(VIDEO) De senzație: Primarul, cu plicul și curcanul la medicii români

Medicii și asistenții români care au ajuns joi în Republica Moldova pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului au primit bani de la controversatul primar din orașul Bălți, Renato Usatîi. Acesta le-a promis și un curcan la plecare.

Cadrele medicale au returnat banii o zi mai târziu, în prezența presei locale, potrivit Ambasadei României  la Chișinău.

„Ambasada României în Republica Moldova informează că în contextul misiunii în Republica Moldova a echipei medicale din România pentru combaterea pandemiei de COVID-19, personalul medical român repartizați la Bălți a fost primit la 30 aprilie a.c. și de primarul orașului Renato Usatîi care le-a oferit câte un cadou drept mulțumire.
Printre materialele oferite cadou au fost identificate, ulterior întâlnirii menționate, unele sume de bani.
Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020 în prezența presei locale.
Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia”, se arată într-un comunicat al Amabasdei.

Presa locală a scris că primarul de Bălți, Renato Usatîi, le-a oferit medicilor și asistenților medicali veniți din România să sprijine R. Moldova în lupta cu pandemia câte un premiu de 1000 de dolari și totodată, Usatîi a declarat că la plecare le va oferi lucrătorilor medicali din România câte un curcan.

„Vă mulțumesc pentru că ați făcut acest gest. Tot globul pământesc astăzi se confruntă cu această pandemie și sprijinul care a venit din partea României este foarte important pentru R. Moldova. Când doctorii merg acasă să-mi aduceți aminte să le dau niște curcani de rasă”, a declarat Renato Usatîi.

Usatîi a declarat că toți medicii din prima linie din spitalele din Bălți primesc lunar câte un premiu în sumă de 1000 de dolari.

România a trimis în Republica Moldova 42 de cadre medicale

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

9 Comentarii

  1. JEGOSUL NENOROCIT DE Editat KAZAR,DACA DADEA DIN LEAFA LUI ERA SEMI OK-EI.
    DAR,EL,A MITUIT ORDINAR DIN BANII FURATI DIN SMENURILE SALE.
    BOULEANA,SE ZICE CA SA DAI DIN PUTINUL TAU,NU DIN MULTUL FURAT.
    TEMBELICA CU MASCA DE CARPA PE MOACA TA DE BILITOR,DUTE,DUTE..LA IL DIABOLO

  2. Din prima nu au ratat ocazia sa bage banii in buzunar,dar peste noapte i-a mustrat constiinta,plus ca etc.. ..

  3. Renato Usatai un dusman al romanilor …omul rusilor…un spion …infiltrat…
    Totusi rusinos ca unii din armata sa intinda mana ..mai ales ca ereau misiune umanitara a armatei…Usatai a platit sa nu ramana dator dar sa si rada de romani si chiar sa arate cum uite moldovenii care au salarii de o suta de dolari si se dau o mie la romani…etc..propaganda ruseasca.Bine ca le-a dat banii inapoi ca ne faceam de cacao.

  4. E mascat „Renato” (? nume de gigolo italian !) da’ parca sa zic, cind ma uit la poza, ca sub masca se ascunde Ponta … Si cum ziceti, ca le da la fiecare cite un curcan ? Or fi din aia „gratiati” de vreo 10 ani incoace de Casa Alba” ! Ca eu cred ca saracii moldoveni de pe la Chisinau n-au mai vazut de ani de zile oratanii din astea decit pe la „Animal Planet” ! …

  5. Du-te ba-ncolo, nesimtitule, ca puteai sa bagi si matale de-un cartus de Kent, de citeva cutii de Ness sau macar de vreo citeva Rexona ! Rusine, calicule, vii cu zburatoare din astea ?!

  6. RAMOLITO USCATULUI,ESTI 1 IMBECIL DE CU MASCA SATANEI IN GURA.
    JAGARDEA SMOLITA CUM …ITI PERMITI MA PARLITULE,replica a lui caragiu. MA PARLITULE,TE TRIMIT ACASA LA MATA..
    MA,ANIMALULE,CUM DAI TU PLICU LA ROMANIDACI .BAGA MILIONUL IN CONTUL DOCTORILOR. PUSLAMA SECATUITA DE GUNOI.

  7. Gestul contează zic și gândesc unii mai simpluți! Acum că era potrivit sau mai degrabă nepotrivit gestul asta este alceva. Oricum dacă dadea banii acești pe artificii era considerat normal.,

  8. Un gest normal. Putea fi considerat ca o premiere anticipata pentru bune rezultate sau ca un supliment la diurna de deplasare. Totul s-a facut oficial si la vedere.

  9. Premiere ca la toti medicii.
    Ce vi se pare ciudat?
    Ca nu a facut jiu-denim-ea rehuloa scrisa pentru asta ca sa va multumeasca pe unii?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.