A fost identificat autorul amenințărilor cu rachete din luna martie. Acesta este din Alba

A fost identificat autorul amenințărilor cu rachete din luna martie. Acesta este din Alba

Autorul care a lansat amenințarea cu rachete la hotelul Sheraton și la Școala Americană a fost descoperit. E vorba de un bărbat din Alba în vârstă de 47 de ani.

Pe 1 martie, un telefon anonim a anunțat că două rachete vor lovi Școala Americană și un hotel. 

Polițiștii au descoperit că amenințarea cu rachete a fost făcută de o persoană în vârstă de 47 de ani din județul Alba. Aceasta a sunat la două instituții din Capitală cu mesajul că asupra lor va fi lansat un atac cu rachete și că persoanele prezente în respectiva locație au la dispoziție 21 de minute pentru a evacua zona. 

În prezent, polițiștii efectuează o percheziție la domiciliu acestuia. 

Ne puteți urmări și pe Google News

În data de 1 martie, două instituții din Capitală au primit un apel telefonic prin care li s-a transmis, prin intermediu unei înregistrări audio, că vor fi atacați cu rachete. La finalul mesajului audio se preciza organizația „Vlad Ţepeş” revendică „atentatul”

Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciul de Investigare a Infracțiunilor de Terorism, sub coordonarea procurorilor DIICOT l-au găsit pe bărbatul care a lansat amenințările. Acesta locuiește în comuna Jidvei, judeţul Alba.

Față de bărbatul de 47 de ani s-a început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 535/2004, actualizată, privind prevenirea și combaterea terorismului.

Bărbatul din Alba va fi condus pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală.

În identificarea bărbatului, s-a solicitat sprijinul SRI iar la acțiune au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba.