UK: Adio, Elton John!

1276421102Elton_John

Muzicianul Elton John a susținut ultima sa reprezentație în țara natală, iar locul pentru un concert de adio acasă a fost Festivalul de muzică de la Glastonbury sau„British Woodstock” așa cum mai e cunoscut. Concertul a avut loc duminică, lui Elton oferindu-i-se cea mai prestigioasă dintre numeroasele locații ale festivalului – Pyramid Stage.  

Concertul a început cu Pinball Wizard din 1976, cântec pe care nu îl mai interpretase de peste zece ani. Apoi, au fost interpretate hituri precum Bennie and the Jets, Goodbye Yellow Brick Road, Your Song, Candle in the Wind, Tiny Dancer (cu solistul The Killers, Brandon Flowers), I’m Still Standing, Don’t Go Breaking My Heart. (cu cântăreața Rina Sawayama).

A interpretat și Don’t Let the Sun Go Down On Me. Piesa a fost scrisă în 1974 și a ajuns pe primul loc în Marea Britanie și SUA la începutul anilor 1990, cântată alături de muzicianul britanic George Michael (1963-2016). Elton John i-a dedicat discursul. „Unul dintre cei mai fantastici cântăreți, compozitori și artiști britanici a fost George Michael. A fost prietenul meu, inspirația mea și astăzi ar fi fost ziua lui. Ar fi împlinit 60 de ani. Așa că vreau să dedic un cântec memoriei lui, mai ales că toată muzica pe care ne-a lăsat-o este minunată. Asta e pentru tine, George”, a spus muzicianul.

Elton John

În martie, The Sunday Times a raportat că turneul de rămas bun al lui Elton John, Farewell Yellow Brick Road Tour, va depăși 1 miliard de dolari, o premieră în istorie. Sir Elton a plecat în turneul său actual în 2018. De atunci, a trebuit să ia o pauză cauzată de pandemie. Spectacolele, în cadrul cărora erau planificate 333 de concerte, ar trebui să se încheie pe 8 iulie 2023 la Stockholm.

La sfârșitul lunii ianuarie, cu 278 de spectacole jucate, turneul era deja considerat cel mai mare turneu din istorie. Elton John a adunat la acea vreme 817,9 milioane de dolari, doborând recordul anterior din The Divide Tour stabilit de către un alt artist britanic – Ed Sheeran.  

Potrivit revistei muzicale Rolling Stone, Elton John ocupă locul 49 în lista celor mai mari interpreți, printre premiile sale numărându-se cinci statuete cu premii Grammy, două Oscar, două Globuri de Aur. În 1994, muzicianul a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame (Rock and Roll Hall of Fame).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.