Elena Udrea CERE retrimiterea dosarului Gala Bute spre REJUDECARE la instanţa de fond

Elena Udrea CERE retrimiterea dosarului Gala Bute spre REJUDECARE la instanţa de fond

Potrivit Elenei Udrea, motivul este prezentat în dosar a probelor făcute de către sau cu ajutorul SRI, ceea ce a fost declarat ilegal de către CCR, prin decizia cu nr.91 din 28.02.2018 în care se arată că implicarea Serviciului Român de Informaţii în cauze care nu ţin de siguranţa naţională, este ilegală şi probele rezultate ca urmare a acestei implicări sunt nule absolut.

Udrea afirmă că în conformitate cu Codul de Procedură Penală, art. 421, alin 2, în situaţia existenţei unor nulităţi absolute, cauza se trimite spre rejudecare.

Ea mai arată şi că există Note SRI din 2010 şi 2011, din care reiese clar că nu avea nicio implicare în înţelegerile dintre angajaţii ministerului, dar ele nu au fost aduse la dosar deşi ea a cerut lucrul acesta şi la fond şi la apel. În schimb , DNA a depus la dosar o interceptare făcută de SRI în aceeaşi perioadă 2010, în care cei ascultaţi, Lungu şi Gărdean se referă la Udrea, dar fără nicio conotaţie ilegală.

Faptul că doar unele informaţii culese de SRI au fost depuse la cauză, arată cum pot fi manipulate probele, ceea ce este un puternic argument împotriva implicării Serviciului în dosarele penale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dosarul "Gala Bute" este primul în care ICCJ se va pronunţa cu privire la soarta probelor făcute cu ajutorul SRI şi deci la soarta întregului dosar. Soluţia pe care o va da ICCJ este cu atât mai importantă cu cât vor urma zeci de alte dosare aflate în aceeaşi situaţie.

Elena Udrea spune că îşi dă seama de dezavantajul de a fi prima care solicită aplicarea legii, a deciziilor CCR şi retimiterea spre rejudecare având în vedere presiunea care se face de către Sistem în cazul ei. Dar speră ca până şi ea va avea parte, în al doisprezecelea ceas de o judecată legală, cu atât mai mult cu cât în ultima vreme au fost o mulţime de achitări, ceea ce arată o normalizare a actului  de justiţie, a mai spus Elena Udrea.