FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

OFICIAL Anunț important făcut de Dinamo! Ar putea urma dueluri cu FCSB 2 și CSA Steaua

Articol de GSP - Publicat luni, 17 august 2020 12:20 / Actualizat marti, 18 august 2020 09:40

Pablo Cortacero, noul patron al lui Dinamo, și Rufo Collado, directorul sportiv, au luat decizia de a reînființa echipa a doua a lui Dinamo.

Clubul alb-roșu a emis azi un comunicat prin care anunță reînființarea echipei a doua, desființată de Ionuț Negoiță în vara lui 2017 pentru a reduce cheltuielile. Dinamo B va fi înscrisă în Liga 3 și s-ar putea duela în sezonul viitor cu CSA Steaua și FCSB II. Echipa alb-roșie a solicitat Federației ca Dinamo B joace în Liga 3, profitând de faptul că orice club din Liga 1 poate cere înscrierea formației secunde în al treilea eșalon.

Analizând structura sportivă a clubului Dinamo București, noul acționar majoritar a decis astăzi înființarea echipei secunde a clubului, FC Dinamo B.

„Această decizie este motivată de preocuparea noastră constantă pentru dezvoltarea tinerilor jucători în cadrul clubului. FC Dinamo B reprezintă o punte, o etapă foarte importantă de formare, ca jucător profesionist, între categoria U19 și prima echipă", este mesajul transmis de directorul sportiv Rufo Collado, prin intermediul site-ului oficial.

Clubul Dinamo București a solicitat Federației Române de Fotbal (FRF) înregistrarea echipei FC Dinamo B în Liga 3 pentru noul sezon competițional
- Comunicat Dinamo

Cel mai probabil, de echipa a doua se va ocupa Cornel Țălnar, alături de Emil Ursu, noul șef al Centrului de Copii și Juniori.

Se poate lupta cu FCSB II și CSA Steaua

Federația nu a stabilit încă seriile din Liga 3, dar ar putea să le plasează pe Steaua, Dinamo B și pe FCSB II în aceeași grupă. Însă nu este obligatoriu. Criteriul geografic primează în stabilirea seriilor, deci Dinamo B, FCSB II și CSA Steaua ar trebui să fie adversare, din moment ce toate sunt din București. Au mai existat însă excepții de-a lungul timpului, situații în care Federația a evitat să „împerecheze” cluburi implicate într-o rivalitate locală și ar putea proceda la fel și acum, ca să evite primul război pe teren între FCSB și CSA. 

VIDEO. Reîncepe Liga 1! Totul despre Dinamo - Hermannstadt:

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Foc și pară: Contra s-a supărat pe spa

https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/dinamo-contra-s-a-suparat-pe-spanioli-607488.html

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
creeperno
creeperno  •  17 August 2020, 22:58

Minunat

catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  17 August 2020, 18:46
Postat de misu.78 pe 17 August 2020, 14:33

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  17 August 2020, 18:45

felicitari spaniolilor, pana acum tot ce au zis sau tinut de cuvant, i-au prelungit contractu lui Multescu, vom juca sezonu asta toate meciurile pe National Arena ( au platit chiria pe tot sezonu la primarie , la doamna firea), au reinfiintat DINAMO II in liga 3 , ne-a scapat si de sifonari sau incompetenti , cum ar fii danciu-sifon, iorga, raduta, urmeaza balanescu. insfarsit oameni profesionisti la conducere. Mai ramane noul stadion de facut si transferurile urgente acum pentru prima echipa ( pana incepe nou sezon). Forzza Dinamoo, vom renasteee !!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează