SPORTURI  »  BASCHET  »  CORONAVIRUS

Încă un sezon încheiat în România fără campioane, după handbal și hochei pe gheață

Duel dintr-un meci U BT Cluj-Napoca și Steaua FOTO sportpictures.eu
Duel dintr-un meci U BT Cluj-Napoca și Steaua FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat miercuri, 20 mai 2020 13:04

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis să anuleze acest an competițional și să nu declare câștigătoare nici la feminin, nici la masculin

Sporturile de echipă au fost puternic afectate de pandemia de COVID-19, iar în România multe au pus capăt întrecerilor fără o concluzie. Pe această listă s-a înscris de marți și baschetul. După mai multe consultări s-a hotărât ca actualul sezon competițional să fie anulat fără a desemna campioanele. 

Cine merge în Europa?

Participarea în cupele europene se va face conform clasamentului din momentul întreruperii. Decizia va intra în vigoare începând cu data de 22 mai 2020, acordând astfel tuturor participantelor din LNBM, LNBF şi Liga I posibilitatea de a-şi rezolva în următoarele 72 de ore toate aspectele organizatorice. 

În Liga Națională masculină, ultimul meci s-a jucat pe 9 martie, iar în clasament conducea U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, 33 de puncte, urmată de CSM Oradea, tot cu 33 de puncte, și de BC CSU Sibiu, cu 31 de puncte. La feminin, ultimul meci disputat a fost pe 8 martie, iar podiumul era ocupat de CS Sepsi SIC Sf Gheorghe, 27 puncte, CS Municipal Satu Mare, 24 puncte, și FCC Baschet Arad, 23 puncte. 

„La noi însă, ca la nimeni. Foarte trist!"

Pe unii deciziile i-au nemulțumit, a fost și cazul președintelui grupării din Sfântul Gheorghe. „În țările în care sezonul regulat s-a încheiat, s-a decernat titlul de campioană. În țările în care epidemia a venit înaintea terminării sezonului regulat, campionatul s-a anulat. Logic și rațional. La noi însă, ca la nimeni. Foarte trist!", a scris Miklos Zoltan pe pagina personală de Facebook. 

13 echipes-au înscris în Liga Națională feminină la începutul întrecerii

Baschetul se alătură voleiului, hocheiului pe gheață și handbalului, federații care au declarat încheiat acest sezon. Poloul și rugbyul speră să-și poată relua activitatea în toamnă. 

16 echipeau fost la startul Ligii Naționale masculine

Deciziile federațiilor din România în sporturile de echipă

SportDataDecizia
Baschetsezon încheiat pe 19 maifără campioane
Handbalsezon încheiat pe 18 maifără campioane
Hochei pe gheațăsezon încheiat pe 26 martiefără campioane
Voleisezon încheiat pe 18 martieAlba Blaj, Arcada Galați

Citește mai multe știri din sport:

4 jucătoare de la CSM București și 3 de la SCM Rm. Vâlcea, nominalizate pentru echipa sezonului în Liga Campionilor

Momente grele pentru familia Nurmagomedov » Tatăl lui Khabib, în stare critică din cauza COVID-19

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează