Trump ameninţă că SUA vor părăsi Organizaţia Mondială a Comerţului ''dacă este necesar''

Donald Trump a ameninţat marţi că SUA vor părăsi Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), pe care o critică deschis pentru că ar acorda, potrivit lui, un tratament favorabil Chinei în detrimentul SUA, relatează AFP.

"Vom pleca dacă este necesar", a declarat preşedintele american în faţa angajaţilor unei uzine chimice a societăţii Shell, situată în Pennsylvania.

"Ştim că ne jecmănesc de ani de zile şi asta nu se va mai întâmpla niciodată", a mai spus miliardarul republican.

Nu este pentru prima dată că preşedintele american ameninţă să părăsească organizaţia mondială pe care o considera, în timpul campaniei sale electorale, "caducă".

Vara trecută, Trump a estimat că OMC tratează "foarte prost" SUA de ani de zile. El a dat asigurări că dacă organizaţia "nu se reformează", Washingtonul "s-ar putea retrage".

La sfârşitul lui iulie, el a cerut reforme din partea OMC pentru ca aceasta să nu mai acorde un tratament de favoare ţărilor în curs de dezvoltare.

Administraţia Trump reproşează de multă vreme OMC, şi unora dintre membrii săi precum China, că abuzează de acest statut de ţară în curs de dezvoltare, care permite între altele întârzierea aplicării anumitor acorduri sau protejarea anumitor sectoare fără a se expune nemulţumirilor membrilor organizaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel