună măsura, apoi să spună că se va documenta. Sigur, eu cred că se va documenta. Până la urmă, aici sunt competenţe complementare: unul propune, altul avizează, altul numeşte prin decret, dar niciunul dintre noi nu suntem deasupra Legii fundamentale. Constituţia trebuie respectată de voie sau de nevoie. Că ne spunem o părere personală, sigur, e de înţeles. Dar, ca să respectăm exigenţele Constituţiei este obligatoriu”, a afirmat ministrul Justiţiei, la CSM, întrebat cum comentează refuzul preşedintelui de a da curs propunerii privind revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general.

Reacția ministrului a  venit după ce președintele Klaus Iohannis a reiterat vineri că nu îl va revoca pe Augustin Lazăr, așa cum solicită ministrul Justiției, care i-a și trimis cererea sa.

„Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele de revocare. Pot să vă răspund foarte simplu – nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Procurorul general face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulțumit de activitatea domniei sale”, a spus Iohannis.

Despre evaluarea lui Tudorel Toader, președintele Iohannis a afirmat: „evaluarea ministrului Justiției nu satisface rigorile legii”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

15 Comentarii

  1. Pe Tudorel Toader il asteapta o perioada foarte grea si dupa ce nu va mai fi sinistru la Justitie, si ulterior, in viata de apoi….

    • Sa zica si Nea Ion, ca si el e om! Nu te puteai abtine de la comentarii stupide?

    • Toader le dă cu cartea în cap până pricep cât de proști sunt.S-a întâmplat de fiecare dată.Unii pricep mai greu alții după 6luni.Parcă era și un banc cu portarul care s-a prins de banc după 6 luni și abia atunci a murit de râs.Asta este la unii neuronii circulă ca pe Valea Prahovei în coloană și încet.

    • Trist, infinit trist! Un cunoscător ca Toader blocat de un suficient și ignorant ca Johannis. Unde în lume mai este așa ceva. vai de capul satului!

  2. Intr-adevar , dl Tudorel Toader neavând altă treabă mai bună de făcut ,este foarte neoportun intrerupand cu o noua cerere pe Procurorul general (care) face o treabă foarte bună acolo ! Adica, avand in vedere lungul sir IOHANNESIAN DE de dosare PENALE CLASATE,
    CARE TREBUIE DATE LA TOPIT, LA ARHIVA NATIONALA , cum isi permite sa deranjeze T.T pe VIZATUL DOSARELOR PENALE -pe patron si pe procurorul sau, de la stergerea urmelor ? K.I-spune drept in fata ca este multumit de activitatea „domniei sale”, lasati-l domne,in pace, sa duca la bun sfarsit treaba, „sunt multumit” de activitatea sa !
    De ce ar vrea domnul Tudorel Toader spunand ca, „să respectăm exigențele Constituției este obligatoriu”,sa strice zambetul sagalnic de pe fata clovnului mimand un rol, in loc sa fi scris pana acum noua cerere de conflict juridic cu Cotroceniul, a cata pana acum ?Dosarele penale clasate fiind multe si conflictele sunt tot atatea deci, curaj Ministrului Justitiei.

  3. Tudorel Toader chiar dacă e înjurat de multă lume, da clasă lui KWJ la toate capitolele.Chiar daca ambii au aceeași profesie, profesori, Tudorel in ceea ce privește pregătirea față de sas, e ca distanta de la pământ la luna, iar de vocabularul folosit nici nu are rost sa-l pomenim pe neamț, de clasa a 4……

    • Sa iti dau un exemplu unde nu „da clasa” nici macar propriilor studenti. In CV Tudorel scrie ca stie engleza si franceza la nivelul B1, in vreme ce, pentru a te inscrie la doctorat, orice doctorat, iti trebuie minim B2. B2 e considerat nivel minim pentru a putea purta o discutie de nivel academic… Ce o fi discutat in Comisia de la Venetia? Make a photo, ca Viorica?

    • Mie-mi place cum zice johannis „ievaluare”,ma simt neamt din Bălți (rs moldoviniasca)

    • @ena Impiedicata esti. Cand se schimba regulile de inscriere la doctorat nu se anuleaza toate doctoratele care nu le-au respectat. Nu ai tu zile de scoala cate are Tudorel de vacanta. Nici daca le numeri si pe-ale Mutului.

    • @Gelu Lasa comentariile personale

      „Cand se schimba regulile de inscriere la doctorat nu se anuleaza toate doctoratele care nu le-au respectat.” Desigur. Dar ca rector al celei mai vechi Universitati din Romania, este penibil sa nu poti indeplini standardele minimale in materie de comunicare pentru un doctorand…

  4. Cainii latra caravana trece.
    Il doare in fund pe KJ de fostul notar sau avocat ca rector nu mai pupa bubosu.
    Nci macar pesedeul nu-l mai baga in seama.

    • Il doare cam tare, ca asa e dupa o partida de amor cu partenerul gresit.

  5. @cucuveaua.Cred ca o sa canti a pagupa pe la casele FURATE de acest Editat KLAUS WERNER IOHANNIS.Tudorel Toader poate sa-i dea lectii acestui biet profesoras de fizica,care din meditatii si-a „cumparat”,cele sase case.Dar traficul de copii romani peste granita in ce calitate a fost facut???Ca translator.Dar recuperarea unor bunuri imobiliare si a DOCTRINEI NAZISTE practicata de cea mai mare organizatie nazista din ROMANIA-GRUPUL ETNIC GERMAN- cum s-a facut pe timpul cand conducea la nivel national FDGR-ul???Cu ajutorul unor tradatori romani din justitie.De ce nu a fost numit ILAN LAUFER ministru si de ce nu numeste AMBASADOR in ISRAEL de aproape doi ani???Da dovada de antisemitism???CE FAPTE BUNE A FACUT DE CAND ESTE LA COTROCENI???Exceptie fac excursiile si naveta.De ce nu-l destituie pe LAZAR?Pentru ca este santajat cu dosarele inchise la ALBA IULIA.Credeam ca nu o sa fie un alt PRESEDINTE mai rau ca BASESCU si mai nepregatit,dar avem.

    • Mai eu plang a paguba dupa belina si ce a furat varanu basisnos de nici acum nu reusesc astia sa-i ia banii.
      Si empatizez cu saracii din cel mai sarac judet dein romania unde dracnea si-a ridicat din salariu de bugetar cea mai mare pagoda .

  6. Domnului T.T. a inceput sa-i placa la nebunie … scena politica! El afirma sus si tare ca este „tehnocrat” insa se comporta ca un adevarat politruc ahtiat dupa … rating! Apar zilnic tot mai multe probe despre abuzurile savarsite de acest balast al justitiei romanesti(DNA tranformat intr-un adevarat NKVD al timpurilor noastre!) si dumnealui nu face nimic pentru stoparea si indepartarea efectelor acestora! Acum un an era pe cai mari cu privire la vestitele „protocoale secrete”! Le-a inmormantat! In timpul vacantei parlamentare de anul trecut ne promitea acte normative care sa stopeze o data pentru todeauna efectele acestora! A trecut vacanta parlamentara, a venit si urmatoarea si … nimc! Ce conteaza ca cetateni romani de rand si familiile lor au trait si traiesc adevarate drame datorita fabricarii de dosare penale pentru presupuse fapte de coruptie! El spune ca nu isi va asuma nicio raspundere care … sa deranjeze! El nu poate intelege ca vinovatul principal pentru aceste abuzuri este statul roman prin Guvernul Romaniei si Ministerul Justitiei. Abuzurile sunt savarsite de functionari platiti din bani publici de aceste institutii ale statului roman! Protocoalele au fost incheiate de angajati ai institutiilor de stat, subordonate Guvernului si Ministerului Justieiei! Guvernului Romaniei si Ministerului Justitiei ii revine sarcina de a deratiza! RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.