MAE: Atenționare de călătorie în Grecia. Ploi torențiale și furtună. Află zonele afectate

MAE: Atenționare de călătorie în Grecia. Ploi torențiale și furtună. Află zonele afectate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat cetățenii români care tranzitează sau călătoresc în Grecia în următoarea perioadă că în anumite zone din Grecia vor fi ploi torențiale și furtuni. Cele mai afectate zone sunt Attica, Peloponez, Insulele Ciclade, Insulele Dodecaneze.

Serviciul de meteorologie din Grecia a emis un cod de vreme severă valabil începând cu luni. Furtunile și ploile torențiale vor dura două-trei zile și cetățenii români se pot adresa ambasadei României la Atena pentru a solicita asistență consulară, informează agerpres.ro 

Numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena, la care pot suna cetățenii români, sunt: +302106728879 şi +302106744544 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088. Apelurile vor fi redirecționate apelurile  către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, conform unui comunicat MAE. 

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție şi telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro, www.meteoalarm.eu.

MAE reamintește cetățenilor români care călătoresc în străinătate faptul că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” pe care o pot consulta în ce privește informațiile de care au nevoie într-o călătorie.