FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - OȚELUL 2-1

Rapid, reacție după derapajul rasist al lui Dorinel Munteanu: „Unii dintre acei «bronzați» te aplaudau cândva”

Rapid, răspuns pentru Dorinel Munteanu, foto: facebook Rapid
Rapid, răspuns pentru Dorinel Munteanu, foto: facebook Rapid

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 11:21 / Actualizat duminica, 04 februarie 2024 11:34

Dorinel Munteanu (55 de ani) a făcut o aluzie rasistă la finalul meciului Rapid - Oțelul 2-1. El i-a numit «bronzați» pe unii suporteri giuleșteni din cauza faptului că aceștia l-ar fi jignit pe parcursul meciului.

Reacția clubului nu a întârziat să apară, iar Rapid a postat în această dimineață un comunicat în care l-a condamnat pe antrenorul Oțelului pentru comentariile făcute.

Revenire importantă la Universitatea Craiova » Ce a decis patronul Mihai Rotaru
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Revenire importantă la Universitatea Craiova » Ce a decis patronul Mihai Rotaru

Rapid, răspuns pentru Dorinel Munteanu: „Am rămas stupefiați”

Am rămas stupefiați și suntem indignați de reacția antrenorului Dorinel Munteanu, la adresa suporterilor noștri. Îi înțelegem frustrarea în urma eșecului din Giulești și nu vrem să intrăm într-o polemică.
Îi reamintim însă lui Dorinel Munteanu că stadionul nu este nici teatru, nici operă, iar nici domnia sa nu este cel mai pașnic și liniștit “spectator”.
Domnule Munteanu, orice ai realizat în cariera de jucător, orice ai realizat și ai realiza în cariera de antrenor, NU ÎȚI DĂ DREPTUL SĂ NE JIGNEȘTI SUPORTERII!
Ulterior, ai spus că nu ai jignit. Ba da, ne-ai jignit suporterii și totodată brandul Rapid, domnule Munteanu!
Și nu uita, în mod sigur unii dintre acei „bronzați”, așa cum i-ai catalogat, te aplaudau cândva, când și domnia ta ne făceai fericiți la Mondialul din SUA.
-comunicat FC Rapid 1923

Dorinel Munteanu, prima reacție după declarația rasistă de la Rapid – Oțelul

În această dimineață, Dorinel Munteanu a încercat să-și justifice reacția. A spus că a fost provocat și înjurat de mai mulți fani ai Rapidului și a spus de mai multe ori că nu consideră că declarația dată nu reprezintă o jignire sau un derapaj rasist.

Din start, se face o greșeală foarte mare. Dacă vă uitați la interviu, eu am fost întrebat de câțiva suporteri, sau așa ziși suporteri, care au stat în spatele băncii de rezerve și tot meciuri mi-au aruncat vorbe rele și m-au provocat. Și nu cred că bronzul, faptul că le-am zis «brozanți», e ceva rasist.

Mai grele sunt cuvintele care mi s-au adresat mie. Nu am fost lăsat să-mi fac meseria. Chiar am făcut apel la arbitrul de rezerve ca să treacă în foaie și să-i potolească. Nu s-a întâmplat absolut nimic. Am apreciat suporterii Rapidului, am spus că sunt fantastici. Dar, să mă ierte Dumnezeu, așa specimene, ca cele care au stat în spatele băncii de rezerve, nu fac cinste Rapidului. Și dacă le-am spus «bronzați» nu înseamnă că i-am jignit. Am găsit acest cuvânt ca să fie mai liniștitor...

Am prieteni rapidiști, dar acei oameni și-au arătat răutatea față de mine. După gol au aruncat cu sticle în mine. Asta nu o vede nimeni? Se vede doar că am spus că sunt «bronzați»? S-au spus multe cuvinte pe care nu le pot reproduce. Am reacționat ca un om normal. Nu am jignit pe nimeni.

Mi se pare o lipsă de respect. Nu pot să-mi dau seama ce au cu mine. Nu sunt ultimul om din România ca să-și bată joc de mine toți. Spun un cuvânt, «bronzați» și toată lumea îmi sare mie în cap? Ce înseamnă asta? A spune că un om e «bronzat»... Ce înseamnă asta? Cu ce l-am jignit? Cu ce am jignit? Dacă spuneți că sunt alb la față sau «bronzat» trebuie să mă supăr?”, a spus Dorinel Munteanu la emisiunea „DigiSport Matinal”.

VIDEO. Jucătorii giuleșteni cântă alături de fani după o nouă victorie

Citește și alte știri:

Rapid a anunțat al 7-lea transfer al iernii » Pe ce perioadă a semnat jucătorul de la Slavia Praga
RAPID
Rapid a anunțat al 7-lea transfer al iernii » Pe ce perioadă a semnat jucătorul de la Slavia Praga
Dorinel Munteanu, desființat pentru declarația rasistă: „O mizerie! Într-un campionat mare, zburai din post în secunda doi!”
RAPID - OȚELUL 2-1
Dorinel Munteanu, desființat pentru declarația rasistă: „O mizerie! Într-un campionat mare, zburai din post în secunda doi!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (29)
popescu.dzn
popescu.dzn  •  04 Februarie 2024, 23:04
Postat de lefter_popescu pe 04 Februarie 2024, 20:40

Amice, îți scapa esențialul în ceea ce o privește pe Cristina Neagu. Ea a fost cea dintâi care a jignit echipa de handbal Rapid, când aceasta a luat titlul de campioana. Handbslista a demonstrat ca nu știe sa piardă, aratandu-si caracterul subdezvoltat. Astfel a primit pe limbajul ei ceea ce a meritat. S-a văzut la TV. cand și cum a înjurat galeria din Grant . Pe viitor , chiar ținută în brate, nu cred ca-si va mai permite sa jignească alta echipa sau galeria acesteia. Măcar atât cred ca a învățat din aceasta experienta. Se vede ca multă carte nu are, dar încă este tânără și poate își va da seama ca nu este suficienta doar scoala vieții ( strazii).

Cristina Neagu a greșit, nu trebuia sa aibă pretenții de la rapidiști

lefter_popescu
lefter_popescu  •  04 Februarie 2024, 22:55
Postat de Malko pe 04 Februarie 2024, 21:28

În comparație cu tine, eu merg la stadion să văd un spectacol din acel meci susținând echipa favorită. Semințe, injurii, sigur vorbești din experienta ta. Eu vin din lumea rugby ului ceva de neînțeles și neatins pentru tine și îmi place să văd și fotbal. Deci nu ne comparăm sub nici o formă..

Amice, am înțeles...***. Gândești mărunt.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Malko
Malko  •  04 Februarie 2024, 21:28
Postat de lefter_popescu pe 04 Februarie 2024, 20:17

Amice, ce trebuie sa înțelegem, ca tu când mergi la un meci de fotbal pe stadion doar mânanci semințe ? Sa nu-mi spui ca nu ai înjurat vreun arbitru pt ca nu știi sa înjuri. Amice, ești un mic fariseu...Pe orice stadion din tara , exista câțiva suporteri care-l fac bețiv sau *** pe Dorinel Munteanu ... pt ca acestea au fost jignirile aduse acestui mare fost jucător și un actual foarte bun antrenor. Este adevarat ca viata lui nu trebuie arata astfel dar și el , în fata camerei , era firesc sa fie atent la ceea ce scoate pe gura. Cred ca dl Naum a avut dreptate când a spus ca acea expresie o folosește cu amicii sai destul de des și de aceia i-a scăpat gugustiucul din gura. S -a văzut ca și lui Dorinel Munteanu ii lipsesc cei 7 ani de-acasa făcuți la zi.

În comparație cu tine, eu merg la stadion să văd un spectacol din acel meci susținând echipa favorită. Semințe, injurii, sigur vorbești din experienta ta. Eu vin din lumea rugby ului ceva de neînțeles și neatins pentru tine și îmi place să văd și fotbal. Deci nu ne comparăm sub nici o formă..

Vezi toate comentariile (29)
Comentează