SUA amână impunerea de taxe vamale suplimentare la anumite bunuri din China

Administraţia Trump va amâna impunerea de taxe vamale suplimentare de 10% la anumite bunuri din China, inclusiv laptopuri şi telefoane mobile, a anunţat Biroul pentru Politici Comerciale ale SUA (USTR), transmite Reuters.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a anunţat că va impune de luna viitoare taxe vamale suplimentare de 10% pentru importuri de bunuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari.

Anunţul USTR a fost făcut la câteva minute după ce Ministerul Comerţului din China a informat că vicepremierul Liu He a avut o discuţia telefonică cu oficialii SUA din domeniul comerţului.

Alte produse pentru care tarifele vamale suplimentare vor fi amânate până în 15 decembrie sunt "computere, console pentru jocuri video, anumite jucării, monitoare pentru computer, anumite articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte", a precizat USTR.

După acest anunţ, acţiunile producătorului de iPhone-uri Apple au urcat cu 5%, în timp ce Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere cu aproape 2%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel