FOTBAL  »  NATIONALA  »  FEROE - ROMÂNIA

FEROE - ROMÂNIA // FOTO+VIDEO Cosmin Contra și-a continuat meciul cu jurnaliștii: „Dar de ce mă întrebați asta?”

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 octombrie 2019 20:11

Cosmin Contra (43 de ani) a avut din nou ceva de reproșat ziariștilor. La declarațiile de la panou oferite la Mogoșoaia la finele primului antrenament de la reunire, selecționerul s-a arătat deranjat de anumite întrebări ale reporterilor înaintea „dublei” cu Insulele Feroe și Norvegia.    

  • România joacă împotriva Insulelor Feroe în deplasare, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, iar cu Norvegia, pe Arena Națională, pe 15 octombrie de la ora 21:45.  
  • Meciurile vor fi transmise pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

Întrebat în legătură cu Florinel Coman, Cosmin Contra a părut deranjat: „Dar de ce întotdeauna vorbim de anumiți jucători?”

Jurnaliștii au insistat, oferindu-i selecționerului argumentul că Florinel Coman  este într-o situație specială, deoarece este convocat în premieră la prima reprezentativă. Contra a răspuns mai calm apoi: „A, pentru că este într-o formă bună și a demonstrat aseara. Și el și Dan Nistor au demonstrat. Sunt cei mai în formă jucători de la cele două echipe”. 

„Mi-aș dori ca toate meciurile din campionat să aibă această intensitate din derby. Dacă ar avea această intenstitate, dramatism și agresivitate în multe momente, cred că ar crește mult valoarea campionatului. Terenul se rupe foarte repede și intervine oboseala, nu poți să joci foarte bine pe un asemenea teren, dar jucătorii profesioniști se adaptează cât mai repede și dau cel mai bun randament. Sper ca randamentul dat la echipele de club să îl aibă și la echipa națională” - Cosmin Contra, selecționer România

„Presa a greșit și cu Răzvan Marin!”

Întrebat despre Răzvan Marin (23 de ani), selecționerul a acuzat comparația cu Frenkie De Jong (22 de ani), fostul jucător al lui Ajax transferat la Barcelona. 

„Răzvan Marin trece printr-o perioadă mai puțin bună, e clar că a pierdut postul de titular, dar asta se întâmplă la echipele mari, concurența este foarte mare. Trebuie să dai un randament foarte ridicat să fii titular. Îmbucurător e că atunci când a avut șansa să joace din nou titular a făcut-o foarte bine. Mental probabil că nu trece printr-o perioadă bună. Vom evolua și vom vedea ce se întâmplă.  

Dar de ce îl comparați pe Răzvan Marin cu Frenkie De Jong? Asta e prima greșeală pe care a făcut-o toată lumea. Răzvan Marin e un jucător total diferit, cu calități total diferite față de Frenkie De Jong. El nu trebuia să ia locul nimănui. De ce îl comparați? Frenkie De Jong e Frenkie De Jong, a plecat la Barcelona, Răzvan Marin a jucat la Standard Liege, s-a plătit o sumă de transfer, l-au dorit și sigur este un jucător pe care Ajax se bazează, dar trebuie să se adapteze. Nu îl mai comparați cu Frenkie De Joing, pentru că e greșit să îl comparați”, a spus Cosmin Contra.

FOTO+VIDEO // Primul antrenament al „tricolorilor”

+19 FOTO

TRICOLORII CONVOCAȚI:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 63/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Ionuț Radu (Genoa, 0/0) 

Fundași: Romario Benzar (Lecce, 16/0), Vasile Mogoș (Cremonese, 0/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 56/0), Adrian Rus (MOL Fehérvár 1/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa 5/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep, 17/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 10/0) 

Mijlocași: Răzvan Marin (Ajax Amsterdam, 19/1), Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 1/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 5/0), Dan Nistor (Dinamo București, 0/0), Paul Anton (Krylya Sovetov, 9/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 21/4), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 33/10), Ianis Hagi (Genk, 7/0), Alexandru Mitriță (New York City FC, 7/0), Florinel Coman (FCSB, 0/0) 

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 35/12), George Pușcaș (Reading, 10/5), Florin Andone (Galatasaray, 23/2)

CLASAMENT GRUPA F

 

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00)
  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

VEZI ȘI: 

VIDEO FCSB aplaudă convocarea lui Florinel Coman la „naționala” mare

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (9)
anastasiu
anastasiu  •  07 Octombrie 2019, 13:35

Nita si Radu! Pe Cabuz nu-l vede nimeni! 9 puncte a castigat Viitorul pe mana lui Cabuz! Radu n-a rupt gura targului in Italia iar de Nita nu prea s-a mai auzit nimic! Pacat, oricum nu juca dar merita la fel de mult la nationala ca si Coman sau Nistor.

fairplayromania
fairplayromania  •  07 Octombrie 2019, 04:03
Postat de polistul68 pe 07 Octombrie 2019, 00:08

Atitudine balcanica, sa nu spun romaneasca...COman face un meci bun, si toata luea sare ca de ce nu joaca la nationala...Nistor joaca bine de 5-6 etape, si deja il vedeti tutlar...Nu poti sa joci, la nationala, cu jucatori inconstanti, gen Mitrita sau Coman...daca vrei si poti sa intelegi...Coman si Nistor, cand au avut jucatori buni ca adversari, au fost slabuti..unde sa joace Nistor ? In locul lui Stanciu ?Ti se pare ca, Coman, e mai util decat Deac ? SI nu compara munca unui selectioner, cu munca unui antrenor de club...sunt foarte multe diferente..ai 10-12 meciuri in 2 ani...nu prea ai timp de experimente...

Păi atunci lasă pe altul care are timp.... Ca sa mai pui în discutie convocarea lui Budescu si Alibec asta inseamnă ca.... nu pot sa iţi zic că îmi închid ăstia contul...

10212456172575743
Val Wolfe  •  07 Octombrie 2019, 01:06

4-5 puncte maxim din toate cele 4 meciuri, insuficient ptr. calificare. Mai mult ca sigur penultimul loc in grupa asa cum ne-a obisnuit Burleanu.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează