Joseph Daul atacă PSD: „Mi se pare scandalos ceea ce se întâmplă în România”

Joseph Daul atacă PSD: „Mi se pare scandalos ceea ce se întâmplă în România”

Președintele PPE, Joseph Daul, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă comună cu președintele PNL, Ludovic Orban, că i se pare „scandalos” se ce întâmplă în România, în contextul modificărilor Codurilor Penale.

„Mi se pare scandalos ceea ce se întâmplă în România. De altfel, câțiva dintre dumneavoastră mi-ați adresat, mai devreme, întrebări cu privire la afirmațiile Guvernului socialist, cu privire la anumite standarde cum ar fi, de exemplu, dimensiunile morcovilor. 

De aceea, vreau să vă spun că în ceea ce privesc standardele alimentare evocate mai devreme, vedem că ele sunt respectate în România. Ceea ce stârnește indignarea este faptul că statul de drept, justiția independentă și lupta împotriva corupției nu sunt respectate în România. Este vorba de o poziție populistă a Guvernului pe care trebuie să-l combatem și putem face acest lucru numai prin acțiune.

Tocmai de aceea, am cerut candidatului nostru la șefia Comisiei Europene, domnul Weber, să creeze o poziție de Comisar, care să fie însărcinat cu respectarea statului de drept, a justiției independente și a luptei contra corupției. Aceasta este baza care permite ca și cetățenii noștri să fie de acord cu noi și să ne susțină.”, a declarat Joseph Daul.

Ne puteți urmări și pe Google News