Iranul susţine că a destructurat o "nouă reţea" de spioni ai CIA

Iranul a destructurat o "nouă reţea" de spioni care lucrau pentru Statele Unite, a transmis marţi agenţia de presă oficială iraniană IRNA, calificând operaţiunea drept "o lovitură majoră şi de anvergură" dată Washingtonului într-un moment de tensiuni între cele două ţări, relatează AFP. 

"Pe baza informaţiilor noastre secrete şi a indiciilor colectate în cadrul serviciilor americane, am descoperit recent noii recruţi racolaţi de americani şi am destructurat această nouă reţea", a scris IRNA, citând o sursă pe care a prezentat-o ca fiind şeful contraspionajului din cadrul Ministerului Informaţiilor. IRNA afirmă că unii spioni ai acestei reţele create, în opinia sa, de Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a SUA au fost deja arestaţi şi predaţi justiţiei, fără o oferi totuşi un număr şi fără a preciza identitatea sursei sale, ţinută secretă. Pentru alte persoane arestate, este necesar "un complet de anchetă", a adăugat agenţia, conform căreia Iranului a desfăşurat această operaţiune cu "aliaţi străini", fără a-i numi.

Sursa citată de IRNA nu precizează nici dacă suspecţii arestaţi au fost prinşi în Iran sau şi în alte ţări. Televiziunea de stat a prezentat marţi un program special consacrat detaliilor unei operaţiuni din 2013 în cursul căreia autorităţile iraniene ar fi destructurat o altă reţea a CIA. Iranul este angajat de mai multe luni într-o dispută cu SUA, iar tensiunile dintre cele două ţări s-au intensificat net începând din mai, stârnind îngrijorarea comunităţii internaţionale privind un conflict în Orientul Mijlociu, unde Washingtonul şi-a întărit dispozitivul militar.

Vezi și: Ecuadorul nu va permite utilizarea de către SUA a arhipelagului Galapagos drept bază militară împotriva traficului de droguri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel