(VIDEO) Noi violențe în Londra

Incidente violente sâmbătă după-amiază, în centrul Londrei, în contextul unor proteste antirasism şi al prezenţei unor contramanifestanţi de extremă-dreapta, informează agenţia Reuters şi postul Sky News.

În centrul Londrei s-au adunat sute de protestatari pentru a denunţa rasismul, în cadrul seriei de mitinguri izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de poliţie în Statele Unite.

În paralel, la Londra s-au adunat activişti de extremă-dreapta care susțin că protejează statui ale unor lideri politici, inclusiv cea a fostului premier Winston Churchill, de furia protestatarilor antirasism.

Poliţia a intervenit în Piaţa Trafalgar pentru a opri confruntări între cele două grupuri de manifestanţi.

Au avut loc violenţe sporadice în zona Podului Westminster, în Piaţa Trafalgar şi în faţa Parlamentului britanic.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a condamnat violenţele. „Este total inacceptabil. Nu vom tolera atacurile contra poliţiei, autorii vor simţi forţa totală a legii. Este clar că grupuri de extremă-dreapta provoacă violenţe şi dezordine în centrul Londrei. Îndemn pe toată lumea să stea departe de aceste zone”, a declarat Sadiq Khan prin Twitter.

Proteste și în Franța

Militanţi de extremă-dreapta au perturbat protestele antirasism organizate sâmbătă după-amiază în centrul Parisului, informează cotidianul Le Figaro.

Aproximativ 20.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Republicii din Paris pentru a protesta faţă de violenţele poliţiei, după cazul afro-americanului George Floyd.

Mitingul a fost perturbat de militanţi ai grupului de extremă-dreapta Generaţia Identitară (Génération Identitaire). Prefectura Poliţiei a semnalat că au fost scandate sloganuri rasiste şi antisemite, astfel că a fost declanşată o investigaţie.

Proteste antirasism au avut loc şi în alte oraşe din Franţa. La Bordeaux, aproximativ 500 de persoane au protestat paşnic. La mitingul antirasism din Lyon au participat circa 2.000 de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

13 Comentarii

  1. Este uluitor sa vezi atata solidaritate internationala la moartea unui distribuitor de droguri! S-au solidarizat nu doar organizatiile americane ci si cele europene! De aici putem deduce cat de importante sunt narcoticele in viata unora!

  2. Primarul Londrei in urma cu citeva zile incuraja demonstratiile impotriva”rasismului” iar acum le condamna si spune ca v-a lua masuri drastice impotriva celor care ataca politia.Eu nu am incredere in acest primar islamist care este de aceeasi categorie cu islamistul obama. Intai incurajezi si dupa aia condamni. Pacat de Londra. Unde sunt ADEVARATII CETATENI ENGLEZI CARE AU LUPTAT pentru salvarea Regatului Marii britanii de cizma nemteasca? Unde sunt englezii de nu-si apara tara? Chiar a ajuns ca un frumos oras al acestei planete sa fie distrus de niste indivizi care n-au treaba cu civilizatia? Astia sunt parveniti din tari islamice, din tari in care nu exista ordine si disciplina. Auzi sa dai jos statuia lui Churchil care a semnat actul de finalizare a unei conflagratii mondiale. E de domeniul absurdului.

  3. au iesit oamenii sa se apere fata de noua dictatura globalista a bolsevicilor neoliberali sub steagurile traficantilor de droguri si transexualilor… i-au luat la omor in toata Londra azi pe Antifa si corporatistii neomarxisti.
    Asta o sa se intimple si in America cit de curind.

  4. Se trezesc din letargie cetatenii bastinasi, corecti, cinstiti, patrioti. Incet-incet si prea timid deocamdata. Incep sa-si dea seama ca vor avea aceiasi soarta cu albii din Africa de Sud, cei care au facut acea tara cea mai bogata, mai civilizata, mai puternica din Africa la vremea ei, ajunsi acum sa fie asasinati pe pamanturile lor de catre noii/vechii stapanitori ajunsi la putere. La fel ca cei din Zimbabwe, omorati la greu ca niste caini doar pentru ca sunt…albi. Urmarea? Tarile ale au ajuns niste gunoaie, sub teroarea bandelor de negroizi si distruse in totatlitate din toate punctele de vedere. La fel in America, doar ca atunci cand albii isi apara magazinele ( singura lor sursa de existenta), familiile, bisericile sunt arestati imediat si trimisi la inchisoare, in vreme ce bandele de anarhisti teroristi sunt incurajate si nu patesc nimic, iar ei stiu asta, ca de-aia fac. Urmeaza!

  5. Cu Sadiq Khan primar al Londrei si Priti Patel la Interne cred ca mai lipseste doar Indira Ghandi la Afaceri Externe si Raj Kapoor la Aparare ! Si, bineinteles, Roman Abramovici la Justitie, cu Puiu Popoviciu la Administratia Penitenciarelor !

  6. Interesant: Daca aperi memoria lui Churchill esti considerat de extrema dreapta.

  7. La Moscova nimic antifascistilor ? O manifestatie cat de mica in Piata Rosie…Nimic ? Pacat….

    • Mda … eu cred ca pe linga Piata Rosie cu o mica demonstratie a trupelor OMON ar fi interesanta si o manifestatie „pasnica” a tuturor acestor revoltati in Piata Tien An Men … sigur vom gasi dupa aceea, la restaurantele din zona, pe linga traditionala rata lacuita cu orez cantonez, si carnea de mici de manifestant din rasele LGBT si AntiFa ! …

  8. Țară ca afară? Bleah!
    Extrema stânngă de TFL-iștii care nu luptă cu corupții luptă cu rasiști închipuiți și naziști imaginari. Mai vine terchea-berchea o așa zisă extremă dreaptă, să se bage și ei în seamă.
    Logica simplă nu există ONG-urile lui Soros și progresiști, nu există așa ziși refugiați. Nu există rasism și antirasism.
    Nu exstă tefeliști tembeli și fabrici de tefeliști Antifa, anarhiști, BLM, PLM, occupy și alți drogați.

    Țară ca afară: O tâmppenie crretină.

  9. Génération Identitaire : Ministerul de Interne francez pretinde c-ar fi un grup de extrema dreapta, când el nu se deda la acte ilegale. Nimic din ce face nefiind batator la ochi, în afara de numele grupului. Restul, actiunile lui obisnuite, sunt de dreapta, nu de extrema dreapta. Castaner, ministrul de interne, fost campion de poker, încearcând sa provoace scandal, ca de obicei, mai ales ca si Franta-i în perioada electorala pentru municipale. Unde partidul lui, En Marche, n-are, în realitate, nici o sansa de-a cuceri vreun oras însemnat. @paul ivan: nu stiu daca islamisti Obama si Sadiq Khan, teroristi, însa, cu siguranta. @crocodilul satul: statuia lui Churchill a si fost profanata. Scopul indivizilor fiind distructia istoriei, a culturii si civilizatiei albe. Plimbatul pe strazi cu scalpurile lor, în ritmuri de tam-tam.

  10. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a condamnat violenţele. „Este total inacceptabil. Nu vom tolera atacurile contra poliţiei, autorii vor simţi forţa totală a legii…” – Si cand te gandesti ca asta este musulman, o ciurda de romani pripasiti prin UK se lamenteaza ca UK a fost invadata de musulmani, dar NICI-UN ENGLEZOI PERFID NU SPUNE CE A SPUS MUSULMANUL ASTA. Acuma, toti dau vina pe politisti.

  11. Ăia fac pe nebunii tot poliția e de vină când intervine în forță.

    Sorosistii caută motive să se victimizeze, poliția le dă engros să urle că poliția e agresivă sorosisti biete victime, săracii.

  12. Intr-o societate deschisa fiecare are dreptul sa demonstreze si sa-si arate opiniile,chiar daca primarului Londrei nu ii place.De ce cei ce demonstreaza importiva rasismului , sunt ok cind distrug monumente , sparg sau ataca politisti ,iar aia ” extrema dreapta nu” ,nu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.