Proteste Franța. Unde este președintele Macron

Macron
Macron

În timp ce în Franța se desfășoară ample proteste, toată lumea se întreabă unde este președintele Emmanuel Macron?

În timp ce miniștrii încearcă să facă față acestei situații greu de control, Emmanuel Macron pare că se ascunde, ceea ce a dus la critici şi speculaţii din partea oponenților săi politici.

Le monde scria, în urmă cu 30 de minute, că de la întoarcerea în Franța pe 2 decembrie, Emmanuel Macron l-a lăsat în linia întâi pe premierul Edouard Philippe. Președintele știe că personalitatea sa a devenit unul dintre motivele pentru care oamenii sunt în stradă. Pe 4 decembrie a avut o vizită foarte discretă în Puy-en-Velay. Acum se află la Elysee. Și-a anulat câteva întâlniri printre care și o deplasare în Serbia.

”Dându-și seama de contextul în care se află Franța, președintele nu dorește să-și exprime un punct de vedere până sâmbătă pentru a nu pune gaz pe foc”, a anunțat vineri Richard Ferrand.

Tensiunea era în creştere sâmbătă în apropiere de Champs-Elysées, la Paris, unde forţele de ordine au lansat primele gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor din mişcarea 'vestelor galbene', adunaţi cu miile să protesteze, cerând demisia lui Macron, relatează AFP.

În jurul orei locale 10.25, forţele de ordine au lansate numeroase grenade lacrimogene în direcţia manifestanţilor pentru a-i face să se retragă, pe o stradă perpendiculară pe Champs-Elysées, în apropiere de Arcul de Triumf.

Unii protestatari au răspuns prin proiectile şi petarde.

Circa 1.500 de persoane se adunaseră sâmbătă dimineaţă pe celebrul bulevard, conform poliţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel