(VIDEO) Imagini de la protestul din Chișinău

Protest în fața Parlamentului de la Chișinău joi, la chemarea președintei alese Maia Sandu și a unor partide de opoziție, împotriva unui proiect de lege prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) e luat din coordonarea președintelui și readus sub control parlamentar.

Maia Sandu și deputații Blocului ACUM s-au alăturat in corpore protestatarilor.

Serviciul de Informații și Securitate a trecut, din nou, în subordinea Parlamentului, de la Președinție, printr-un proiect de lege votat de către 51 de deputați.

Astfel, președinta aleasă, Maia Sandu a fost lăsată fără o prerogativă de care a beneficiat șeful statului în funcție.

Directorul Serviciului va fi numit în funcție de către Legislativ, pe un termen de 5 ani și nu de către președinte.

Manifestanții vor alegeri anticipate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. Normal, lupta se da pentru ministerele-cheie si serviciile-cheie in stat.
    Daca protesteaza, implicit accepta ca fara statul securist, nu ai control asupra societatii.
    Sa nu uitam ce au cerut nazistii dintre toate ministerele, in 1932: cel de Interne si cel al Apararii…
    Pentru binele poporului, desigur.
    Oricine doreste puterea reala intr-un stat cere Serviciile Secrete si Armata, si nu mai conteaza cine conduce Ministerul Sportului…

  2. URSS, nu se preda!
    Maia Sandu, poate oricand sa faca o grippppa!
    Dar sa nu condamnam prea tare pe fratii nostrii. Daca la noi, rusii joaca inca tontoroiu, la ei unde au armata a 7 a…

  3. Mai terminati cu prosteala retragerei ,,armatei,a 14 …Nu le bataie nimanui cu adevarat fundul pentru numai 1.400 de soldati rusi aflati in regiune,decat urainenilor care vor Transnistria pentru ei.Bre,daca Republica Moldova e impinsa in UE ,o sa fie obligata ca Romania in 1997 cand a cedat din pix Bucovina si Sudul Basarabiei,sa renunte la Transnistria care o sa fie rapid luata de Ucraina.Nu poate acum sa o ia pentru ca Republica Moldova e stat neutrul si Transnistria sta in granitele statului moldovenesc si iese cu bucluc daca indraznesc asa ceva.Nu va mai exista nici un stat romanesc care sa ridice pretentii teritoriale asupra pamanturilor romanesti si vom pierde si Transnistria .Nu vom avea nici macar ce sa mai dam la schimb in caz de intelegeri pe schimburi teritoriale cu ucrainenii.

  4. Oare Maia n-a purtat geaca rosie? Sau e alergica la culoare? Sa ia exemplu de la Klaus.

  5. Suntem condamnati sa fim mingea de fotbal a doua imperii pe terenul Europa de Est adica UESS si URSS ,le deosebesc doar o litera si le aseamana terminatia SS.Cu deosebirea ca SS-ul din Est iti lua ceasul de la mana ,SS-ul din Vest iti lua familia la Auschwiz.Nu bag mana in foc ca noua generatie de tefelisti mancatori de fastfood nu si-ar da familia pentru un ceas.Fie el si Rolex.A progresat lumea.

  6. Incep Mosii de iarna, dar se mai baga in seama si „babutele” ONG-iste. Graba cu care citeste textele puse sub nas, denota faptul ca aceasta maia, nu este indeajuns de evoluata bacteriologic, nici cat pentru un bors bun.

  7. Pina acum tov.Dodonel, admira Constitutia, care lipseste cu desavirsire, cind este vorba sa fie aplicata.
    Deci, se pare ca asa este decind lumea in democratia lor originala, mai ales decind a fost reabilitat Stalin, ce a creat Gulagul din Vestul URSS. Nu a fost suficient ca pina si masina s-a rasturnat cu el, si asa cum a declarat, vrea razboi civil, ca sa se poata justifica prezenta trupelor din Transnistria. Personal, eu cred ca daca tov. Putin nu l-a lamurit inca pe deplin, trupele acelea de Secu, care zice ca le are, vor actiona ca la tov.Cheaska, pentru ca pina si Rusii, daca se vor sa fie supravietuitori ca vector politic real pe mapamond, trebuie sa actioneze pe un alt plan mai mare si nu cred ca se mai pot baza pe aceasta Loaza, care a demonstrat din plin ca si pentru ei este un adevarat tradator.
    O zi buna.
    Con
    P.S. Populatia din R.Moldova va avea tot sprijinul din Lume ca sa poata trai in libertate. Pretul pentru stalinistii Rusiei, foste fosile KGB, va fi prea mare, si poate o sa fie in situatia anului 1917, plingind ca ce si cum, ce mari erau ei, dar ce sa vezi erau Nimeni, pentru ca deja acum sunt doar o jumatate de roata de caruta. Ajuta Doamne pe cei asupriti si insetati de Dreptate!

  8. SEFU ALA DE LA SERVICII RUSESTI POATE CADEA ORICAND DIN ELICOPTER CA AM AUZIT CA MERGE FARA CENTURA.

  9. Se misca lucrurile in R. Moldova ! Nu-mi vine sa cred ! Sa se fi trezit si acolo romanii ,” din somnul cel de moarte” ? Rusificarea sa-si fi pierdut din eficienta ! Totusi .. e mult pana departe ! Inca mai sunt oameni , precum Dodon , „cavaler al tristei figuri ” care considera ca fratii lor sunt peste Nistru , nu peste Prut !

  10. Maia Sandu ? = madam SOROS, la „fundatia” caruia a si lucrat.

  11. @IR: Iar tu, madam’, lucrezi virtos la ‘fundatia’ Rusiei, ba inca si la cea a lui Stalin.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.