Ecaterina Andronescu: „Încercăm să asigurăm after-school-ul PUBLIC. Părinții să nu mai fie nevoiți să PLĂTEASCĂ pentru AFTER SCHOOL"

Ecaterina Andronescu: „Încercăm să asigurăm after-school-ul PUBLIC. Părinții să nu mai fie nevoiți să PLĂTEASCĂ pentru AFTER SCHOOL"

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marți seara, în cadrul unei emisiuni difuzate la Realitatea TV, că programul after school din școli ar putea fi reglementat prin noua lege a educației, astfel încât să nu mai fie percepute taxe de la părinți.

„After schoolul încercăm să îl asigurăm public. Salariul mic la cadrul didactic l-a determinat să încerce să mai facă ceva ca să supraviețuiască. (...) Eu cred că prin lege putem să reglementăm (after school - n.r.)", a afirmat Ecaterina Andronescu, conform realitatea.net

În opinia ministrului, este nevoie de o clarificare legislativă în această privință, deoarece "este o chestiune care nu are nicio legătură cel puțin cu etica meseriei".

„Cred că trebuie să facem o clarificare legislativă, pentru că, într-adevăr, este o chestiune care nu are nicio legătură cel puțin cu etica meseriei. Pentru că ești profesor pentru învățământul primar sau învățător patru ore şi apoi primești la after school-ul pe care tu îl dezvolți, tot în școală şi încasezi bani de la părinți. Va trebui să găsim o soluție. Este un fenomen de masă, așa cum un fenomen de masă a început să fie şi acela care este tot o chestiune de etică: nu poți să îţi chemi copilul acasă la o meditație particulară dacă tu îl ai elev la clasă", a spus ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Ne puteți urmări și pe Google News