Marea Britanie, reguli pentru studenţii străini după Brexit

Marea Britanie impune reguli pentru studenții străini după Brexit.

Marea Britanie le va permite studenţilor străini să rămână doi ani pe teritoriul său după ce şi-au obţinut diploma, în scopul de a putea păstra "cele mai mari talente" după Brexit, a anunţat guvernul britanic, relatează AFP.

De asemenea, se doreşte "recrutarea şi păstrarea celor mai mari talente internaţionale", dar şi favorizarea "viitoarelor progrese în ştiinţe, tehnologie, cercetare", a declarat ministrul companiilor şi industriei Andrea Leadsom pentru postul BBC.

Un avantaj formidabil



"Intenţionăm să creştem numărul studenţilor străini cu 30%, pentru a ajunge la 600.000 până în 2030", a precizat Andrea Leadsom, menţionând că "unul din mijloacele de a ajunge aici este de a le permite să lucreze doi ani după obţinerea diplomei, pentru că este în interesul Marii Britanii să-i atragă pe cei mai buni şi cei mai străluciţi din lumea întreagă".

Ministrul a insistat asupra "ambiţiei" ţării sale după Brexit: "Părăsind Uniunea Europeană, va ţine de guvern să definească politica noastră migratorie", a spus ea, subliniind că "în loc să fie deschis numai la libera circulaţie în UE, Regatul Unit va putea profita de un rezervor de talente mondial. Este pentru noi un avantaj formidabil".

În prezent, studenţii străini pot rămâne până la patru luni în ţară după încheierea parcursului lor universitar. Noile reguli urmează să intre în vigoare pentru studenţii care vor începe cursurile anul viitor, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel