Nicolas Maduro denunţă ''violarea'' ambasadei Venezuelei în SUA

Preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a denunţat miercuri ''violarea'' ambasadei la Washington, după notificarea de evacuare dată luni de poliţia americană militanţilor pro-Maduro care se află în incinta ambasadei, relatează AFP.

'Incinta ambasadei a fost violată, a declarat Maduro într-o alocuţiune televizată. Preşedintele american Donald Trump este responsabil, în baza dreptului internaţional, de această încălcare gravă, nu numai legal, ci şi moral', a adăugat el. 'Niciun judecător din Statele Unite nu poate ordona expulzarea lor', a declarat Nicolas Maduro. 'Este nebunie curată, de aceea o denunţ în faţa lumii. (...) Trebuie să respecte imunitatea şi spaţiul teritorial al ambasadei Venezuelei', a subliniat el, dând asigurări că va aduce această chestiune în faţa instanţelor internaţionale.

De o lună, un grup de militanţi americani, dintre care au mai rămas patru, se află în clădirea situată în cunoscutul cartier Georgetown cu acordul guvernului de la Caracas. Luni, poliţia americană a intrat în ambasadă pentru a-i notifica pe militanţi că se află în mod ilegal în sediul ambasadei. Scopul acestor persoane este să împiedice intrarea unor reprezentanţi ai opozantului Juan Guaido, preşedinte al Adunării Naţionale şi recunoscut preşedinte al Venezuelei de aproximativ 50 de ţări, între care Statele Unite ale Americii.

Diplomaţii guvernului Maduro au părăsit ambasada la 24 aprilie. SUA şi Venezuela au întrerupt relaţiile diplomatice după ce Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte al Venezuelei în luna ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel