Viorica Dăncilă: Îi somez public

Viorica Dăncilă i-a somat, la începutul ședinței de guvern, pe ”candidatul Iohannis și pe gălăgioșii lideri ai PNL să abandoneze discursul urii și al jignirilor la adresa cetățenilor și să își asume un program de guvernare”, afirmând că șeful statului încearcă să tragă de timp.

”În lipsa unui program de guvernare și a unui plan concret perntru România din partea PNL, Klaus Iohannis încearcă să tragă de timp. Ceea ce îngrijorează e foamea de putere a acestui om și lipsa e viziune ai celor care îl înconjoară. Îi somez public pe candidatul Iohannis și pe gălăgioșii lideri ai PNL să abandoneze discursul urii și al jignirilor la adresa cetățenilor și să își asume un program de guvernare. Dacă nu sunt în stare să spună public și să își asume că au dat jos un guvern doar din consderente electorale. ”, a declarat Viorica Dăncilă.

El le-a cerut liberalilor și președintelui Klaus Iohannis să semneze Pactul de bunăstare propus de PSD.

”Am văzut că au simțit nevoia că nu vor tăia pensiile și salariile, după ce au anunțat mai multe măsuri de tăieri și austeritate. Îi invit să semneze pactul de bunăstare semnat deja de un milion de români. Aceste partide au mai operat epurări politice și în trecut, sub pretextul eficientizării guvernării, așa că nu pot fi crezute pe cuvânt. Ne dorim ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede pentru ca acest blocaj creat de Klaus Iohannis să nu genereze efecte negative pentru economia României. Noi vom continua să ne îndeplinim obligațiile pentru cetățenii României”, a mai spus liderul PSD.

Încrederea în Guvernul Dăncilă a fost retrasă prin adoptarea moțiuni de cenzură, în plenul reunit de joi al Parlamentului. Klaus Iohannis a avut, vineri, consultări cu partidele în vederea formării unui nou Guvern. Șeful statului a spus că marți, cel târziu, va anunța desemnarea noului premier. PNL a decis în urmă cu câteva luni ca Ludovic Orban să fie propunerea de prim-ministru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

19 Comentarii

  1. Bravo Veorica! Le-ai bagat mortu-n casa cu pactul pentru bunastare. Daca nu semneaza insemana ca vor taia pensii si salarii. Liberalii au cazut in capcana. PSD-ul nu trebuie sa aprobe noul guvern sub nicio forma. Daca au stiut sa dea guvernul PSD jos acum trebuie sa stie sa puna un alt guvern in functie. Daca nu romanii vor vedea ca sunt numai tradatori de neam si tara care sunt specialisti in demolare a poporului roman. Felictari!

    • PSD trebuie sa nu aprobe nici un guvern al coalitiei anti-PSD chiar daca se ajunge la alegeri inainte de termen. Tocmai pentru a-i lasa pe M..EJohannis si loazele lui sa-si rupa gatul. PSD trebuie sa stranga randurile, sa faca o propaganda foarte desteapta cu sorti de izbanda si sa astepte alegerile cu incredere si determinare. Atat cele pentru Palatul Cotroceni, parlamentare sau locale. Si de asemenea sa depuna plangeri penale la adresa lui M..EJohannis si liderilor minoritarilor care au depus Motiunea la orice iesire a belzebutilor din cadrul democratic stabilit de Constitutia Romaniei.

  2. Doamne,cat a maturizat-o motiunea de cenzura!Nici ochelarii nu mai stau pe nas,la cat de ganditoare este,sufera si traiectoria capului,trebuie sa ii tina cu mana!In foto,priveste intr-un punct fix,in punctul ala s-a concentrat tot PSD-ul,conform teoremei lui Banach!

    • @Gollum. Te iei de mana cu lili, motoare de dusmanie si intoxicare. Gollum adica un mare gol si intre…oameni!

  3. @Liberalu,vezi ca-ti taie astia pensia speciala si cica te pun sa dai si banii praduiti,inapoi. Asa ca pt. patrioti ca tine.

  4. inutil pt ca doamna este bine si va fi si mai bine. Nu stii ca oamenii care folosesc ochelari cu lentile convexe, in hipermetropie sau presibitism, pt a privi interlocutorul isi scot ochelarii, doar miopii ii tin permanent…doamna are un public pe care are curajul sa-l priveasca in ochi, tu s-ar putea sa nu ai pe cine privi atunci cand vei iesi printre oameni…

  5. VASALICO?NU MAI SOMEZI TU NIMIC.IATI,OILE,CAPRELE SI MERGETI PE IMAS.VREMEA TA NICI NU O FOST,NICI NU VA FI.PREA TE-AI LÃSAT CÃLÃRITÃ,DE NEAMT,SI TIAI TRÃDAT,,,ASA ZISUL TODOLIT.SÃ ÎTI PICE GREU,DAR LA BURDIHAM.

  6. Gollum ,

    care din teorii ? Cà are mai multe !
    Se presupune ca Barach a fost un gentelmen !
    Fà un efort !

  7. @Intrebatoaselor:
    citez:”Ponta ii stie foarte bine: „Toti din conducerea PSD nu au au zece neuroni impreuna”(14 oct 2019)
    @Adria Nicol,schimba-ti ochelarii!Teorema punctului fix a lui B-A-N-A-C-H!Nema matematica?
    @esti infrijorat.etc : „prezbitism” se zice la noi, la tara ,nu „presibitism”ca la tine ,la oras!
    @Hadrian: tu esti limbricul ala cu spionul sovietic Belu Zilber!?:) )Du-te in continuare cu caprele pe valea Iordanului,e o cariera pentru tine..

  8. Bre femeia asta e mai ceva decat cornuţii din blana unei oi ! Mai repede scapi de râie decat de Veorica ! Bre Veorico fată , care bunastare bre , pe ce bunastare bre , din ce bunastare bre ? Azi BNR a dat un comunicat in care zice ca datoria externa a Romaniei a crescut in primele 8 luni ale anului ( 01.01.2019 – 31.08.2019 ) cu 9 miliarde euro ! Daca in 2018 guvernul Dancila se imprumuta cu cca. 800 milioane euro/luna , in 2019 a trecut pe un plan superior in lupta pentru bunastarea romanilor : se imprumuta cu mai mult de 1,1 miliarde euro/ luna ! Bre coana Veorico , nu crezi ca vinzi pielea ursului din padure ? P.S.: Daca numai 1 milion de romani ( din 18 milioane adulti cu drept de vot )au semnat pactul pentru …tra,la,la …, inseamna ca romanii nu sunt prosti sa puna botul la caraghioslâcurile pesedeilor ! Nici electoratul captiv al PSD se pare ca nu a mai pus botul la minciunile Veoricai !

  9. Cominternista Danceala insista pe diversiunea cu „Pactul”, diversiune care o tradeaza ca A STIUT CU O LUNA IN URMA ca o sa cada guvernul la MASA VERDE A AGENTILOR SECURITATII!!! Respectiv a fost parte a diversiunii! Invocand astazi acest pact ne instiinteaza ca NU O SA MEARGA LA CONSULTARI si NU O SA IMPUNA UN NOU PREMIER PSD… Flitul COMINTERNISTEI, ca
    O SA VOTEZE GUVERNUL #REZIST, vezi Doamne, sa nu „stea tara in instabilitate” si in special „sa-i ia apa de la moara lui Del Ponte!? Romania a fost impinsa in haos de sörosistii #rezist in frunte cu seful GEG,cu concursul ei si, intr-un glas cu acest infam sef GEG, INVOCA PROPRIUL LOR HAOS INSTAURAT pentru „iesirea” din haos…
    Face toate acestea constienta fiind ca PSD si Romania nu au alta alternativa pentru prezidentiale, exact ca seful GEG
    constient ca nu poate fi suspendat si nici cine sa-l suspende…

  10. Madam Dancila,
    Ati avut 4 ani de zile MAJORITATEA IN PARLAMENT, ati avut PARGHIILE GUVERNARII. IN TOT ACEST TIMP, johanis A CALCAT IN PICIOARE CONSTITUTIA, A PROMOVAT URA SI DEZBINAREA. Ce ati facut voi, cei care ati avut MAJORITATEA PARLAMENTARA SI PARGHIILE GUVERNARII CA SA BLOCATI ACEST TICALOS? N-ati facut NIMIC. As putea spune ca, in felul acesta L-ATI FAVORIZAT PE GROBIANUL BOLSEVIC. Asa ca, degeaba va lamentati acuma. VOI L-ATI SPRIJINIT IN TCALOSIILE LUI.

    • Vezi de treaba , nu l-au suspendat pe Iohannis pentru ca nu aveau niciun motiv viabil ! Toate acuzatiile PSD nu aveau suport juridic ! Toate rasinile cu nerespectarea Constitutiei , cu tradarea de tara , …, erau galagie pentru prosti ca tine ! Daca esti prost si nu parsiv ! Ca singur zici ca esti ! Daca aveau o cat de mica baza legala , ii faceau vant imediat ! Le-a fost frica sa nu se intoarca suspendarea ca un bumerang in capatanile lor !

  11. doamna Veo ,da matale când te-a scos Livache din cilinru ca pe un iepure ai semnat un pact de guvernare? te-ai trezit prim ministru, si nici pana in ziua de azi nu ai inteles unde esti si pe ce lume traiesti. La Bruxelles era mai bine, 9 ani nu te-a deranjat nimeni la shoping.Esti si poate vei ramane in continuare o marioneta.

  12. si ce faci daca nu raspunde somatiei, il impusti? spune-i aluia ce-ti scrie textele sa o lase mai moale.

  13. Mai femeie, intelegem ca ti se spune sa dai din gura ca sa arati ca pesedeul exista inca, dar totusi gandeste-te ca esti deja nimeni.
    Drum bun oriunde vei merge, poate cine stie te autonumesti consul general in Rusia. Sa se mai amuze si vecinii nostri cand vorbesti.

  14. Sunt somatii de gradinita. Dancila chiar are o parere extrem de proasta despre istetimea sustinatorilor PSD.

  15. trupetii se intrec in mazgalelile specifice turmei care reprezinta ,,slugile lui,, cat despre ,,guvernul lui,, ha,ha
    va fi ,,votat,, DEINDATA ALTADATA zat!

  16. Eu nu mai înțeleg nimic. Viorica somează sau șomează? Cine are raspunsul de la această întrebare?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.