IGSU: Peste 1.000 de pompieri din 28 de judeţe - detaşaţi pe litoralul românesc în sezonul estival

Peste 1.000 de pompieri din 28 de judeţe au suplimentat efectivele de salvatori de pe litoralul românesc în sezonul estival, a anunţat, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

,,Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, consolidarea climatului de securitate a cetăţenilor care au tranzitat staţiunile litoralului românesc şi optimizarea misiunilor de răspuns, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (...) a dispus o serie de măsuri care să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc, în concordanţă cu prevederile concepţiei de acţiune aprobate la nivelul MAI. Acestea au vizat acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului şi tehnicii existente la nivelul judeţului Constanţa, cu efective şi mijloace specifice din mai multe judeţe ale ţării care să optimizeze misiunile pompierilor salvatori', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În staţiunile de pe litoral au fost zilnic la datorie peste 400 de pompieri, cu tehnică specifică de intervenţie - ambarcaţiuni, ambulanţe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor şi şenilate. În zonele intens circulate din judeţul Constanţa au fost înfiinţate 23 de puncte de lucru temporare, iar pe Autostrada A2 au fost dislocate resurse de intervenţie la Valea Dacilor şi Agigea. De la operaţionalizarea punctelor de prim ajutor ale pompierilor, au fost desfăşurate 1.498 de misiuni, în urma cărora peste 3.000 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical, precizează IGSU.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în staţiunea Eforie, unde au fost asistate medical 357 de persoane, urmată de Costineşti - 333 persoane, Saturn - 287, Vama Veche - 212, Mamaia - 92, Mamaia Nord - 44 şi Corbu - 16 persoane, arată sursa citată. Inspectorii de prevenire au efectuat 720 de controale la unităţi de turism şi agrement, în urma cărora au fost aplicate 3.923 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.495.600 lei. Proiectul a fost lansat la iniţiativa Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în anul 2016 şi urmăreşte îmbunătăţirea modului în care este acordată asistenţa medicală de urgenţă şi creşterea gradului de securitate a cetăţenilor, prin mobilizarea forţelor şi mijloacelor tehnice specifice.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel