INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Surpriză la Monaco! Robert Moreno, cel care ne-a umilit cu Spania, debutează ca antrenor la o echipă de club

Articol de - Publicat duminica, 29 decembrie 2019 10:00

Robert Moreno, 42 de ani, demis ca selecționer al Spaniei după ce ne-a învins cu 5-0 la Madrid, a semnat cu AS Monaco până pe 30 iunie 2022.

Este înlocuitorul portughezului Leonardo Jardim, concediat a doua oară în ultimii doi ani la Monte Carlo.

Al doilea mandat al lui Leonardo Jardim în Principat se încheie mult mai repede. Portughezul, 45 de ani, care a cucerit titlul în Ligue 1 în 2017 și a atins semifinalele Ligii Campionilor în același sezon (îi avea printre titulari pe Mbappé, Falcao, Bernardo Silva, Fabinho și Lemar), fiind concediat pe 11 octombrie 2018, a revenit la AS Monaco în acest an, pe 25 ianuarie, după ce i s-a reziliat contractul lui Thierry Henry. Dar nu a mai rezistat nici măcar până la sfârșitul anului. Sâmbătă, tehnicianul lusitan a fost demis a doua oară. Deși tocmai o învinsese cu 5-1 pe Lille, nu mai pierduse de o lună (3 succese și un egal) și avea opt victorii în ultimele 12 etape.

"A arătat că îmi este neloial"

Inițial, L'Équipe a anunțat că Marcelino (ex-Valencia) va sta pe bancă, dar a fost o pistă greșită. Șefii ruși ai grupării monegasce aveau alt nume ales: Robert Moreno. Fostul secund al lui Luis Enrique la toate echipele pregătite de acesta, devenit selecționerul Spaniei în martie, când Lucho a aflat că fiica lui suferă de cancer (s-a stins pe 29 august), s-a calificat lejer la Euro 2020, câștigând grupa cu 26 de puncte din 30 (doar două egaluri).

Ne-a umilit la Madrid, 5-0 pe 18 noiembrie (după 2-1 la București), apoi a fost dat afară în aceeași seară, pentru că s-a întors Luis Enrique. Iar acesta nu l-a mai vrut nici măcar în staff. I-a reproșat celui care i-a fost prieten că a vrut să conducă Spania și la turneul final: "A arătat că îmi este neloial. Ambiția nemăsurată e un defect".

O lună mai târziu, la 42 de ani, Robert debutează ca antrenor principal la o echipă de club de elită. Are contract până pe 30 iunie 2022 și va fi prezentat mâine pe "Louis II".

7victorii și două egaluri a fost bilanțul lui Robert Moreno în nouă luni ca selecționer al Spaniei (medie de 2,5 puncte pe meci)

29de goluri a marcat naționala Spaniei cu el pe bancă (medie de 3,2 reușite pe meci), primind doar patru goluri în 9 partide

Zlatan Ibrahimovic, plătit regește la AC Milan » Ce mega-contract i s-a pregătit suedezului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează