Partidul premierului Benjamin Netanyahu și formațiunea condusă de rivalul său Benny Gantz se aflau la egalitate în sondajele difuzate marți seară la încheierea alegerilor legislative anticipate din Israel.

Likud, partidul condus de Benjamin Netanyahu, ar obține între 31 și 33 de locuri din totalul de 120 ale Parlamentului israelian (Knesset), iar formațiunea Kahol Lavan (Albastru și Alb) a fostului șef de stat major al armatei israeliene, Benny Gantz, între 32 și 34, potrivit sondajelor realizate la ieșirea de la urne.

Astfel, Netanyahu nu a reușit să-și asigure o majoritate pentru a doua oară în acest an. Astfel, blocul de dreapta care îl susține pe actualul premier ar obține între 54 și 57 de locuri în parlament. Dacă rezultatele din exit-poll-uri vor fi confirmate, nici actualul premier, dar nici Benny Gantz nu vor putea forma o majoritate de 61 de deputați.

Ca urmare, președintele Reuven Rivlin va decide cui îi va da oportunitatea să încearcă să formeze un nou guvern. Și precedentele alegeri, din aprilie, s-au încheiat indecis, astfel că a fost necesară convocarea unui nou tur de scrutin.