Un diplomat turc, ucis într-un atac armat la Erbil

Cel puţin un bărbat înarmat a pătruns miercuri într-un restaurant din Erbil, în Irak, şi a împuşcat mortal trei persoane, printre care şi viceconsulul turc, a declarat un ofiţer de poliţie pentru AFP.

Agenţia de stat turcă Anadolu a relatat despre un "angajat al consulatului general al Turciei la Erbil" ucis într-un atac armat în capitala Kurdistanului, în nordul Irakului.

Această regiune kurdă autonomă este frontalieră cu Turcia. Trupele turce au efectuat aici în mai o operaţiune împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), calificată drept organizaţie teroristă de către Ankara.

"Trei persoane au fost ucise, printre care şi viceconsulul turc la Erbil, într-un atac care l-a vizat pe consul şi pe angajaţii consulatului atunci când se aflau în restaurant", a declarat ofiţerul de poliţie sub acoperirea anonimatului.

El a adăugat că autorul sau autorii atacului au fugit apoi. Martorii spun că au fost instalate baraje în jurul cartierului Ainkawa, unde se află numeroase restaurante.

Atacul nu a fost revendicat imediat, iar un purtător de cuvânt al ramurii armate a PKK, Dyar Denir, a afirmat că organizaţia nu are nicio legătură cu acest atac armat.

Ministerul turc de Externe a confirmat moartea, miercuri, a unui "angajat" al consulatului său la Erbil în atacul armat. Angajatul "a devenit martir" în urma unui atac care s-a derulat în exteriorul consulatului, a precizat ministerul într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce Ibrahim Kalin a indicat că vinovaţii sunt căutaţi, prezentându-şi condoleanţele apropiaţilor victimei.

"Vom da răspunsul adecvat autorilor acestui atac laş", a dat el asigurări pe Twitter

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel