Un sector în care școala poate începe

Grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 1 sunt pregătite pentru începerea noului an școlar în condiții de maximă siguranță sanitară: măști de protecție, dezinfectant, termoscannere în toate unitățile de învățământ, tablete pentru toți elevii și profesorii sunt numai câteva dintre măsurile luate de către administrația locală pentru ca școala să înceapă în cele mai bune condiții.

Primarul Dan Tudorache a fost și astăzi, în teren, la Școala Gimnazială nr.181, pentru a se asigura că totul este pregătit pentru începerea anului școlar 2020/2021.

Nu cred că este nimic mai important, pentru o administrație locală, decât grija față de elevi și dascălii lor. Iată de ce am luat din timp măsuri ca elevii și profesorii noștri să aibă la dispoziție toate materialele de protecție necesare pentru a-i feri, atât cât este posibil, de riscul unei infectări cu noul coronavirus. Totodată, tuturor copiilor care învață în școlile din Sectorul 1, indiferent de domiciliu, precum și profesorilor, le oferim tablete, pentru că toți trebuie să plece de la aceeași linie de start în viață. Ar fi dureros și nedrept să adâncim discrepanțele între copii. Doresc să-i asigur pe părinți că, în ciuda perioadei dificile pe care o traversăm, în Sectorul 1 suntem pregătiți. Școala poate să înceapă!”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Tablete pentru toți elevii care învață în școlile din Sectorul 1, indiferent de domiciliu

Toți elevii care învață în școlile din Sectorul 1 și toate cadrele didactice vor primi tablete care au fost achiziționate deja de către Primăria Sectorului 1. Este vorba despre 48.000 de tablete care vor fi puse la dispoziția tuturor copiilor de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a care învață în unitățile de învățământ din Sectorul 1, indiferent de domiciliu acestora, precum și dascălilor lor.

De asemenea, administrația locală a Sectorului 1 le va asigura elevilor și profesorilor conectarea la internet a tabletelor pentru următorii doi ani. Toate tabletele au fost achiziționate și au început deja să fie distribuite.

Stocuri suficiente de măști și dezinfectant și termoscannere în toate unitățile de învățământ

Pentru limitarea la minimum posibil a infectărilor cu noul coronavirus, toate unitățile de învățământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 au culoare delimitate de intrare și ieșire, sunt dotate cu termoscannere și dispun de spații de izolare a persoanelor care înregistrează temperaturi mai mari de 37,3 grade Celsius.

De asemenea, administrația locală a Sectorului 1 a asigurat un stoc suficient de măști și dezinfectant pentru elevi și profesori și a luat măsuri pentru asigurarea distanțării băncilor în clase. Acolo unde acest lucru nu este posibil, distanțarea elevilor este asigurată prin plăci de protecție de plexiglas pentru a se preveni transmiterea noului coronavirus.

Totodată, în școlile în care se învață în mai multe schimburi, după ieșirea fiecărui schimb de la cursuri, se va asigura dezinfectarea adecvată a clasei. Este vorba de dezinfectarea băncilor, catedrei sau a plăcilor de plexiglas. În plus, o dată pe săptămână se va realiza nebulizarea întregii unități de învățământ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Mda,..Școala poate inceepe,..Să vezi cum or fi pline piețele de tablete de vânzare,. Doar elevii au nevoie de bani bre,.. nu de invățătură.. De altfel asta e tendința..In romania asta e boala tuturor, ”nu sunt bani”,.. Nimeni nu realizează că bani inseamnă muncă și munca inteligentă inseamnă bani. Dar la români e bai cu munca bre,. mare bai,.

  2. Iata un sector 1 Bucuresti, care vine in intimpinarea indemnului Dl.Iohannis: „Trimiteţi pe copii la şcoală”
    Felicitari Tudorache!

  3. Bravo lui.
    De la distanta Tudorache, alaturi de ala de la patru, imi scapa numele, merita toate laudele.
    Acum numai locuitorii din Bucuresti o sa decida daca il realeg sau o pun pe Armand Clatita la butoane.

  4. Si, animalele de la usr fac plangeri la parchet si oriunde cand vad ca se imbunatatesc conditiile zilnic in anumite orase! Acum se vede clar, programul de distrugere a romaniei continua, pare ca deja au batut palma si acum executa(de multi ani am simtit in glasul animalelor bipede din politica)! Puteti sa infirmati ceea ce scriu de ani de zile? Nu cred!

  5. EXACT CA-N CHINA : „Grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 1 sunt pregătite pentru începerea noului an școlar în condiții de maximă siguranță sanitară: măști de protecție, dezinfectant, termoscannere în toate unitățile de învățământ, tablete pentru toți elevii și profesorii sunt numai câteva dintre măsurile luate de către administrația locală pentru ca școala să înceapă în cele mai bune condiții.” ROMANI SA TRAITI BINE IN LAGAR, SOMN USOR !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.