SUA, atac în Siria. Zeci de civili morți, potrivit Damascului

Un număr de 70 de civili au fost ucişi sau răniţi în total marţi în estul Siriei în cursul unui atac aerian al forţelor aflate sub comanda SUA, a relatat televiziunea de stat siriană, citată de Xinhua.

Potrivit sursei, loviturile aeriene au vizat o tabără pentru persoane strămutate în zona rurală estică Deir Ezzor. Loviturile aeriene s-au intensificat recent împotriva zonelor controlate de gruparea Stat Islamic (SI) în regiunea de la est de fluviul Eufrat.

Sâmbătă, Forţele Democratice Siriene (SDF), susţinute de SUA, au demarat etapa finală a atacurilor împotriva grupării jihadiste în regiunea de la est de Eufrat, în estul Siriei.

Ca urmare a evacuării a peste 20.000 de civili din oraşul Baghouz, în Deir Ezzor, SDF a început sâmbătă noaptea operaţiunea împotriva ultimei enclave a grupării Stat Islamic din regiunea de la est de Eufrat, potrivit şefului biroului de presă al SDF, Mustafa Balli. El a precizat că operaţiunea are drept scop eliminarea ultimilor militanţi ai SI din oraşul Baghouz.

Zeci de mii de civili și-au pierdut viața în Siria

După pierderea unei suprafeţe de patru kilometri pătraţi, Statul Islamic controlează încă 4.000 de kilometri pătraţi în deşertul din estul Siriei.

Începând din septembrie 2018, SDF, susţinute de SUA, au dus o ofensivă îndârjită pentru eliminarea grupării Stat Islamic din regiunea de la est de Eufrat. SDF s-au străduit, cu ajutorul SUA, să învingă Statul Islamic în multe zone pe care jihadiştii le-au deţinut la est de Eufrat.

Conform Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), începând din decembrie trecut, peste 37.000 de civili, inclusiv zeci de militanţi ai SI, au fugit din enclava jihadistă în zone controlate de SDF în zona de la est de Eufrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel