FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

FOTO + VIDEO Marius Șumudică, anunț de ultimă oră: „Sunt în conflict cu șefii turci! Dacă mă vrea Craiova, să bage mâna în buzunar!”

Articol de , - Publicat duminica, 12 ianuarie 2020 18:58

Marius Șumudică (48 de ani), tehnicianul turcilor de la Gaziantep, a vorbit despre posibilitatea de a ajunge la Craiova, echipă fără antrenor după despărțirea de Victor Pițurcă (63 de ani).

Din Antalya, antrenorul român le transmite un mesaj clar oltenilor: „Dacă-l vreți pe Șumudică, băgați mâna în buzunar și plătiți. Cu mine, echipa ar juca toate meciurile cu casa închisă!

- Domnule Șumudică, victorie pentru echipa dumneavoastră înaintea unui meci tare cu Fenerbahce, 1-0 cu Honved.
- Un meci dificil, pentru mine ăsta e un bonus, ca să zic așa. E foarte dificil să scoatem ceva. Am pregătit bine jocul aici, ne-a ajutat și vremea. Sunt bucuros, suntem pe drumul cel bun. Dar în continuare avem nevoie de 3-4 jucători pentru a ridica nivelul și pentru a termina în primele 10.

- Nu e cam târziu? 
- Da, e târziu. Dar nu depinde de mine. Eu le-am zis. Mai mult n-am ce face. Am avut niște diferende cu ei. În momentul de față suntem chiar într-un conflict, ca să zic așa. Nu deschis, dar trebuie să înțeleagă că eu mi-am clădit un nume în Turcia. Am muncit pentru asta. Am făcut un sezon extraordinar la Kayseri și tocmai am fost votat cel mai bun antrenor al tuturor timpurilor din oraș. Mă mândresc cu asta! Fotbal fără bani nu se poate.

- Vă așteaptă un retur greu? 
- Foarte greu. Returul e mereu mai greu. Îți dau un exemplu, eu cu Kayseri am făcut 30 de puncte în prima parte a campionatului, eram pe 4, apoi am mai luat doar 14 puncte. Eram antrenorul sezonului în prima parte. Au și început problemele cu banii. Intervin niște componente care nu duc la un rezultat ok. Aici obiectivul e tot salvarea de la retrogradare. Dar eu mereu îmi doresc mai mult.

- Cu acest lot nu se poate mai mult.
- E foarte greu. Păi, eu azi am făcut doar 4 schimbări. În momentul de față sunt divergențe între noi.

- Pot profita cei de la Craiova de problemele acestea?  
- Niciodată nu pot spune «niciodată». Craiova e un oraș frumos, care arde pentru fotbal. Un oraș care atrage, care oferă stabilitate. Am înțeles că au un patron care plătește salariile, un lux în România la ora actuală. E un om dispus să facă performanță. Dacă s-ar ajunge la varianta Șumudică, eu zic că s-ar rupe stadionul. Cred că toate meciurile din play-off s-ar disputa cu casa închisă. Există o clauză de 175.000 de euro, plătibilă ori de mine, ori de ei. Să vedem ce se va întâmpla.

- Ați fi dispus să plătiți chiar dumneavoastră clauza dacă lucrurile nu se reglează la club, pentru a merge la Craiova? 
- Nu există posibilitatea asta. Ce să fac? Să aduc bani de acasă să antrenez? Dacă există respect, se plătește. E ca și cum ar fi o sumă de transfer. Păi, când au dat pe Nistor 300.000 sau 400.000... Ce, nu pot să dea și pe Șumudică 175.000? Dacă îl vrei pe Șumudică, bagi mâna în buzunar și plătești.

- Transferul lui Chipciu nu mai e de actualitate?  
- Și de la asta a pornit conflictul. Chipciu și-a dorit să vină, eu mi-am dorit să-l iau, dar nu depinde de mine. Eu n-am capacitatea de a plăti salariul unui jucător. Șefii tot stau, se gândesc că iar ar veni un român, probabil că se gândesc că Alex ar fi jucătorul meu, că aș avea cine știe ce interese. Porecla mea nu e «Comision», dar fie.

- La Alibec vă mai gândiți? 
- Nicio șansă! Noi nu plătim sume de transfer, am văzut că Denis are oferte. Noi ne chinuim să aducem jucători. Singurul român pe care l-aș fi vrut era Chipciu. Mi l-am dorit mult pe Djokovic, de la CFR, am fost sunat de un băiat, care mi-a zis că e agentul lui. Mi-a zis că are restanțe și că și-ar dori să vină în Turcia. Nu e treaba mea dacă s-a supărat cineva de la Cluj. Eu am fost sunat de un băiat care mi-a zis că e agentul jucătorului. Dar nu ne putem apropia nici de Djokovic. Și ei cer bani mulți pentru orice jucător.

"Craiova are 4 finale foarte grele. Lor le trebuie cel puțin 3-4 puncte ca să fie în play-off. Deci nu pot să promit titlul, pentru că nu știi sigur dacă ești în play-off. Dar, dacă ajungi acolo, cu puncte înjumătățite se poate întâmpla orice"

"Mă duc să-i văd și eu pe cei de la Astra. E clubul meu, Andone e cumnatul meu. Astra e clubul care mi-a marcat cariera. Acolo am avut cele mai mari satisfacții. Avem o relație specială. Am o deosebită plăcere să mă întâlnesc cu ei"

"Craiova are nevoie de un antrenor care să știe să câștige vestiarul, să impună respect. Pentru că eu sunt convins că la acest club se pot face lucruri extraordinar de frumoase"

Marius Șumudică

Victorie în amicalul cu Honved

Gaziantep a câștigat azi la limită, 1-0, amicalul disputat în Antalya cu Honved Budapesta, fosta adversară a Craiovei din Europa League. Deși scorul n-o arată, formația lui Marius Șumudică a dominat de la cap la coadă meciul contra maghiarilor, însă a înscris golul victoriei pe final de meci, din penalty. Olarenwaju Kayode a transformat în siguranță, iar echipa la care Toșca și Morais au fost integraliști s-a impus. Meciul a fost urmărit din tribună de Dani Coman, Bogdan Andone și restul staffului celor de la Astra.

+3 FOTO
  • foto: Vlad Nedelea / GSP.ro

Vezi și: 

CRAIOVA // Dan Nistor, primul gol în tricoul oltenilor: „Vreau cupa și campionatul!” » Vezi AICI reușita din corner a fostului dinamovist

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
ucv1948
ucv1948  •  13 Ianuarie 2020, 11:23
Postat de Aurel Radulescu pe 13 Ianuarie 2020, 10:45

Sumudica,e antrenorul de titlu, dacă Rotaru nu-l ia, înseamnă că nu vrea performanță la Craiova. Decât să place suporterii,mai bune să plece Rotaru.

Rotaru vrea doar sa stea intr-o pozitie nefireasca in fața fcsbului.... cine stie ce datorii o avea fața de becali de a facut din Craiova , echipa doua a fcsbului... bleah , dă-i dracu' pe amândoi

109843526893784
Aurel Radulescu  •  13 Ianuarie 2020, 10:45

Sumudica,e antrenorul de titlu, dacă Rotaru nu-l ia, înseamnă că nu vrea performanță la Craiova. Decât să place suporterii,mai bune să plece Rotaru.

849116668469409
Andrei Kolozsi  •  13 Ianuarie 2020, 10:23

La temperamentul lui cred ca i se potriveste "perfect" Craiova ..aici sigur nu va avea conflicte , e un mediu idilic si linistit ..asta daca rezista microfoanele la interviuri dupa 2-3 meciuri proaste . Arta retoricii vulcanice de tip spectacol media e mai pregnanta decat numarul de sezoane petrecute la un club . ( de remarcat in spiritul corectitudinii titlul si traseul european la Astra , eliminariile duble cu Aston Villa , Lyon si o calificare in primavara europeana )

Vezi toate comentariile (16)
Comentează