NASA: Un asteroid va trece pe lângă Pământ în ACEASTĂ NOAPTE

NASA: Un asteroid  va trece pe lângă Pământ în ACEASTĂ NOAPTE

CNN: Un asteroid va trece pe lângă Pământ, în noaptea de vineri spre sâmbătă, acesta având o traiectorie mai apropiată decât cea a Lunii, conform unui comunicat dat de NASA publicităţii.

Un asteroid cu lățimea între 50 și 130 de metri va trece pe lângă Pământ vineri noaptea, a declarat NASA. Asteroidul "2018 CB" este cel de-al doilea care va trece pe lângă Pământ săptămâna aceasta, potrivit NASA citat de CNN

 "Asteroizii de această dimensiune nu se apropie de planeta noastră - poate doar o dată sau de două ori pe an", a declarat Paul Chodas, manager al Centrului de Studierea Obiectelor din cadrul Laboratorului de Propulsie  cu Jet al NASA din Pasadena, California.

NASA a confirmat că "2018 CB" va trece în siguranță pe lângă Pământ la o distanță de 39.000 de mile, destul de aproape de standardele spațiale.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Deşi 2018 CB este relativ mic, ar putea fi mult mai mare decât asteroidul care a intrat în atmosferă deasupra Celeabinsk, Rusia, în urmă cu aproape cinci ani", a mai  declarat Paul Chodas.

Distanţa dintre Lună şi Pământ variază între circa 356.400 de kilometri la perigeu şi 406.700 de kilometri la apogeu. Un asteroid ce a fost inclus de NASA în categoria corpurilor cereşti "potenţial periculoase" a trecut pe lângă Terra la 4 februarie, la o distanţă de 4,2 milioane de kilometri. Asteroidul 2002 AJ129, cu un diametru de aproximativ 1,1 kilometri, a trecut pe lângă planeta noastră cu o viteză de 108.000 kilometri pe oră. Potrivit NASA, 2018 CB nu va reprezenta un risc pentru Pământ, deplasându-se la o distanţă de aproximativ 64 de kilometri, adică destul de aproape după standardele spaţiale.