Vești despre tânărul înjunghiat în Grădina Botanică

Tânărul în vârstă de 19 ani care a fost înjunghiat în zona toracelui în timp ce se plimba împreună cu o adolescentă în Grădina Botanică din Craiova va fi externat, anunţă reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

”Pacientul are o evoluţie favorabilă şi va fi externat in cursul zilei de azi”, au transmis luni oficialii unităţii sanitare.

În urmă cu o săptămână, acesta a fost transferat de la ATI.

„Pacientul, conştient, cooperant, stabil respirator şi hemodinamic, este transferat din clinica ATI în clinica Chirurgie Toracică a spitalului nostru, unde îşi va continua tratamentul. Evoluţie favorabila! Eforturile colegilor noştri care au supravegheat, îngrijit şi tratat pacientul, încă de la locul unde a suferit agresiunea şi până în acest moment, nu au fost in zadar!”, anunţau atunci reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Iniţial, prognosticul în cazul băiatului a fost rezervat, el ajungând în stare extrem de gravă la spital şi fiind sedat.

Tânărul de 19 şi prietena sa în vârstă de 14 ani au fost înjunghiaţi în timp ce se plimbau în Grădina Botanică din Craiova, iar fata nu a supravieţuit atacului.

Atacatorul din Craiova, apt la testele psihologice

Adolescentul de 17 ani, suspectat de comiterea faptei, elev al Colegiului Naţional Militar ”Tudor Vladimirescu”, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Procurorii îl acuză de omor şi tentativă de omor.

”La data de 27.06.2023 organele de poliţie au fost sesizate cu privire la faptul că la aceeaşi dată, în jurul orelor 16:00, doi tineri au fost înjunghiaţi în timp ce se aflau în Grădina Botanică din Craiova. În urma cercetărilor efectuate de o echipă complexă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, respectiv ofiţeri de poliţie judiciară şi criminalişti din cadrul IPJ Dolj, a fost identificat autorul faptelor în persoana unui tânăr în vârstă de 17 ani-elev, care, în timp ce se afla în Grădina Botanică, aparent pe fondul unui conflict spontan cu alţi doi tineri, a scos din rucsacul pe care-l avea asupra sa un cuţit cu lama de 19 centimetri, cu care a înjunghiat-o iniţial pe persoana vătămată în vârstă de 19 ani în zona toracelui, iar apoi pe victima în vârstă de 14 ani, aplicându-i mai multe lovituri cu corpul tăietor, una dintre acestea în zona cervicală inferioară”, au transmis procurorii.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Fata a murit din cauza prostului supravetuitor.E vinovatul moral.Daca nul lovea,injura si scuipa pe agresor se termina totul cu bine.Nu se poate spune ,,conflict spontan,,care lasa loc de intrepretare.Nu se poate.La fel procedam daca eram in locu lui.Il taiam ca pe porc.Pentru ca porcu injura,scupa si loveste sa arata unei fete ce tare este.E singurul vinovat.Nu e victima cum il prezentati.

  2. bă ăsta deștept, păi dacă te înjură unu sau chiar încearcă să te lovească, tu îl omori? De ripostă proporțională cu atacul ai auzit? Cocalare! Ce om normal cară cuțitoaie la el??

  3. „Atac spontan” Vreti sa spuneti ca acest tanar umbla de obicei cu un cutit, o masca si niste manusi in rucsac (fara ca parinti sai sa aibe habar)??!!!Ca mergea si la scoala cu ele chiar la un liceu militar unde ordinea si disciplina ar trebui sa fie litera de lege??!!! Numai faptul ca avea asupra sa aceste obiecte denota faptul ca avea un plan in minte sa, un gand ascuns. Asa ca povestea cu SPONTANUL lasati-o balta. Pentru un motiv sau altul totul a fost PLANIFICAT din timp. Da, pedeapsa va fi mai mare daca nu fuge si el in Italia, stat protector de criminali romani de bani gata.

  4. VAD ca s-a și pus in miscare Strategia de SCAPARE a Cocalarului CUTITAR frustrat.
    Verificata la :

    Pauneasca,
    Huidu,
    Mario Iorgulescu,
    Odagiu.

    Si in ALTE SUTE de cazuri acoperite cu Îndârjire de Neam PROST, fara OMENIE.

    Desi, de cel puțin DOUA ori s-a spus de către apropiații fetei ca fusese in legatura cu Cocalaruu’
    Individul nu a suportat ca Ălălalt era mai potent decat el.

    Daca are careva o CEVA vina este chiar SARMANA Victima si Ai SAI.
    La 14 ani sa schimbi partenerii … 🙂

    Sa vedEM CE va face Justitiunea, CE „ADEVAR JURIDIC” se va găsi.
    Ca DE, Tatăl este CADRU de nădejde in Calopar …

    AI NOSTRI pot sa calce cu mașinile, sa bage cutitul, sa fac ORICE, ca NOI, il scoatem

  5. „Atac spontan” Vreti sa spuneti ca acest individ umbla de obicei cu un rucsac in care avea un cutit cu lama de 19, o masca si niste manusi (fara ca parintii lui sa aibe habar)??!!! Mergea cu el si la scoala chiar un liceu militar unde ordinea si disciplina ar trebui sa fie litera de lege??!!! Hai sa fim seriosi, numai faptul ca umbla cu asemenea obiecte la el denota clar ca individul, dintr-un motiv sau altul, avea un plan bine ticluit si un gand ascuns. S-o lasam mai moale cu SPONTANUL. A fost clar un act PREMEDITAT avand in vedere ca loviturile au fost mortale fiind aplicate in zone vitale. Pedeapsa va fi mai mare dar poate fuge si el in Italia, stat protector de criminali romani de bani gata.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.