(VIDEO) Prinţul Charles s-a adresat românilor

Prinţul Charles s-a adresat românilor într-un mesaj video cu ocazia Paştelui ortodox, în care vorbește despre actuala criză sanitară, rolul românilor în Marea Britanie şi îşi exprimă dorinţa de a reveni în România la un moment dat.

Mesajul Prinţului Charles înregistrat vineri la Birkhall, reşedinţa sa din Scoţia.

”Doamnelor şi Domnilor,

Acum când românii de pretutindeni sărbătoresc Paştele Ortodox, doresc să vă spun cât de mult mă gândesc la dumneavoastră într-unul din cele mai sfinte momente ale anului. Paştele este de regulă momentul în care oamenii se adună, se roagă împreună şi reînnoiesc legăturile lor cu comunitatea şi religia din care fac parte. Ştiu că mulţi români din Marea Britanie au sperat să se întoarcă în România de Paşte şi să fie împreună cu familiile şi prietenii lor.

În acest an însă, în mijlocul acestei pandemii teribile care ne afectează pe noi toţi, lucrurile normale nu sunt posibile.

Ştiu că este foarte greu pentru noi toţi, dar mai ales pentru cei care sunt departe de cei dragi.

În acelaşi timp, ştiu că mulţi români din Marea Britanie joacă un rol indispensabil în sistemul naţional de sănătate, în căminele de bătrâni şi în alte roluri cheie în această criză sanitară fără precedent. Le suntem profund recunoscători, şi nu am suficiente cuvinte pentru eforturile lor remarcabile care sunt apreciate de noi toţi.

În ceea ce mă priveşte, abia aştept ca la un moment dat, în viitor, să revin în România, o ţară care are un loc atât de special în inima mea, dar şi să mă întâlnesc din nou cu membri ai comunităţii româneşti din Marea Britanie. Până atunci nu pot decât să vă doresc Paşte Fericit şi să vă spun că sunteţi în gândurile şi rugăciunile mele.

Hristos a Înviat!”

HRH the Prince of Wales’ message to Romania

‘As Romanians everywhere celebrate Orthodox Easter, I did just want all you to know how much I’m thinking of you at this most Holy time of the year (…) You are in my thoughts and prayers. Happy Easter! Hristos a înviat’, His Royal Highness the Prince of Wales says in his Easter message for all Romanians, while also noting how greatly he is looking forward at some point in the future to returning to Romania, a country which holds such a special place in his heart. Watch the full message below.

Publicată de British Embassy Bucharest pe Sâmbătă, 18 aprilie 2020

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

16 Comentarii

  1. Singurul membru al Casei Regale britanice,care a inteles Romania si pe romani!Va fi un Mare Rege,atat pentru UK dar si pentru sufletul romanilor!

  2. Cum a facut Charl de s-a vindecat in doar o saptamana????…Ori i s-a parut ca e bolnav.Stai in tara ta aia urata si ploioasa.

  3. Prințe, grăiește cu Maiestatea Sa Mammy ca să paseze direct coroana lui William iar Dvs. veniți în Rroemenika ca rigă.
    Din șandramaua asta nenorocită, securistoid-nazistoidă de acum facem o țară democratică în care rulesoflaw să nu fie doar povești ș-apoi aderăm la Commonwealth.

    Long Liv dî Ching!

  4. Addendum: iar după ce Maiestatea Ta o să dai colțul (căci este evident că-ntr-o zi o să dai colțul, nu neapărat de psiho-coronavirus), dacă Harry nu e disponibil la succesiune din cauză de afurisenie, atunci o să vină în linie Princess Charlotte of Cambridge, așa ca să ne delectăm și noi c-avem Regină din spița Victoriană.

    Long Liv dî Cuin!

  5. Anglicanii au fost la un pas de a se intoarce la Dreapta credinta…
    Poate aceasta perioada grea ii va ajuta sa se lumize si sa se intoarca la Hristos!
    Ganditi-va ca nepotul Regelui ROmaniei a devenit noul Rege…
    Printul este nepot al celui mai mare Rege al Romaniei!
    Cine stie, … daca romanii vor renunta la nebunia secularista si satanista, iudeo-masonica si se vor intoarce cu sufletul spre singura posibilitate nde a a fi uniti spre mantirea neamului – Monarhia.
    Cine o uraste sau o respinge este sluga Satanei.

  6. Daca se topeste de dorul romanilor si al Romaniei, de ce se duce numai in Transilvania si, cind se duce, nu sta la romani ci la un conac unguresc? Nu spune nimeni sa-i ignore pe unguri dar, in Transilvania, romanii sint cei majoritari. De ce nu se duce sa stea citeva zile si in Moldova, inclusiv cea de peste Prut, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea? Daca se topeste de dragoste pentru romani, de ce nu a suflat o vorbulita atunci cind un nemernic de parlamentar britanic a spus ca UK nu are nevoie de oameni fara calificare, asa cum sint romanii care culeg rosii? Sa lasam balta povestea cu monarhia si cit este ea de plina de lapte si miere pentru Romania sau te pomenesti ca se viseaza domnind peste principatul Transilvaniei?

  7. Tipul sufera ca nu-i bagat in seama …ca un liliac prajit si rumen pe o taraba jerpelita din piata din Wuhan,negru toot de suparare cai ignorat de clienti.Un fel de Iohannis clapaug in varianta englezeasca.Tot am senzatia ca al nostru si printesa Lui se testeaza de cateva ori pe zi contra coronei..

  8. Cine […] e Charles ca să se ”adreseze românilor” ??
    Scutiți-ne de asemenea ”știri”.

  9. daaa, maaa, adreseaza-te romanilor , ca inglejii tai nu te baga in seama, momaie…

  10. Cine te crezi mai amaratule sa te adresezi Poporului Roman? Mars in gaura din care ai iesit!

  11. Printul Charles sa adresat romanilor ca un ocrotitor al Romaniei. Daca actul abdicarii Ragelui Mihai a fost anulat de instanta de judecata, din pricina faptului ca a fost facut prin presiune si santaj sub amenintarea armelor ocupatiei militare ruse, prin cozile de topor ale asazisilor comunisti mai bine zis criminali, ce ne impiedica sa inaintam invitatia printului Charles sa intre in casa regala a Romaniei, pentru a deveni rege al romanilor dinauntru si din afara? Oare principesa Margareta nu ar fi de acord ca unchiul ei sa ofere un viitor mai bun pentru Romania,nu va fi mult mai respectata si cu mult mai iubita ,asa cum a fost pentru romani bunica sa, Regina Maria? Ce e mai bun pentru tara noastra decat propriul sacrificiu ,propriul exemplu ,,Nimic pentru mine ,totul pentru Romania” asa cum a procedat regele Mihai Intai al Romaniei pe tot timpul vietii sale.De ce sa nu avem pe tron un monarh descendent din domnitorul Vlad Tepes,asa cum singur a declarat din cercetarile efectuate ,privind arborele genealogic al dinastiei sale. Ar fi uriasa ocazia prin care, presedintele Romaniei Klaus Werner Johannis sa intre in cartea de istorie ca primul premier, dupa doua mandate de presedinte.

  12. Printul Charles sa adresat romanilor ca un ocrotitor al Romaniei. Daca actul abdicarii Ragelui Mihai a fost anulat de instanta de judecata, din pricina faptului ca a fost facut prin presiune si santaj sub amenintarea armelor ocupatiei militare ruse, prin cozile de topor ale asazisilor comunisti mai bine zis criminali, ce ne impiedica sa inaintam invitatia printului Charles sa intre in casa regala a Romaniei, pentru a deveni rege al romanilor dinauntru si din afara? Oare principesa Margareta nu ar fi de acord ca unchiul ei sa ofere un viitor mai bun pentru Romania,nu va fi mult mai respectata si cu mult mai iubita ,asa cum a fost pentru romani bunica sa, Regina Maria? Ce e mai bun pentru tara noastra decat propriul sacrificiu ,propriul exemplu ,,Nimic pentru mine ,totul pentru Romania” asa cum a procedat regele Mihai Intai al Romaniei pe tot timpul vietii sale.De ce sa nu avem pe tron un monarh descendent din domnitorul Vlad Tepes,asa cum singur a declarat din cercetarile efectuate ,privind arborele genealogic al dinastiei sale. Ar fi uriasa ocazia prin care, presedintele Romaniei Klaus Werner Johannis sa intre in cartea de istorie ca primul premier, dupa doua mandate de presedinte.

  13. @Nimic, etc: Cind a fost anulat actul abdicarii si in care numar din Monitorul Oficial a fost publicat respectivul decret? Fostul rege Mihai a plecat din tara cu ce a vrut si a trait pe renta viagera achitata de regimul comunist. Ba inca si descendentii se infrupta si azi din subsidiile Statului. Cu facutul pentru tara, subtire de tot, daca nu cumva zero. Doamna Margareta, care a petrecut ani buni in UK, nu a ridicat un deget atunci cind romanii au fost si sint facuti cu ou si otet in Regatul Unit. Singura contributie a distinsei familii Duda in relatia cu Regatul Unit este implicarea in achizitionarea declasatelor fregate britanice, asta pe cind Romania inca avea capacitatea de a proiecta si construi in tara nave de orice fel, inclusiv militare. Asa se face ca singurele nave cu valoare combativa sint inca cele construite pe timpul regimului comunist.

  14. Respect, pretuire si consideratie, Majestate, pentru Mesajul de Paste transmis poporului roman ortodox. Rar se poate vedea asa ceva in uzantele Caselor Regale din Europa fata de un popor „nesupus” de o alta confesiune crestina. Si va mai multumesc Majestate ca nu ne-ati amestecat cu „rasa ariana pura a unor etnici conlocuitori”, stie Majestatea sa care. Putine Case Regale din lume merita respectul si pretuirea romanilor, asa cum il merita Monarhia Britanica si Monarhia Spaniola, cele mai puternice si autentice monarhii ale lumii, de unde „vine” si Regina Maria, Regina Inimii Romaniei. @”Nimic pentru mine”, de ce nu taci…?!

  15. Dacă ar fi să analizăm regulile și tradițiile draconice ale codului de conduită și comunicare al Casei Regale Britanice, un asemenea mesaj este realmente un moment excepțional.
    Că sunt pe această pagină tot felul de Limacși înciudați că nu i se culege lui Sparanghel Vodă paltonul aruncat pe Merțan, este lesne de intuit.
    Dar un asemenea mesaj adresat ROMÂNILOR, venit din partea moștenitorului coroanei britanice, a numărului 1 în linia de succesiune, este ceva extraordinar.
    Românilor li s-a adresat cu un mesaj emoționat VIITORUL REGE AL MARII BRITANII.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.