(VIDEO) Cu toporul printre elevi

Caz incredibil în Bistrița, comuna Nimigea. Un bărbat a fost filmat în timp ce coboară dintr-un microbuz școlar având un topor în mână.

Și nu ar fi fost prima oară când se întâmplă acest lucru.

Directorul școlii susține că șoferul i-a permis bărbatului să urce cu toporul în mașină fiindcă acesta din urmă ajută la tăierea lemnelor de foc la școală și la primărie.

Inspectorul școlar general al județului Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, a declarat la Digi24 că în şcoală se desfăşoară o anchetă disciplinară, întrucât legea, categoric, interzice oricărui adult să intre în microbuzul elevilor.

„Este vorba despre un părinte al unor elevi. Are trei copii acolo, venea să taie lemne la primărie. Şoferul a apreciat că poate să facă acest lucru.

Cineva i-a filmat. Şoferul va fi sancţionat disciplinar conform legii. Directorul şcolii va face anchetă, va întreba şoferul, copiii, psihologul, părinţii, se fac anchete, fiecare va da o declaraţie. La final vom avea un raport scris. Pîână acum avem doar declaraţii verbale”, a declarat Camelia Tabără.

Teodor Szasz, directorul şcolii, a afirmat la postul citat că evenimentul s-a produs din vina şoferului. „Conform regulamentului intern şi regulamentului de folosire a microbuzelor şcolare, şocferul nu are voie să îmbarce persoane străine. Cunoaşte regulile, are liste nominale cu persoanele pe care trebuie să le transporte. Vina e în totalitate a sa”, a afirmat Szasz.

Potrivit acestuia, este singurul şofer pe acea rută.

„Nu e bine ce s-a întâmplat, dar personal, cred că nici înfiorător este. Copiii sunt obişnuiţi în gospodărie, chiar şi ei mai ajută la lucrul cu toporul acasă la ei”, a conchis directorul şcolii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. copiii nascuti in eprubeta nu stiu ca toporul se foloseste la despicatul butucilor de lemn pt foc, si azi mai sunt orase/localitati unde conducta de gaz n-a ajuns, a considera drept o tentativa de omor pe cineva care se sprijina intr-un topor este consecinta vizionarii de filme de groaza, daca va obsedeaza asa de tare, interziceti comercializarea de coase, topoare si alte „arme” criminale precum cutitele de bucatarie, etc., intre timp totusi ar fi bine sa invatati sa spargeti lemne si sa aprindeti un foc intr-o soba, nu se stie cand viata va va pune la incercare…

  2. La tara copii mergeau in caruta cu coasa…furca …toporul langa ei. Obiecte de munca care numai cand dau turcii si austrohotii ereau folosite ca arma.

  3. BĂH pitecantropilor-legea spune ca nu e voie sa fie nimeni -adult,etc-in microbuzul elevlior ! Punct! Darmite unu cu un topor în mînă!Situația e simpla-legea la fel! Sanctiune-șoferică concediat! Angajat altul! La ce salarii sint azi la stat e bataie pe post de șofer!La Botșeni pe post de șofer ambulanță s-au prezentat 41 de persoane! Salariul de 4500 lei!Tot timpul se gasesc unii care sa zica ,stai domne ce daca s-au drogat haștag rezist! In vest e lumea altfel,legile la noi nu sint bune etc.Sint nu sint bune ,legile trebuie respectate!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.