„Ratatul” New York Times, din nou în vizorul lui Donald Trump

„Ratatul” New York Times, din nou în vizorul lui Donald Trump

New York Times a primit imediat replica preşedintelui american, Donald Trump, acuzându-l de un act virtual de trădare prin publicarea de informaţii spunând că: Statele Unite ale Americii îşi multiplică intruziunile digitale în Rusia.

Donald Trump: "Vă vine să credeţi că ratatul New York Times tocmai a publicat  o poveste în care afirmă că Statele Unite cresc substanțial atacurile cibernetice asupra Rusiei. Acesta este un act virtual al trădării din partea unui ziar cândva mare, atât de disperat să caute o poveste, orice poveste, chiar dacă face  rău Ţării noastre ....." a scris preşedintele SUA pe contul personal de Twitter.

NYT a scris ieri că guvernul american şi-a multiplicat intruziunile informatice în reţeaua electrică şi alte ţinte din Rusia pentru a trimite un avertisment Moscovei, suspectată de a face acelaşi lucru în Statele Unite, şi pentru a pregăti un posibil atac cibernetic în caz de conflict major între cele două ţări, notează Agerpres. 

Potrivit oficialilor americani citaţi de ziar, Trump nu a fost informat în detaliu despre aceste operaţiuni. Pentagonul şi serviciile de informaţii ezită să-l informeze pe preşedinte despre operaţiunile în curs de desfăşurare împotriva Rusiei "de teama reacţiei sale şi a posibilităţii ca el să le anuleze sau să discute despre ele cu oficiali străini, ca în 2017, când a menţionat o operaţiune sensibilă în Siria în faţa ministrului rus de externe", se justifică The New York Times

Ne puteți urmări și pe Google News