SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO

Decizie controversată la Federația Română de Polo » Sezon încheiat cu 3 campioane

uel dintr-un meci CSA Steaua și CS Rapid, disputat în luna februarie FOTO sportpictures.eu
uel dintr-un meci CSA Steaua și CS Rapid, disputat în luna februarie FOTO sportpictures.eu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 iunie 2020 13:08

Măsurile impuse de Guvern pentru reluarea activității au fost prea dure, iar Federația Română de polo a decis înghețarea actualului sezon, desemnând drept câștigătoare echipele de pe primele locuri, una la masculin și două la feminin

Federația de polo (FRP) a devenit al cincilea organism din România care decide stoparea acestui sezon, după cele de volei, hochei pe gheață, handbal și baschet. La fel ca la volei, s-au acordat și titlurile de campioană, în conformitate cu clasamentul stabilit în momentul întreruperii din cauza pandemiei de COVID-19. 

La feminin, au fost desemnate CSA Steaua și Rapid dintr-o întrecere cu trei participante, iar la masculin, CSA Steaua dintr-o competiție cu opt echipe. „Eu am spus de la început că mi-aş dori să acord titlul în apă, dar, din păcate, cluburile nu au putut susţine măsurile impuse de Guvern. Şi, oricum, la momentul acesta polo ca sport de contact în bazin nu se poate desfăşura... deci noi suntem într-un fel cu spatele la zid. Nu aveam ce să facem decât să îngheţăm campionatul, cu decernarea titlurilor sau fără. În Biroul Federal a fost o decizie nu strânsă, însă majoritatea a hotărât acordarea titlurilor", a spus Călin Găvruş, președintele FRP, pentru Agerpres. 

O soluție controversată" 

Oficialul este conștient că este ciudat ca la feminin să existe două campioane, însă a explicat situația.

 „Primele două clasate, CSA Steaua şi CS Rapid, erau la egalitate de puncte, 13. Meciurile directe se încheiaseră ambele 1-1... aşa că erau despărţite doar la golaveraj, dar şi acolo doar de un gol în favoarea Stelei. Şi atunci, reprezentanţii Stelei, ai Rapidului şi ai lui CS Dinamo au hotărât să dăm două titluri. E controversată soluţia, dar sunt vremuri extraordinare şi o situaţie specială. E păcat să pierzi titlul la un singur gol. Ideea a venit de la ocupanta locului 3, Dinamo", a completat el pentru Agerpres. 

Singurul sport de echipă din România care mai speră să decidă pe teren campioana actualului sezon, în afară de fotbal, este rugbyul.

Deciziile federațiilor din România în sporturile de echipă

SportData încheierii sezonuluiDecizie
Polo  2 iunieCSA Steaua și CS Rapid (feminin), CSA Steaua (masculin)
Baschet 19 mai fără campioane
Handbal 18 mai fără campioane
Hochei pe gheață 26 martie fără campioane
Volei18 martieAlba Blaj (feminin), Arcada Galați (masculin)

Citește mai multe știri din sport:

VIDEO O skateriță profesionistă, de doar 11 ani, a ajuns la spital după o accidentare teribilă: „Casca mi-a salvat viața”

Jo-Wilfried Tsonga dezvăluie că a fost victima rasismului: „Oamenii de pe stradă își ascundeau gențile de mine”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează