Un parlamentar renunță la pensia specială

Un parlamentar renunță la pensia specială. Senatorul, care este primul politician care a mers la notar pentru a legaliza această decizie, speră că gestul său va fi un exemplu și pentru alții.

Senatorul Nicolae Marin, din județul Galați, este primul parlamentar care a renunțat la pensia specială și a mers la notar pentru a consfinți decizia. Acesta a anunțat că mai mulți colegi din partid îi vor urma exemplul, pentru că legea votată în Camera Deputaților „este o cacealma”.

Parlamentarul Nicolae Marin, ales pe listele PSD și apoi trecut la Pro România, a semnat în fața unui notar, în 31 ianuarie, că renunță la pensia specială care i s-ar cuveni în urma celor două mandate de senator.

Subsemnatul Marin Nicolae, cetățean român, domiciliat în….. cunoscând prevederile Capitolului IX – Indemnizaţia pentru limită de vârstă, din Legea 96/2006, privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, în calitatea mea de senator în Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 326 Cod Penal privind falsul în declaraţii şi în deplină cunoştinţă de cauză că renunţ de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizaţia lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aş putea beneficia în urma mandatelor de senator”, scrie în documentul notarial semant de senatorul Nicolae Marin.

Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX, că a renunțat la dreptul său printr-un act notarial deoarece legea aprobată de Parlament este „o cacealma”, care nu duce la eliminarea pensiilor speciale deoarece nu este constituțională.

Ce s-a votat săptămâna trecută în Parlament este o cacealma, nu va trece de Curtea Constituțională a României. Toată lumea știe, noi am comentat între noi. În plus, pensiile speciale au fost aprobate în plenul reunit al Parlamentului, acum am renunțat la ele doar prin votul Camerei Deputaților, cu siguranță este o problemă. De aceea am făcut acest document de renunțare. Dacă noi toți, parlamentarii, vrem să mergem în fața poporului care nu este de acord cu pensiile speciale, să-i spunem că nu vrem să obținem acest drept, atunci hai să o facem așa”, a declarat Marin.

Nicolae Marin este la al doilea mandat de parlamentar, fiind ales pe listele PP-DD și PSD. Anul trecut, el a părăsit PSD și s-a înscris în Pro România.

Pensiile speciale au fost eliminate, în 28 ianuarie, în ședința Camerei Deputaților din Parlament, cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistrați și funcționari publici cu statut special, excepție făcand militarii și polițiștii. Inițiativa legislativă a fost adoptată de Cameră, în calitate de for decizional.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

16 Comentarii

  1. Nu se poate, nu pot sa cred! Eu ca un prost ce sunt credeam ca este un parlamentar liberal si cand colo este un parlamentar PSD! Succesuri PSD!

  2. omu’ e dedicat … ce se-aude de la familia infante de dolj …???

  3. Uitati-va ce CV are acest analfabet, venit la PSD de la PP-DD:
    „Experienţă profesională
    Activitate.
    2000 – 2011 Manager Transporturi SC STEFU ION SRL
    2012 – Primar UAT Comuna Pechea, Judetul Galati
    Educaţie şi formare
    Studii

    1987 – 1991 Liceul nr. 16 Bucuresti Electrotehnica
    2008 – 2011 Universitatea Spiru Haret Bucuresti – Facultatea de Management
    Diplome

    1991 – Diploma Bacalaureat
    2011 – Diploma de Licenta
    Experienţă politică
    Activitate
    Secretar Executiv – Organizatia Judeteana Galati – PP-DD
    Vicepresedinte Asociatia Comunelor si Oraselor din Romania – Filiala Galati”
    https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=8A9B2972-439E-46F8-AD5F-756944700BC8

    A terminat liceul in 1991, a taiat frunza la caini pana in 2000 – 2011 Manager Transporturi SC STEFU ION SRL, apoi din 2012 – Primar UAT Comuna Pechea, Judetul Galati!
    Diploma de Licenta la Spiru Haret(evident!), in timp ce MUNCEA(NU cred ca a pus piciorul pe la Spiru Haret!) a luat-o in 2011, intre 2008-2011 a urmat Spiru Haret, desi el MUNCEA in Anii astia!!!
    Probabil ca intrase analfabetul in PP-DD si ii trebuia Diploma, s-o fi vrut Ministru, ca Danut Andrsca!
    A-propos, Declaratii de Avere NU a mai depus din Anul 2016!
    Rusine, analfabetule!

  4. Dar renunta si la pensia speciala de primar?!Individul a fost primar la Pechea-Galati!

  5. Un vodevil sinistru. Contractul este legea părților. Cu cine a făcut contract ca renunță la ceea ce inca nici nu a primit? Cu notarul? Cu secretara acestuia? Propaganda ieftina,politicieni penibili.

  6. Foarte bine, dar de ce nu o facu mai devreme ?! Acu’ e cam tarziu … cam pute ! Cum tot putira ani de zile /hoti la drumu’ mare !

  7. Nu știu exact ce înseamnă manager transporturi Stefu Ion, sa fie vorba despre meseria onorabila de șofer? Și Stefu Ion ce e acum?

  8. Hai cu fentaaaaa, cat mai tineee!
    Nu intrati in cosul mincinos ai acestor declaratori, vor sa castige alegerile si dupa…ne arata dosul! Chiar daca a facut-o la notar sau unde vrea, legea e clara si in vihoare! Daca s-ar fi abrogat legea, ar mai fi credibili, in niciun caz la misto sau bascalie!

  9. Asa a renuntat si Carol al II-lea la tron in 1925 si,in 1930 nu s-a intors si i-a speriat tronul lui Mihaita ?In astia nu poti sa ai incredere.

  10. Cacealmaua e de partea deputatului. Si eu pot renunta la prioritate pe care mi-o da lumina verde la semafor. Dar cand sunt acolo legea ma obliga sa trec primul. Asa ca nu vad cum face el ca statul sa nu-i mai plateasca pensia. Se inchide in casa si nu raspunde la postas? In rest e doar bla nla bla bla bla bla bla bla. Ce e deranjant ca ori ne ia de prosti, ori el chiar crede ca poate anula o lege printr-o declaratie „pe propia raspundere” . Prostul daca nu e si fudul nu e prost destul . Proverb românesc.

  11. Oricum este mai scolit decat ‘agronomul’ tau absolvent chinuit al unui grup scolar agricol de ultima speta si apoi bagat de secu la o facultate ce nu-si completa niciodata locurile. Rusinos de tot, nu-i asa?

  12. Asta-i parfum in comparatie cu rusoaica Kill-Bill care se „culca sanatoasa si se scoala moarta”, decat ministrul-grinda care nu a platit impozit 19 ani, decat infecta care face „economii” dand afara liftiera „imediat” nu ca cel de la Cotroceni care nu stie ce inseamna „imediat”, decat Catu, un habarnist care ne minte, decat ministra de la invatamint care da navala intr-o clasa de scoala si faca circ, decat doctorul ministru care nu este ministru pentru ca trebuie sa opereze si sa dea banetul si-asa putin, la privat, decat…..! Lista e lunga de tot!

  13. Nu se poate renunta la un drept.
    O sa ia banii.
    Ce face cu ei dupa aceea – daca va mai fi in viata atunci… cine mai stie ce-o sa fie…?

  14. ” … speră că gestul său va fi un exemplu și pentru alții.” Speranta si atat, nu se va-ntampla !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.