Începe sezonul estival. Marea Neagră este plină de bacterii periculoase. Ce spun specialiştii

Începe sezonul estival. Marea Neagră este plină de bacterii periculoase. Ce spun specialiştii sursa: arhivă EVZ

Direcția de Sănătate Publică din Constanța a făcut, miercuri, un anunţ îngrijorător pentru milioane de turişti care vor să-şi petreacă vacanţele pe litoralul Mării Negre. În urma probelor de apă pe care le-au efectuat recent, specialiştii DSP au descoperit existenţa unor bacterii periculoase.

Aceste bacterii au fost descoperite de către specialiştii în domeniu, în Zona Năvodari.

Potrivit DSP Constanţa, probele de apă au certificat existenţa în zona Hanului Piraților din Năvodari, un nivel ridicat al bacteriei Escheriachia coli.

„E vorba de apropierea de sursă, de gurile Dunării, şi prin faptul că aceste valori ale poluării şi contaminării sunt mult mai ridicate în apropierea sursei”, a spus Răzvan Mateescu, cercetător la Institutul Grigore Antipa Constanța.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetătorii transmit turiștilor că nu trebuie să se sperie dacă văd alge pentru că acesta este semnul care dovedește că ecosistemul își revine cu pași repezi.

Cu toate acestea, cercetătorii de la Institutul Național de Cercetări Marine Grigore Antipa le propun oamenilor să se bucure în continuare de șederea la mare și de vacanța cuvenită, semn că bacteriile nu vor cauza probleme.

Cu cât alegeți zone din centru stațiunii Mamaia sau spre Constanța, ori sudul litoralului, cu atât apa devine mai limpede, potrivit rtnews.ro