TOP radiații. Telefoanele care te radiază cel mai puternic

SAMSUNG S10 LANSARE VIDEO LIVE
SAMSUNG S10 LANSARE VIDEO LIVE

Telefoanele mobile emit radiații care cu cât se apropie de limita maximă admisă de lege, cu atât devin mai periculoase pentru sănătate. Statista.com a întocmit un clasament al telefoanelor care te radiază cel mai puternic, iar pe listă se află mărci importante, precum Xiaomi, OnePlus, HTC, Google și Apple.

Telefonul mobil a devenit ca o prelungire a corpului uman, însă acest dispozitiv electronic emite radiații care ne pot afecta grav sănătatea. Din această cauză, autoritățile europene au limitat puterea telefoanelor mobile la o rată specifică de absorbție - SAR (W/kg) de maximum 2.00. Dispozitivele luate în calcul în clasamentul întocmit de statista.com se încadrează la SAR între 1.6 și 2.00.

Autoritățile germane atrag atenția în special în privința telefoanelor produse de chinezii de la Xiaomi. Mondelul Mi A1 emite cu radiații încadrate la SAR 1.75, apropiindu-se cel mai mult de limita maximă. Pe locul al doilea, telefonul OnePlus 5T, produs de brandul polonez OnePlus, are SAR 1.68. Locul al treilea este adjudecat tot de Xiaomi, cu modelul Mi Max 3, cu SAR 1.58. Pe locul al patrulea se află OnePlus 6T (SAR 1.55), iar pe ultimul loc în Top 5, HTC U12 Life (SAR 1.48).

Samsung are cele mai multe telefoane cu radiații scăzute

Din 16 modele prezentate, 4 sunt produse de Xiaomi, 4 de OnePlus, 2 de HTC, 2 de Google, 2 de Apple, unul de Sony și unul de ZTE. Sursa citată menționează că radiațiile asupra corpului uman au fost măsurate pentru modelele precizate în timpul apelului și cu telefonul ținut în dreptul urechii.

 (w670)

Specialiștii recomandă telefoanele cu SAR de maximum 0.6 W/kg. Există telefoane cu radiații reduse și Samsung e brandul care deține supremația la această categorie. Telefoanele cu cele mai scăzute radiații, SAR 0.17, sunt Samsung Galaxy Note 8 și ZTE Axon Elite. La mică distanță, sunt LG G7, Samsung Galaxy A8, Samsung Galxy S8+, Samsung Galaxy S7 Edge, HTC U11 Life, cu SAR între 0.24 și 0.28.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel