FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Noul proiect de la Dinamo, în pericol după „Cazul cocaina”? „E foarte grav! De parca n-aveam suficiente probleme”

Mario Nicolae, managerul „câinilor”, simte că noul proiect din Ștefan cel Mare poate avea de suferit.
Mario Nicolae, managerul „câinilor”, simte că noul proiect din Ștefan cel Mare poate avea de suferit.

Articol de GSP - Publicat marti, 09 martie 2021 19:58 / Actualizat marti, 09 martie 2021 20:23

Atacantul Magaye Gueye (30 de ani) a fost prins dopat cu cocaină în urma controlului efectuat la derby-ul dintre Dinamo și FCSB, din optimile Cupei României, câștigat de „câini” cu 1-0. Mario Nicolae, managerul „câinilor”, simte că noul proiect din Ștefan cel Mare poate avea de suferit.

Fanii din DDB încearcă să atragă investitori noi în program, în tentativa de a obține licența pentru sezonul următor. Credibilitatea ar putea avea de suferit în urma cazului de dopaj care îl are protagonist pe Magaye Gueye. 

Magaye Gueye, dopat. Managerul lui Dinamo prevede un val de probleme

„De parcă n-aveam suficiente probleme... Nu ne e frică, nu riscă nimic clubul. Noi ne-am luat toate măsurile, nu a lipsit de la antrenamente, nu a avut probleme în ultimele luni. Dacă cei de la antidoping au descoperit acest lucru, este foarte grav. După cazul de la Giurgiu, este un caz și la noi.

Este foarte grav, și cu cocaină. Nu e normal așa ceva. Clubul va lua atitudine și în zilele următoare o să aflați mai multe detalii despre acest lucru. Vă dați seama că ne afectează și imaginea un astfel de rezultat. Suntem bulversați, nu ne așteptam la așa ceva. Acum să stăm să ne ocupam și de astfel de cazuri, după tot ce s-a întâmplat. 

Încercăm să atragem oameni de bună credință lângă noi. Chiar dacă am primit mesaje de susținere, n-ai cum să stai liniștit și să nu te gândești cum te poate afecta un asemenea episod. Trebuie să aflăm și noi când a consumat, ce s-a întâmplat. Vrem să ne spună și nouă, să meargă la ANAD, o să fie chemat acolo oficial. 

E responsabilitatea jucătorului, clubul Dinamo n-are nimic de-a face cu așa ceva. Sunt deciziile lui, trebuie să-și asume. Din partea clubului Dinamo vor fi consecințe foarte grave, nu vom tolera niciun moment așa ceva. Trebuie să fie un semnal de alarmă, tinerii trebuie să învețe din acest lucru, toți avem de învățat din această experiență”, a declarat Mario Nicolae, conform sportro

VIDEO. Magaye Gueye, prins dopat! Ce se întâmplă cu fotbalistul lui Dinamo 

Dinamo scapă de consecințe pe plan sportiv

Clubul Dinamo nu riscă nimic nicio sancțiune în urma probei pozitive din cazul lui Magaye Gueye. Speța este diferită față de cea la de Astra, unde Ioniță II, Seto și Fatai au apelat la o terapie interzisă.

Dacă mai mult de un jucător din aceeaşi echipă este sancţionat pentru dopaj, echipa va putea fi de asemenea sancţionată. Echipei i se pot scădea 6 puncte sau poate fi exclusă din competițiile în curs sau viitoare
- Regulamentul disciplinar al FRF

Magaye Gueye este suspendat în acest moment din toate activitățile sportive. Atacantul francez așteaptă rezultatul probei B, care va fi trimisă la un alt laborator. Dacă și proba B va fi pozitivă, dinamovistul riscă o suspendare de 2 ani, conform articolului 72 din Regulamentul Disciplinar al FRF. La următoarea încălcare a legislației din domeniul dopingului, Magaye va fi interzis pe viață din activitatea sportivă.

Citește și alte știri despre cazul de dopaj al lui Magaye Gueye: 

Ce riscă Magaye Gueye și Dinamo, după ce atacantul a fost prins dopat la derby-ul cu FCSB

Cum a fost depistat Magaye Gueye pozitiv la cocaină: „Asta se întâmplă cu utilizatorii cronici”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1758587837700889
Costel Pisleaga  •  10 Martie 2021, 11:49

nicolae si gane DEMISIA !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close