INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPA G

Dinamo Kiev - Juventus 0-2. VIDEO + FOTO Lucescu, învins de Morata la revenirea în grupele UCL » Zenit - Brugge, decis la ultima fază!

REUTERS/Valentyn Ogirenko +46   FOTO
REUTERS/Valentyn Ogirenko

Articol de - Publicat marti, 20 octombrie 2020 09:17 / Actualizat marti, 20 octombrie 2020 22:11

DINAMO KIEV - JUVENTUS 0-2. Mircea Lucescu s-a întors aseară în grupele Ligii Campionilor, dar lipsa de experiență a jucătorilor lui Dinamo Kiev s-a simțit. Morata a taxat de două ori erorile defensivei ucrainene. Victoria lui Juventus era inevitabilă.

Vezi AICI programul integral din grupele Champions League

După cinci ani, Mircea Lucescu e din nou printre campionii Europei, în grupele Ligii. Jucase ultimul meci pe 8 decembrie 2015, cu o echipă ucraineană, Șahtior. Eșec la Paris, 0-2 cu PSG antrenat de Laurent Blanc și cu Ibrahimovici, Cavani și Di Maria vedete. S-a întors cu o altă formație ucraineană, Dinamo Kiev, cu mulți tineri, pe care îi lansează acum spre marea performanță.

Dinamo Kiev - Juventus 0-2. Îmbrățișare cu Pirlo

Și ce putea fi mai frumos la revenire decât o reîntâlnire cu Andrea Pirlo, puștiul pe care îl promovase în Serie A, în 1995, la doar 16 ani. Cei doi s-au îmbrățișat la marginea terenului înaintea partidei. "Pentru mine, el nu va fi niciodată un rival. Andrea va rămâne întotdeauna fotbalistul meu", spunea tehnicianul în vârstă de 75 de ani, cu 40 de ani de experiență și peste 100 de jocuri în seriile Champions League. Pirlo de-abia debuta ca antrenor în Ligă. Dar Pirlo avea atuul pe teren. Jucătorii, echipa. Alt nivel, altă clasă. Dinamo Kiev 2020 nu se poate compara cu Juventus 2020. Chiar și fără Cristiano Ronaldo, rămas acasă, la izolare, infectat cu coronavirus.

Dinamo Kiev - Juventus 0-2. S-au închis, dar n-au refuzat jocul

Cu 21.000 de spectatori în tribune (30% din capacitatea stadionului Olimpic), Lucescu a așteptat. S-a închis bine (4-3-3 devenit 4-5-1 în apărare), încercând să anuleze toate spațiile defensive. Totuși, nu a refuzat lupta. Când au avut mingea, kievenii au avansat prin pase, fără însă a crea pericol. Primul lor șut pe poartă, de-abia în prelungirile primei reprize.

Juventinii au controlat permanent jocul. Au avut doar câteva ocazii până la pauză, cu Bușcian salvator. Dar la reluare, imediat, Bușcian a cedat. A respins în față șutul lui Kulusevski, iar Morata a profitat instantaneu. 0-1 (46).

Trei minute mai târziu, Cuadrado a alunecat și l-a lovit tare în tackling pe Karavaev. Nu era însă de eliminare. Ovidiu Hațegan, care a arbitrat-o și în septembrie pe Dinamo, la 2-1 cu Gent, a procedat corect. Doar cartonaș galben.

Ar fi meritat un gol

În ultima jumătate de oră, Lucescu a oferit prospețime echipei cu schimbările sale. Mai multă forță în atac, pentru a-l face mai percutant, cu Gerson Rodrigues și Verbici, plus transformarea lui Mikolenko din stoper în fundaș stânga. Și, impulsionați de la margine de antrenor, care s-a enervat de câteva ori, alb-albaștrii au avut momente bune spre final.

Dar tocmai când credeau că pot egala, s-a simțit experiența bianconerilor. Morata a scăpat de marcajul lui Zabarnîi (18 ani, debutant în grupele CL) și a punctat încă o dată, la centrarea lui Cuadrado. Decisiv. Era 0-2, în minutul 84.

Ar fi meritat și gazdele un gol. Nu a venit nici în ultimele clipe ale prelungirilor. Mingea a ocolit poarta lui Szczesny la șutul lui Șaparenko, din lovitură liberă. Nu s-a putut mai mult acum, cu Juventus. Poate săptămâna viitoare, la Budapesta, cu Ferencvaros. 

104 meciuriare Mircea Lucescu în Ligă începând din faza grupelor (135 inclusiv cu fazele preliminare)

Clasamentul Grupei G

Dinamo Kiev - Juventus 0-2

  • A marcat: Morata 46, 84

Vezi AICI Live + Statistici

Vezi AICI cele mai importante faze ale meciului

Dinamo Kiev - Juventus, echipe de start:

Dinamo Kiev: Bușcian - Kedziora, Zabarnîi, Mikolenko, Karavaev (70 Popov) - Buialski (89 Garmaș), Sidorciuk, Șaparenko - Țigankov (71 Verbici), Supriaga, De Pena (60 Gerson Rodrigues)
Antrenor: Mircea Lucescu 

Juventus: Szczesny - Chiellini (19 Demiral), Bonucci, Danilo - Cuadrado, Bentancur (79 Arthur), Rabiot, Chiesa - Kulusevski (56 Dybala), Ramsey (80 Bernardeschi) - Morata
Antrenor: Andrea Pirlo

Stadion: Olimpiyskiy (Kiev)
Arbitru: Ovidiu Hațegan

+42 FOTO

Zenit - Brugge 1-2. Victorie în prelungiri

Surpriză provocată de Club Brugge în confruntarea cu Zenit. Belgienii plecau cu șansa a doua în fața campioanei Rusiei. Dennis a deschis scorul în minutul 63, însă Zenit a egalat 11 minute mai târziu. Lovren a șutat de la aproape 30 de metri, mingea a ricoșat din bară în spatele lui Horvath și a intrat în poartă. De Ketelaere a dat însă lovitura pentru Brugge în prelungiri, reluând în plasă din apropiere după o serie de gafe în apărarea rușilor.

Zenit - Brugge 1-2

  • Au marcat: Horvath 74-ag. / Dennis 63, De Ketelaere 90+3

Vezi AICI Live + Statistici

Zenit: Kerzhakov - Karavaev, Lovren, Rakitskyy, Krugovoy - Ozdoev (88 Erokhin), Barrios - Azmoun, Kuzyaev (72 Wendel), Drussi (72 Mostovoy) - Dzyuba
Antrenor: Sergej Semak

Club Brugge: Horvath - Ricca, Sobol, Mechele, Mata - Vanaken, Rits, Vormer - De Ketelaere, Dennis (82 Badji), Diatta (77 Lang)
Antrenor: Philippe Clement

Stadion: Gazprom Arena (Saint Petersburg)
Arbitru: Benoit Bastien

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Samuel Eto'o, nemulțumit după ce au fost publicate nominalizările pentru cei mai buni fotbaliști ofensivi din istorie: „E lipsă de respect, France Football!”

Tătărușanu, cerut în poarta lui Milan la meciul din Europa League: „Îi poate ține locul lui Donnarumma”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
131668434566273
Razvan Mihailescu  •  21 Octombrie 2020, 06:04

Prostalau mare Rodriguez, nici la CFR nu l ar baga Petrescu, diferența mare între juve și Dinamo, și ultimii trăiesc din amintiri

iobag
iobag  •  20 Octombrie 2020, 23:00
Postat de new.orleans.saints pe 20 Octombrie 2020, 22:19

*** gigiste, in marea lor majoritate cocalari rad de Lucescu!!?? *** fc5b nu va ajunge niciodata nici la calcaiul echipelor lui Il Duce!

O fi liber calcaiul, dar macar *** lui lucescu e rezolvat de tine :)) ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

new.orleans.saints
new.orleans.saints  •  20 Octombrie 2020, 22:19
Postat de fcsbist.de.mic pe 20 Octombrie 2020, 21:46

Si-a furat-o cam rau Onoriu...

*** gigiste, in marea lor majoritate cocalari rad de Lucescu!!?? *** fc5b nu va ajunge niciodata nici la calcaiul echipelor lui Il Duce!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează