(VIDEO) În România, ca-n Liban: azotat de amoniu, depozitat în condiţii improprii

Poliția din Galați a găsit o cantitate 35 de tone de azotat de amoniu, substanţa care a produs explozia de la Beirut, dar şi deflagraţia de la Mihăileşti din 2004 în urma căreia au murit 18 oameni, depozitate în condiţii improprii, la Vlădeşti, aproape de graniţa cu Republica Moldova.

„La data de 7 august a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale.

Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kg. de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținută ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată.

La  același control, polițiștii au găsit 35.000 kg. de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.

Acum, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, arată IGPR într-un comunicat transmis luni.

Guvernatorul Beirutului, Marwan Abboud, a anunţat luni, potrivit BBC, că bilanţul exploziei din zona portuară a ajuns la 220 de morţi şi aproximativ 6.000 de răniţi, 110 persoane fiind în continuare dispărute. Aproximativ 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe după deflagraţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Noroc cu Beirut, huh? Azotatul NU exploldeaza lasat afara. Are nevoie de anumite conditii! Il stiu de cand era cazut in spatele blocului acum 30 de ani. Ce te mai ustura ochii de la el….

  2. Tovarasa Gina Haspel – Directoarea CIA instalata de Tiranul Capitalist Donald J Trump – are scurgeri ( de informatii ) direct catre Tovarasa Ioana Radu – Specialista in Explozii cu Nitrati de Amoniu.
    La Galati va fi Implozie Economica iar Combinatul va fi inghitit de Marii Pesti ai Dunarii de Jos.
    Nu Dati la Peste in Postul de Sintamarie !

  3. SRI, stie!? Sa fim seriosi, inainte de 1989 aceste materiale erau transportate cu trenuri de marfa pana in gara apropiata destinatarului, se descarcau vagoanele in masini descoperite deasupra si le transportau direct la destinatia respectiva, depozitarea fiind in aer liber dar cu acoperis sa nu fie plouata marfa, dar cum trenurile de marfa sunt mai la vedere si un lux, se face si pe ascuns! Asadar, SRI, stie?!

  4. Și câte locații d-astea or fi în țară, nici dracu’ nu știe ..

  5. … nu fiti cârcotaşi ! … aceste 35 tone de azotat fusesera descarcate cu doar 3 minute inainte de sosirea Politiei, avertizata de SRI pe baza informatiilor furnizate instant de cei cei 22.5 informatori din catunul Vladeni !!!

  6. sa ajungem mai rau ca libanezii. Pesedizarea si manelizarea invatamantului, ne-a adus in halul actual.
    Iar media, deja a tembelizat jumatate din bobor.

  7. Trebuia depozitat in alta parte,ex.la Sibiu,sau intr-o locatie secreta din Bucuresti!

  8. Azotat de amoniu – ce inseamna depozitare in conditii necorespunzatoare?
    Din poza vad ca este pe camp.
    Atata vreme cat nu este contaminat cu combustibili lichizi, uleiuri minerale si nu exista sursa de caldura nu este decat o substanta iritanta. Poate sa stea pe camp si o suta de ani.
    Explozia se produce pe la 300*C cand are loc o transformare rapida si violenta din starea solida in stare gazoasa.
    La mintea unora si dupa ce il imprastiem pe camp, arunca unul tigarea si explodeaza ogorul.

  9. O masina plina cu butelii care circula pe drumurile publice este de 1000 de ori mai periculoasa decat acea gramada de saci de ingrasamant depozitata pe camp departe de asezarile umane. Panica mare printre concetatenii nostri , aici includ si pe militieni, care mai demonstreaza inca o data care e nivelul de pregatire si informare in Romania. Si la fermele din vest vezi asa ceva dar din motive de a limita costurile si pierderile de materiale acestea sunt depozitate pe platforme acoperite si ingradite.

  10. Gresit ,alea nu sunt gresit depozitate,este un teren minat in caz ca rusnaci vor sa treaca Prutul.Iar politistu roman in prostia lui a desconspirat faptul ca inafara scutului de la Desgustelul, mai avem si ceva nucleare „Made in Romania”De politistul tot militian ramine chiar daca a schimbat AKM urile cu Coltul american.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.