FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MALTA

ROMÂNIA - MALTA 1-0 // România, stilul smuls: golul lui Pușcaș salvează o națională care a gâfâit pentru victoria cu Malta!

Articol de - Publicat duminica, 08 septembrie 2019 09:00

România a câștigat chinuit cu Malta, scor 1-0, și rămâne în calculele calificării la EURO 2020

Parcă să uite mai repede de meciul cu Spania, selecționerul a schimbat aproape complet formula de start pentru partida de aseară cu maltezii. Doar Tătărușanu, Chiricheș, Marin și Pușcaș, în rest noutăți și trei debutanți, Rus, Ștefan și Bordeianu. O mutare curajoasă, dar și riscantă, greul căzând pe căpitan, în condițiile în care, marcați de trac, Rus și Ștefan au avut și ezitări.  

"Zidul" Bonello 

Meciul începe firesc, noi atacăm, ei se apără. Dar în primele 10 minute nu găsim nicio breșă. Abia atunci Florin Andone are prima mare ocazie, dar Bonello e ca un arc și salvează. 

Cei doi mai au un duel direct la numai câteva minute, câștigat însă tot de maltez. Care e un fel de Tătărușanu la meciul cu Spania, scoate tot, inclusiv șuturile lui Marin și Hagi. La primul său meci la națională, Bordeianu e curajos, nu doar închizător. Îi pune mingea pe frunte lui Pușcaș, însă din 5 metri acesta nu găsește poarta. 

Iar maltezii prind curaj. Gambin începe să câștige baloane, Farrugia și Corbolan sunt tot mai periculoși. Ultimul putea să pună Malta pe tabelă, dar ne scoate iar Tătărușanu. Tocăm jumătatea adversă, dar e o dominare boantă, în criză de idei. Mereu o preluare prea lungă, o pasă greșită, mâzgălește tot desenul. Și intrăm cu 0-0 la cabine, cu Malta, 181 FIFA!  

Noroc că George are cap 

După un minut de la reluare, Pușcaș pune lucrurile puțin în ordine și marcheză din cornerul lui Ianis. Culmea tupeului, Malta iese la joc. Fără mari ocazii, dar e mai agresivă, mai prezentă în jumătatea noastră. 
Contra simte deficitul de formă al lui Marin și îl schimbă cu Stanciu. Gambin e însă cel care îl pune la treabă pe Tătărușanu. Noi combinăm lent, exact cum le convine oaspeților. Pe margine, Contra fierbe. Stanciu încearcă o acoladă, dar mingea se duce departe de poartă. Iar Malta joacă, se agață de orice minge. Forțăm pe final, 1-0 cu Malta pare așa, o ciudățenie. Dar e adevărat. 

Am ajuns să trăim cu emoții finalul unui meci cu maltezii, noroc că Farrugia a fost în ofsaid, altfel era de rău. Scăpăm și punem încă trei puncte chinuite în clasament. Dar la cum au stat lucrurile, deplasarea din Feroe, tupeistă și ea în partida tur, pare o adevărată aventură. 

Se aud primele fluierături din tribune. Nici „căpitanii” plătitori de bilet nu mai rezistă. E rândul lui Contra să facă ceva. Chiar să facă ceva. 

18 jucătoria debutat Cosmin Contra la națională în cele 20 de partide ca selecționer

Vezi AICI clasamentul actualizat din grupa F

FINAL » România - Malta 1-0

A marcat: George Pușcaș '46

S-a terminat partida! 

min. 89: Farrugia trimite mingea în poarta lui Ciprian Tătărușanu, dar reușita e anulată pentru o poziție în afara jocului.
min. 85: Centrarea lui Florin Ștefan vine mult prea în spate pentru Claudiu Keșeru. Atacantul „tricolorilor” lovește defectuos.
min. 76: Stanciu încearcă o execuție elegantă, cu stângul, la colțul lung. Mingea nu capătă suficient efect. Contra îl scoate pe George Pușcaș. În locul său intră vârful lui Ludogoreț, Claudiu Keșeru.
min. 72: Cosmin Contra îl înlocuiește pe Ianis Hagi cu Gicu Grozav. Malta face și ea prima înlocuire. Effiong îi ia locul lui Nwoko.  
min. 66: Gambin trimite un șut înșelător de la 30 de metri. Ciprian Tătărușanu respinge în corner.
min. 59: Nicolae Stanciu intră în locul lui Răzvan Marin. 

George Puscaș a ajuns la 5 goluri în 10 meciuri pentru prima reprezentativă. Ianis Hagi e la a doua pasă de gol, dupa cea din Norvegia.

min. 46: GOL ROMÂNIA, 1-0! George Pușcaș deschide scorul cu o lovitură superbă de cap. Centrarea a venit dintr-un corner, de la Ianis Hagi. 

A început repriza secundă!

ROMÂNIA - MALTA 1-0 // România, stilul smuls: golul lui Pușcaș salvează o națională care a gâfâit pentru victoria cu Malta!

min. 45+ 2: Bordeianu recuperează, trimite mingea printre picioarele unui adversar, apoi șutează puțin pe lângă poartă. A fost ultima acțiune a primei reprize!
min. 45: Cicâldău combină în viteză cu Ianis Hagi. Mijlocașul Craiovei încearcă o centrare din lateral stânga. Mingea cade pe bara transversală.
min. 40: Portarul advers vede cartonașul galben pentru trageri repetate de timp.
min. 32: Adrian Rus nu izbutește să reia precis din preajma careului de 6 metri.
min. 28: Tătărușanu are o intervenție miraculoasă! Corbolan scapă singur cu portarul lui Lyon, închide ochii și șutează puternic, dar e blocat in-extremis.
min. 27: Continuă meciul România - Bonello! Portarul Maltei respinge șutul lui Ianis Hagi în corner. La acțiunea imediat următoare, George Pușcaș reia cu capul milimetric pe lângă poartă din centrarea lui Bordeianu.
min. 21: Răzvan Marin șutează puternic din afara careului de 16 metri. Bonello respinge cu dificultate, în față, dar niciun „tricolor” nu e pe fază pentru a trimite mingea în poartă.

Naționala României dispută astăzi meciul cu numărul 700 din istorie!

min. 14: Portarul Bonello intervine din nou în fața lui Florin Andone. Șutul vârfului român se ducea spre plasa laterală, dar lovitura a fost respinsă în corner. 
min. 11: GOL ANULAT! Răzvan Marin trimite mingea în poartă după o acțiune superbă a lui George Pușcaș. Arbitrul tușier ridică însă fanionul pentru o poziție de offside în care s-a aflat Florin Andone. Atacantul lui Galatasaray a urmărit șutul lui Marin, încercând să împingă mingea în poartă. Chiar dacă nu a atins balonul, brigada de arbitri a considerată că atacantul a influențat faza.
min. 10: Florin Andone scapă singur cu portarul advers, dar șutul său este previzibil, pe centru. 
min. 8: Ianis Hagi execută bine o lovitură de la colț. Vlad Chiricheș reia înghesuit, pe lângă poartă.

A început partida!

Echipele de start

România: Tătărușanu - Chipciu, Rus, Chiricheș, Fl. Ștefan - Cicâldău, R. Marin, Bordeianu - Ianis Hagi - Andone, Pușcaș  
Rezerve: I. Radu, Niță - Benzar, Toșca, Nedelcearu, Stanciu, Grozav, Keșeru, Păun, Anton, C. Deac, A. Maxim. 
Antrenor: Cosmin Contra 

Cosmin Contra a făcut 7 schimbări față de echipa din meciul cu Spania (subliniați cu galben în echipa de start). Au dispărut din primul 11: Romario Benzar, Dragoș Grigore, Alin Toșca, Ionuț Nedelcearu, Ciprian Deac, Nicolae Stanciu și Claudiu Keșeru. 

Cele mai mari surprize sunt introducerea din primul minut a fundașului central Adrian Rus, înlocuirea lui Toșca cu Florin Ștefan și trimiterea din primul minut a închizătorului campioanei CFR Cluj, Mihai Bordeianu.

Malta: Bonello - Borg, Agius, Z. Muscat - Corbolan, Vella, R. Muscat, Gambin, Mbong - Farrugia, Nwoko 
Rezerve: Hogg, Haber - Micallef, Apap, Grech, Fenech, Xuereb, Effiong, Muscat, Zerafa, Pisani, Caruana
Antrenor: Raymond Farrugia

Arbitru: Duje Strukan / Asistenți: Goran Perica, Vedran Ðurak (toți din Croația)
Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești

Naționala României ia contact cu gazonul de pe „Ilie Oană”

REZULTATE + PROGRAM 

  • 3 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia 0-2, Malta – România 0-4, Spania – Suedia 3-0
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia 0-4, Norvegia – Malta 2-0, România – Spania 1-2
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

Vezi și: 

Oficialii FRF pun tunurile pe ultrași: „Aceste comportamente ne fac sa arătăm atât de mici în fața lumii!” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

+2 FOTO

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (512)
daniels
daniels  •  09 Septembrie 2019, 10:39

iaca marili antrenor s-o făcut din nou de cacao... bineînțeles ca și jucătorii lui...dar prima treaba e cu ala care gândește strategia ...iar la asta contra asta e chiar asa cum ii spune numele: CONTRA!

whiteredarad
whiteredarad  •  09 Septembrie 2019, 10:06

Cu o seara inainte am fost la Belgrad, la Serbia-Portugalia...ce fotbal ? ! La Romania-Malta a fost un chin, cu un antrenor fara idei si fara conceptie, care schimba jucatori, cum ai schimba piesele la o masina,.Intr-o echipa trebuie conceptie, unitate si o idee de joc, la echipa lui Contra , acestea...nu exista. Sa pui 4 mijlocasi cantra Maltei...imi vine sa rad.Sa nu vezi ca R Marin si Cicaldau nu au jucat nimic, si sa nu ii schimbi la pauza e rizibil. Sa il tot aduci pe abulicul Grozav imi pare o idee fixa, de resort psihiatric.Din nou, noroc cu Tatarusanu si Puscas. Keseru a facut 2 meciuri aiurea, Nationala nu e Ludogoret, Chipciu, care nu joaca a fost cam penibil. Fara mijlocasi de margine nu se paseaza, marginile sint dominate de adversari ...Daca te domina Malta, la tine acasa este jalnic, esti la cel mai slab nivel...din istorie. Deci : 1- imi pare inca o calificare ratata 2- Contra nu ne duce niciunde 3- daca nu schimbam stilul de joc din campional...lumea a 4- a ne asteapta, antrenorii romani sint ..total, fara valoare ( cu 3-4 exceptii). 4-nu avem fotbal, doar pretentii, iar suporterii se comporta execrabil...De fapt ce vrem, ca astia sintem ...needucatii Europei ?!!!

mosvasile
mosvasile  •  09 Septembrie 2019, 06:57
Postat de adriann_ pe 08 Septembrie 2019, 23:48

La barza chioara ii face Dumnezeu cuib, iar au facut egal Suedia si Norvegia. Astia daca aplicau metoda lui Jean Padureanu aveau fiecare un punct in plus acum si noi eram practic eliminati. Suntem la mana noastra, trebuie sa batem acasa Norvegia si Suedia, doi adversari accesibili daca selectia noastra ar fi facuta corect.

Hm!Ai vazut ce simplu e sa bati-cand joci sub presiune!!Pana si o echipa ca Malta!

Vezi toate comentariile (512)
Comentează