SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE

Loredana Toma a câștigat două medalii de bronz la Campionatele Mondiale de Haltere din Thailanda

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2019 12:36

Loredana Toma (24 de ani) a urcat ieri pe treapta a treia a podiumului la Campionatele Mondiale, care se desfășoară în aceste zile la Pattaya.

Una dintre cele mai constante prezențe în sportul românesc în ultimii ani, Loredana Toma a mai reușit o performanță ieri. Românca în vârstă de 24 de ani a cucerit două medalii de bronz la CM de la Pattaya. 

Prima a venit la stilul smuls, unde românca a reușit o performanță de 112 kg la a doua încercare. La ultima, Loredana a vrut să ridice 116, dar nu a reușit. Știa că de atât avea nevoie pentru a cuceri aurul, care i-a revenit chinezoaicei Wei Deng, cu 116 kg, iar argintul nord-coreencei Un Sim Rim, cu 114 kg. La acest stil, pe poziția a patra s-a clasat Irina Lepşa, cu 109 kg. 

La aruncat, Loredana a încheiat la baza podiumului, ea având cea mai bună încercare de 128 kg. Primele trei locuri au fost ocupate de Deng, cu 145 kg, urmată de Rim, 137 kg, şi de Mercedes Perez Tigrero, din Columbia, cu 132 kg. Lepşa a fost a şasea, cu 126 kg. 

Când s-a tras linie și s-au acordat medaliile la total Deng a fost prima, cu 261 kg, Rim a ocupat locul al doilea, cu 251 kg, iar Toma a fost a treia, cu 240 kg, Lepşa clasându-se pe locul al cincilea, cu 235 kg. La  Jocurile Olimpice, doar la acest stil se acordă medalii.  

În 2017, la Campionatele Mondiale de la Anaheim, când marile puteri au fost suspendate pentru dopaj, Loredana Toma s-a clasat pe primul loc la toate cele trei stiluri. 

Loredana Toma a câștigat două medalii de bronz la Campionatele Mondiale de Haltere din Thailanda

Vezi și:

FOTO Raliul fetelor! 17 doamne și domnișoare iau startul în cea mai importantă etapă de motorsport din România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close