FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - POLI IAȘI

UPDATE Poli Iași vrea să câștige la „masa verde” meciul cu Viitorul și a depus plângere la Comisie! Când se va analiza cazul

Ceața densă de la Ovidiu nu a permis disputarea partidei
Ceața densă de la Ovidiu nu a permis disputarea partidei

Articol de , - Publicat miercuri, 24 februarie 2021 14:46 / Actualizat miercuri, 24 februarie 2021 15:12

Politehnica Iași a reacționat după ce meciul cu Viitorul Constanța, întrerupt luni în minutul 67, nu a fost reluat marți, tot din cauza ceții.

UPDATE 24 februarie 14:30 » Cazul se judecă pe 3 martie

Poli Iași a depus contestație la Comisia de Disciplină și cere să câștige meciul la „masa verde”. Cazul se va judeca pe 3 martie. 

„Am văzut comunicatul celor de la Viitorul și ne rezervăm dreptul să răspundem în Instanță. Avem mai multe dovezi. E clar pentru că nu au vrut să joace. Era mai greu pentru ei să ne bată dacă jucam din minutul 68. Așa, se folosesc de regulament și va trebui să jucăm din nou, din minutul 1, la o altă dată.

ANM a anunțat ceață până marți la ora 05:00. Nu putea nimeni să știe dacă va fi ceață la 14 sau la 15. Eu am fost acolo și se putea juca fără probleme de la 16 sau 17. E clar pentru noi că nu au vrut să joace, așa că mergem în Instanță”, a spus Ciprian Paraschiv pentru Gazeta Sporturilor.

UPDATE 21:30 - Viitorul răspunde: „Acuzații deplasare, chiar comice”

Viitorul a răspuns acuzațiilor clubului moldovean printr-un comunicat în care sunt menționate mai multe lucruri:

  • „După decizia arbitrului ca meciul cu Politehnica Iași să fie reluat marți, 23 februarie, FC Viitorul Constanța a propus, după consultarea buletinului meteo, continuarea jocului a doua zi la orele 13 sau 14, pentru a evita ca ceața să împiedice continuarea partidei”;
  • „Această propunere a clubului nostru NU a fost acceptată de Politehnica Iași, care a dorit reluarea meciului la o oră mult mai târzie (?!) În aceste condiții, de comun acord cu producătorul partidei, s-a decis ca partida să se reia marți, 23 februarie, de la ora 16.00...”;
  • „La FC Viitorul Constanța instalația de nocturnă funcționează și a funcționat mereu în parametri normali, dar numai arbitrul și producătorul meciului decid când este necesar ca aceasta să fie aprinsă, în niciun caz clubul oaspete”;
  • „În condițiile în care o țară întreagă a putut observa cauza reală care a dus la reprogramarea acestei partide la o dată ce va fi anunțată ulterior, acuzațiile clubului ieșean sunt total deplasate, nefondate, chiar comice”;
  • „Dincolo de aceste aspecte, ca reprezentant al cluburilor din Liga 1 în Comitetul Executiv al FRF, președintele Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, are și obligația de a trata cu mai mult respect toate echipele”.

Știrea inițială - Poli Iași vrea victoria la „masa verde”

Moldovenii au făcut chiar o contestație, reclamând faptul că gazdele au refuzat să aprindă instalația de iluminat nocturn a arenei din Ovidiu. Oficialii Politehnicii susțin că dobrogenii erau obligați să facă funcțională nocturna, care ar fi putut ajuta astfel la disputarea partidei. Reamintim, în tur constănțenii au câștigat la „masa verde”, după ce instalația arenei din Copou s-a defectat exact în momentul în care Poli înscria pentru 2-1. 

Andrei Cristea a răbufnit

Andrei Cristea, antrenorul lui Poli Iași, a fost extrem de nemulțumit când a aflat că partida pe care echipa sa trebuia să o dispute cu Viitorul nu se va mai relua nici astăzi. ânărul antrenor al moldovenilor consideră că partida întreruptă luni s-ar fi putut relua azi, susținând că observatorul întâlnirii de la Ovidiu ar fi afirmat că meciul putea să se desfășoare astăzi.

„E un mare dezavantaj pentru noi. Am stat 4 zile aici, am consumat foarte multă energie mentală. E o decizie bizară pentru mine! Consider că este o vreme pe care am mai întâlnit-o în carieră și cred că partida ar fi trebuit să se joace. 

Observatorul partidei a spus că partida ar fi trebuit să se joace. A fost un consum mental extrem de ridicat. Jucătorii se concentrează pentru meci, dar ies din ritm. Nu sunt momente ușoare, dar cred că partida ar fi trebuit să se joace”, a declarat Andrei Cristea, la microfonul Look Sport. 

Clasament Liga 1:

Citește mai multe știri din Liga 1:

Acuzaţii de blat după Gaz Metan - CFR 0-1: „Daţi-mi voie să mă gândesc la orice!” » Cifrele alimentează suspicinile: trupa lui Teja a fost surprinzător de „cuminte” spre deosebire de alte jocuri

Un nou ajutor pentru Dinamo! ADPD uită de certurile cu DDB și virează o sumă importantă pentru club

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (24)
regalistul
regalistul  •  25 Februarie 2021, 09:12

Sigur există o înregistrare a transmisiei evenimentelor de la încercarea de reluare a jocului de marţi după amiază. Această înregistrare va trebui folosită la judecarea contestaţiei pentru că îngroapă definitiv pe cei de la Viitorul. Cine a urmărit transmisia evenimentelor, trebuie să-şi amintească cum la un moment dat, s-au văzut tuşierii care îşi făceau treaba: unul la colţul terenului, celălalt în poartă. Vizibilitatea era perfectă, se vedeau până şi reclamele de pe margine. Judecând după această imagine, ori nocturna era aprinsă pentru câteva momente(şi a fost rapid stinsă, ceea ce este puţin probabil), ori intensitatea ceţii permitea să fie put aprinsă.

regalistul
regalistul  •  25 Februarie 2021, 08:59
Postat de ciprianbirtea pe 23 Februarie 2021, 22:25

Că nu au vrut ieșenii.

Cine spune că n-au vrut ieşenii? - cei de la Viitorul. După câte fac, nici de data asta nu trebuie crezuţi.

id45
id45  •  24 Februarie 2021, 18:58

Ma copii , voi mai ganditi ? Iasul , NU va castiga la masa verde asa cum nici ASTRA Ploiesti , NU va retrogada !!! Suntem in Romania !!! Tara fara legi corecte , in orice domeniu de activitate !!! Dar imi pun o intrebare , asa ca om corect - De ce masa , se aprind farurile la masina , atunci cand este ceata ???

Vezi toate comentariile (24)
Comentează