FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

VIDEO EXCLUSIV Emeric Ienei, surprins de apariția lui Mircea Lucescu în vestiarul Stelei după meciul de la Sevilla: „Nu mă așteptam să-l văd acolo” + De ce a renunțat la antrenorat

Articol de , - Publicat vineri, 20 decembrie 2019 09:28

Emeric Ienei (82 de ani) a acordat un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor în care a vorbit, printre altele, și despre reacția pe care a avut-o în 1986, când, după câștigarea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, Mircea Lucescu și-a făcut apariția în vestiar.

„Da, m-a surprins apariția lui Lucescu în vestiar după câștigarea Cupei Campionilor. Nu mă așteptam să-l văd acolo. Totuși, nu m-am supărat. Până la urmă, era antrenor ca și mine și mi s-a părut normal ca toți să se bucure fiindcă Steaua tocmai cucerise Cupa Campionilor. 

Am fost și colegi la echipa națională, la o pregătire la Bistrița și la un meci oficial, la care el a fost principal, iar eu secund. Purtam discuții firești tehnico-tactice, controverse între noi, dacă la asta vă referiți, au apărut mai mult prin ziare decât în realitate”, a declarat Emeric Ienei pentru Gazeta Sporturilor.

De ce a renunțat la antrenorat

Emeric Ienei a povestit și motivele care l-au împins să renunțe la antrenorat după Campionatul European din 2000.

- Ați avut o relație specială cu Pițurcă. Nu v-a încercat un sentiment straniu când a calificat echipa la Euro 2000, iar FRF l-a dat afară și v-a oferit dumneavoastră echipa pentru turneul final? 
- Nu, pentru că în această meserie nu e loc de astfel de judecăți. Nu poate să existe invidie sau altceva, fiindcă altfel nu ajungi niciodată la rezultate. Pur și simplu, asta e viața de antrenor.  

- De ce v-ați retras din activitatea de tehnician după acel European? Aveați doar 63 de ani!  
- Am considerat că era momentul să vină cei mai tineri. Nu m-a mai preocupat în mod special să antrenez, fiindcă am zis că am făcut suficient pentru fotbalul românesc. Mi s-a părut normal să predau ștafeta. 

Match Preview FCSB - CSU Craiova

Vezi și:

FCSB a demolat-o pe Steaua în sondajul Gazetei, Marius Lăcătuș reacționează: „Numărul suporterilor noștri va crește”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
1900144626740004
Zi Bobby  •  21 Decembrie 2019, 00:05

nene Irimescule, Lucescu e un *** din Aparatorii Patriei care l-a jignit pe Ienei spunind ca "n-a facut nimic in viata lui".Lucescu e un om care toata viata a dat vina pe arbitrii,in Italia n a facut nimic(brescia un an in A,unu in B)apoi la Inter i-a dat West cu tricoul in cap.Ca a luat 10 titluri la Kiev,frectie la picior de lemn. Ienei,de 3 ori selectioner,castigator al celui mai prestigios trofeu(singurul din fotbalul romanesc).Dar dincolo de trofee,Ienei e OM.Cind era antrenorul Romaniei si a jucat la Budapesta cu Ungaria,a fost intrebat in ungureste dar el a raspuns doar in romaneste,spunind ca el e antrenorul Romaniei si nu va vorbi ungureste!Singurul lord adevarat din fotbalul nostru.E de etnie maghiara dar nu trebuie sa ocolim adevarul.Poate stii tu ,ce cauta Lucescu la Sevilla pe 7 Mai 86? ,era acolo sa vorbeasca cu Valentin sa preia Steaua!!!din cauza lui Boc a stat la inchisoare si Dobrin n-a jucat niciun minut in Mexic.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  20 Decembrie 2019, 23:23
Postat de Oana Stanciu pe 20 Decembrie 2019, 16:06

Zobi-Bobi, nu așa se face un comentariu! Când vorbești despre două valori, doi antrenori recunoscuți, în fine doi români, nu trebuie să-i pui neapărat pe cântar. Nu o cere textul, nici contextul. Amândoi au adus glorie țării și n-a cerut nimeni să se stabilească cine a fost mai valoros. Și, dacă ai copii, nu așa le faci educație. Ce vor învăța ei de la tine?

Not much

1181489102022068
Oana Stanciu  •  20 Decembrie 2019, 16:06

Zobi-Bobi, nu așa se face un comentariu! Când vorbești despre două valori, doi antrenori recunoscuți, în fine doi români, nu trebuie să-i pui neapărat pe cântar. Nu o cere textul, nici contextul. Amândoi au adus glorie țării și n-a cerut nimeni să se stabilească cine a fost mai valoros. Și, dacă ai copii, nu așa le faci educație. Ce vor învăța ei de la tine?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează